Pastă de ardei copt cu brânză de capră
Adaugat in 27 iunie 2013
Pastă de ardei copt cu brânză. Foto: Andrei Chiş
Astăzi vă trec în revistă unul din două sosuri de pus pe pâine, paste tartinabile sau spreads pe care eu le servesc deseori când am musafiri.
Sunt aceleaşi arome mediteraneene de care eu unul nu pot să mă satur. Se fac rapid şi se păstrează câteva zile la frigider ca să ai mereu ceva proaspăt în frigider. Eu le folosesc pentru mâncat cu crackerii integrali sau de pus pe sandvişuri dimineaţa. Iar când am musafiri, sosurile astea şi niste felii de pâine prăjită satisfac foamea si acompaniază vinul.
Ingrediente:
- 100g brânză de capră (chevre)
- 2 ardei graşi
- 4-5 frunze de busuioc
- 3 frunze de mentă
- 2 căţei usturoi
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- 1 linguriţă oregano
- 2-3 linguri ulei de măsline
- sare, piper
Preparare:
- Într-un
cuptor sau pe o tigaie grill, coace ardeii până li se înnegreşte
pieliţa exterioară. Lasă-i să se răcească într-un castron acoperit, apoi
decojeşte-i şi curăţă-i de seminţe.
- Pasează
în robotul de bucătărie toate ingredientele mai puţin uleiu de măsline,
zeama de lămâie, sarea şi piperul. Ardeii nu trebuie să fie fierbinţi
când întră în robot.
- Adaugă ulei de măsline treptat, până când obţii consistenţa dorită, apoi condimentează cu sare şi piper după gust. Enjoy!
- Pasta rezistă la frigider aproximativ o săptămână dar e mai bună consumată imediat!
Autor:
BlogCulinar.ro