Acasa | Calatorii | Cea mai ieftina vacanta din lume

Cea mai ieftina vacanta din lume

 SHARE  

Adaugat in 22 februarie 2013

Cea mai ieftina vacanta din lume

Paris. Foto: caia.ro

Dacă vrei să vinzi românului o excursie în Turcia în loc de o ofertă în Turcia ai dat de dracu.

- Cum adică, nu aveţi oferte? Noi nu poftim excursie, mulţumim, noi am dori o ofertă cu reducere, am vrea să fie ieftin, nu prea avem bani, iar Turcia e o ţară ieftină, nu-i aşa?

Sigur că Turcia e o ţară ieftină şi România e ieftină, doar Norvegia e scumpă, dacă o spunem pe aia dreaptă.

- Nu, noi vrem o ofertă care să fie redusă la preţ, cu totul inclus, că n-avem bani de excursie în România.

E bine că vrei, dar e şi mai bine să ştii ce vei căpăta. Vei căpăta o ofertă, care ofertă ca să fie ofertă cum te-aştepţi tu, va avea un preţ modic la care se vor adăuga taxele de aeroport, asigurare, excursii, ghid, bacşişuri, vize etc etc. Preţul final va fi mic, dar tot mai mare decât mult visata ieftinăciune.

Cu fix aceeaşi bani cumpărai şi excursia şi dacă mai puneai ceva în plus aveai şi o vedere spre mare/munte, o cameră mai confortabilă, un spectacol, o vizită la un muzeu, o drumeţie, o croazieră, ceva care să îţi facă vacanţa mai interesantă. Pentru că, iată o realitate şocantă: în Turcia, România, Norvegia sau Ecuador, serviciile turistice, mâncarea, benzina, cherosenul, curentul electric şi pretenţiile tale costă. Diferit, dar costă.

Sigur, se poate călători ieftin. Un bilet de avion low cost, un pachet cumpărat cu multe luni înainte, o promoţie la hotel, un cupon de reducere la restaurant, ştiinţa să mănânci unde mănâncă localnicii, să bei ce beau ei, să închiriezi un apartament, nu o cameră de hotel şi tot aşa, ne reduc costurile de călătorie. Dar să aştepţi să mănânci la restaurnat cu 1 dolar, să dormi în lux la 10 dolari şi să te mişti dintr-un loc într-altul gratuit, e pură neadaptare la realitate, ca să spun frumos.

Aud frecvent poveşti dulci-amare din călătorii. Era frumos la plajă, dar în cameră nu mergea aerul condiţionat. Mâncarea era cam de cantină şi băutura proastă. Am aşteptat trei ore la decolare şi cinci la aterizare. Puţini din cei care spun asta au plătit preţul corect. Cei mai mulţi au rupt cu dinţii oferta.

Mai există o categorie de oameni care merg în ţări ieftine: Thailanda, Vietnam, Laos, Cambodgia, Nepal, India etc. Aici dezamăgirea e cumplită de-a dreptul atunci când hostelul de 7 dolari pe noapte se dovedeşte a fi o văgăună insalubră în loc de un palat colonial pregătit să-şi primească stăpânii. La fel de şocant e când cu 2 dolari nu-şi pot cumpăra friptură cu cartofi prăjiţi, pizza sau îngheţată pentru că în ţările cu pricina mâncarea europeană este, evident, mai scumpă şi mai rară.

De dragul ieftinului absolut există călători care negociază la sânge preţurile umflate ale neruşinaţilor vânzători locali. Vrea un perfid copil de 8 ani cambodgian să-ţi vândă trei brăţări la un dolar? Nu te lăsa, coboară preţul până îl convingi să ţi le dea gratuit. Doreşte cumva o doamnă din Iran să-ţi vândă nişte lipie proaspăt coaptă de ea cu doi bănuţi? Trage de bani, înfrânge-o! Pofteşti la o nucă de cocos thailandeză? Eşti fraier dacă nu scazi costurile până o să fii sigur că vânzătorul nu câştigă nimic.

Deci există cea mai ieftină excursie din lume? Sigur că da, numai că e diferită pentru fiecare dintre noi.

Pentru unii e o posibilitate să se plimbe din fermă bio în comunitate hippie ca să nu dea bani pe cazare. Pentru alţii e ok să facă voluntariat la o casă de copii ca să mânânce acolo. Unii au curajul să meargă pe jos, cu bicicleta sau cu trenul la clasa a III-a.

Alţii au nevoie de camere frumoase cu lumină naturală, aşternuturi fine şi perne de puf. Vor să mănânce în farfurii de porţelan şi să bea vin franţuzesc. Le place să-şi cumpere ca suveniruri mătase şi bijuterii de aur. Au chef de spectacole, croaziere, aventuri, exerienţe unice în sălbăticie, de aer condiţionat şi ghizi care să le povestească ce şi cum. Dacă sunt atenţi şi ştiu să călătorească vor plăti ieftin pentru toate astea.

De multe ori când iei o ofertă nemaipomenită plăteşti scump. Nu în bani, în zilele tale de viaţă, în nervi şi frustare, în emoţii negative. Aşadar, când calculaţi costul unei călătorii întrebaţi-vă pentru ce vreţi să plecaţi de acasă şi ce vreţi să găsiţi la destinaţie. Şi apoi vedeţi ce înseamnă pentru voi ieftin şi scump.

Mai multe poveşti despre călătorii:

.

Calator de varsta a treia

.

Ursul romanesc si palmierul thailandez

.

Dupa pasarea maiastraAutor: caia.ro
 


 SHARE :  Trimite pe mail
calatoriivacantaofertaturism CITESTE MAI MULTE DESPRE

12318 citiri

57 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.