trudel cu ciuperci și nuci. Foto: Andrei Chiş
Pozele sunt perfect realizate, cu niște culori și texturi apetisante, dar când ajung să încerci rețeta, iese o chestie tare fadă, uscată sau simplă pe care de-abia o mănânci. Se pare că în cursa lor spre poze perfecte, unii bloggeri au uitat să lucreze și la gustul rețetelor. Așa am dat peste checuri uscate, supe fade sau salate simple. Asta să-mi fie învățătură când mai ales rețete doar după cât de reușite sunt pozele.
Vă scutesc de eșecurile astea și vă scriu numai despre cele mai bune preparate pe care le gust. În cazul de față, o variantă vegetariană a faimosului Beef Wellington - cu ciuperci, ceapă caramelizată și câteva tipuri diferite de nuci, toate puse laolaltă de niște ierburi parfumate.
Ștrudelul e perfect ca o garnitură, dar merge perfect și ca un fel principal, însoțit de o salată și niște legume coapte sau sotate la tigaie cu niște sos de soia. Așadar, când aveți chef de ceva sățios fără să fie o halcă de carne, Nut Wellington de mai jos e perfect pentru asta.
Ingrediente:
1 pachet aluat foietaj dezghețat
1 ceapă tocată mărunt
3 căței usturoi tocat mărunt
250g ciuperci, tocate grosier
2 linguri pătrunjel tocat
1 lingură rozmarin tocat
1/2 lămâie stoarsă
150g mix de nuci (de Brazilia, caju, alune de păduri)
80g migdale
80g pesmet
1 ou
2 cepe tăiate peștișori
2 linguri ulei de măsline
2 linguri unt
1 linguriță zahăr
sare, piper
Preparare: