Acasa | Intalniri online | VIDEO Dana Papadima: Evaluam fiecare copil in functie de performantele proprii si de capacitatea lui de progres, fara sa il...

Intalnire online webPR Scoala Little London

VIDEO Dana Papadima: Evaluam fiecare copil in functie de performantele proprii si de capacitatea lui de progres, fara sa il raportam, pe cat posibil, la cele mai bune rezultate din scoala

 SHARE  

Adaugat in 7 martie 2013

VIDEO Dana Papadima: Evaluam fiecare copil in functie de performantele proprii si de capacitatea lui de progres, fara sa il raportam, pe cat posibil, la cele mai bune rezultate din scoala

Dana Papadima. Foto: SmartWoman.ro

"Tot ceea ce tine de planul invatamant si de continuturi este exact ca la stat. Noi adaugam, insa, dat fiind ca ne permite si programul mult mai lung al unei zile de scoala, continuturi specifice, respectiv optionalele si cluburile noastre care intregesc, in zona aplicativa, experimentala, partea teoretica pe care o imbraca orele curriculare" a declarat Dana Papadima, director educational scoala Little London.

Fragmente din inregistrarea video:

-  Tot ceea ce tine de planul invatamant si de continuturi este exact ca la stat. Insa, dat fiind ca ne permite si programul mult mai lung al unei zile de scoala, noi adaugam continuturi specifice, respectiv optionalele si cluburile noastre care intregesc, in zona aplicativa, experimentala, partea teoretica pe care o imbraca orele curriculare.    

- Din punctul nostru de vedere, nu exista o ruptura foarte mare intre curriculara de la nivel national si cea din invatamantul privat. De cand s-a anuntat infiiintarea clasei pregatitoare si programa extrem de asemnatoare cu cea britanica, noi ne-am declarat entuziasti. Fiind o scoala cu multe principii luate din invatamantul britanic, suntem de acord ca invatarea timpurie e foarte importanta.

-  Optionalele sunt ale scolii noastre, in sensul ca scoala opteaza pentru anumite discpline care nu exista in programa scolara obligatorie si pe care noi le consideram relevante pentru dezvoltarea copiilor. De exemplu, optionalul "Drama" sau “Eu si ceilalti” care se desfasoara impreuna cu psihologul scolii. Optionalele sunt integrate in filosofia noastra curriculara.

Avem si cluburi, pentru care se opteaza, in functie de abilitatile copilului: de arta, de muzica, de miscare, de cunoastere etc. Pare destul curajos, dar noi mergem foarte mult pe ideea de a da copilului dreptul de a alege.

Exista, evident, si negocieri intre copil si familie, pentru ca el isi doreste poate numai activitati sportive, pe cand parintii doresc sa-l inregsitreze si intr-o zona de club de cunoastere. Copiii de clasa I sunt cei care sunt primii intrebati in legatura cu cluburile la care doresc sa participe.

-  Recurgem la forme alternative de evaluare, astfel incat ea sa nu se faca doar intern. Trimitem copiii de gimnaziu, de exemplu, la un concurs destul de popular -“Evaluare in educatie”. E un concurs cu evaluatori externi, se desfasoara in scoli diferite si de aici putem avea certitudinea ca rezultatele lor sunt mai apropiate de o evaluare nationala obiectiva.

- Cred ca sunt doua cauze pentru rezultatele slabe de la Evaluarea Nationala. Una este nivelul slab de pregatire al copiilor din Romania. Pe de alta parte, Evaluarea nationala, prin aceste evaluari la sfarsit de clasa a VIII-a, este destul de departe de curriculum-ul national.

- Cu totii stim care este nivelul de motivare al profesorilor din tara noastra. Nu ma refer neaparat la nivelul de salarizare, desi conteaza foarte mult, cat ci de recunoastere a statutului de profesor ca fiind una dintre cele mai nobile si mai importante meserii din lume, asa cum se intampla in tarile unde rezultele PISA sunt foarte bune. In Finlanda, Coreea de Sud, Singapore si China profesorul are un statut social extraordinar de respectat de catre toata comunitatea.

- Exista foarte mute zone in care exista proiecte, idei minunate, creativitate, efervescenta, in ceea ce inseamna propunere de proiecte. Ce ne lipseste noua este ideea de evaluare. Spre ce duce ideea respectiva? Cum ne facem auto-evaluarea si cum evaluam reusita unui proiect?

- De ani de zile aceste evaluari nationale care se fac in anii terminali se lasa cu oarece scandal. Anul asta evaluarea nationala a fost lasata la nivelul fiecarui judet de unde niste diferente cu totul si cu totul grave intre nivelul de dificultate de la judetul X la judetul Y, avand in vedere ca e voba de copii de clasa a VIII-a. De ce nu s-a gandit cineva la coerenta acestei evaluari?

- Programa nationala merge pe niste competente si pe niste continuturi si, de fiecare data, evaluarile elevilor se distanteaza foarte mult de competentele pe care le urmareste programa. Acest lucru se intampla sistematic la disciplina limba si literatura romana.

La limba romana exista niste evaluari foarte standardizate in asa fel incat si ele au dus catre o industrie de pregatire, de meditatie si de instrumente scolare extrem de reductibile in ceaa ce priveste creativitatea copilului si capacitatea de a lucra cu un text la prima vedere.

Citeste aici raspunsurile din cadrul intalnirii onlineAutor: Smile Media
 


 SHARE :  Trimite pe mail
dana papadimalittle londoninvatamant privateducatiedezvoltare CITESTE MAI MULTE DESPRE

7840 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.