Shaorma cu sos de iaurt şi tahini. Foto: Andrei Chiş
E departe de-a fi o masă sănătoasă dar, după o noapte lungă, o lipie umplută cu carne de pui râcâită, ceapă crudă din care se scurg nişte sosuri grase, are un farmec aparte. Mie-mi scapă acel farmec, nu am fost niciodată fan shaorma, cel puţin nu cea bucureşteană. Până ajung să mănânc una de la sursă (Istanbul, I'm coming!) am zis să fac una de casă.
Iar shaorma de mai jos are frunze crocante de salată, bucăţi suculente de piept de pui, ardei roşu, ceapă verde pentru aromă şi două sosuri care se completează perfect. Încercaţi reţeta până vin cu inspiraţie şi nişte arome orientale când vizitez turcii!
Ingrediente:
1 piept de pui (500g)
3-4 lipii
300g mix frunze de salată
1 ardei gras
ketchup
100ml iaurt
2 linguri mix condimente pentru shaorma
1 lingură tahini
1 lingură zeamă de lămâie
1 lingură pătrunjel tocat
2-3 fire ceapă verde
sare, piper
ulei de măsline
Preparare: