Acasa | Articolul tau | Sunt mamă acum, dar ăsta nu va fi sfârşitul nostru!

Sunt mamă acum, dar ăsta nu va fi sfârşitul nostru!

 SHARE  

Adaugat in 9 august 2013

Sunt mamă acum, dar ăsta nu va fi sfârşitul nostru!

Acum am ajuns acasă cu o ființă mică și un pic bizară. Foto: sxc.hu

Draga mea, trebuie să îți mulțumesc pentru toată atenția, pentru încurajările și dovezile de iubire cu care m-ai copleșit în ultimele luni, de când am aflat că voi avea un copil.

E atât de bine sa știu că prietena mea cea mai bună se gândește la mine și umple universul cu energii pozitive! Îți mulțumesc că mă suni în fiecare zi să vezi cum mă simt (nici măcar mama nu face asta), îți mulțumesc că ții evidența programărilor mele la medic.

Îți mulțumesc că mă încurajezi și că îmi alungi temerile, spunându-mi în fiecare zi că voi fi o mamă bună. Îți mulțumesc că ai patrulat pe holul maternității si i-ai adus soțului meu aproape leșinat de emoție cafea și croissante.

Ești cea mai minunată!

Acum am ajuns acasă cu o ființă mică și un pic bizară, care, oricât am citit și m-am pregătit, pare să fie altfel decât în cărți. Suntem în perioada de acomodare. Încerc să aflu cum o pot ajuta cel mai bine. Încerc să mă obișnuiesc cu noul meu rol, acela de mamă. Încerc să înving oboseala și depresia.

Știu că în săptămânile ce urmează te vei simți abandonată, poate chiar trădată. Să știi că nu ești singura. Și soțul meu se simte uneori la fel. Cred că pur și simplu nu mai am timp de nimic altceva decât de copilul meu. Nu știu dacă mă crezi, dar sunt zile în care nu apuc nici măcar să fac duș.

Îmi închipui că te întrebi cum de nu găsesc cinci minute într-o zi întreagă să te sun, să povestim, să râdem, să fim aproape. La ieșirile împreună cred că nu te mai gândești, speranța a pierit odată cu primele trei apeluri la ore diferite la care nu ți-am răspuns. Și nici n-am sunat înapoi.

Nu vreau să te sperii și mi-e teamă că, dacă aș începe să-ți povestesc cum arată zilele mele acum, acolo am ajunge. Am să-ți spun pe scurt: să fii mamă e minunat, e un sentiment care te transformă total, te luminează și te face mai bună. E ca o revelație, ca un miracol, e poarta către un univers paralel.

Din păcate, în acest univers paralel este de cele mai multe ori loc doar pentru două persoane, una mai mică și una mai mare. În același timp, să fii mamă e greu, e foarte greu. E o experiență care vine cu sute de întrebări, frământări și dileme, e poarta către insomnii și mustrări, către disperare și resemnare. E o experiență în care hormonii fac legea, iar adrenalina ne ține în viață.

Sincer, la cât de puțin dorm, mă mir că supraviețuiesc, însă ceva îmi dă putere. Or fi hormonii, o fi iubirea, o fi privirea copilului meu, care îmi spune fără dubii că sunt singura pe care o știe în lumea asta nouă și uneori înspăimântătoare. Pentru copilul meu, eu sunt singura sursă de hrană, alinare și speranță, așa că trebuie să fiu lângă el zi și noapte, ceas de ceas.

Nu-ți ascund, uneori e frustrant. Îmi lipsesc și mie zilele în care mă plimbam fără țintă, singură cu gândurile mele, cărțile cu care îmi umpleam serile, nopțile noastre de povești și glume, drumurile cu mașina spre mare, la asfințit. Îmi lipsesc prietenii mei și locurile preferate, dar cel mai mult îmi lipsești tu.

Sigur, aș putea să te sun mai des, dar cred că însăși frustrarea asta mă ține în loc, pe lângă faptul că mă iau mereu cu altele și îmi amintesc de-abia noaptea târziu că nici astăzi nu te-am sunat. Îmi imaginez cum eu îți voi povesti despre ragade, febra laptelui, scutece sau colici, în timp ce tu îmi vei povesti despre ultima noapte în club sau despre ce festival s-a mai anunțat.

Oare se vor mai lega firele între noi vreodată pe aceeași lungime de undă? Oare te întrebi și tu asta?

Mi-e dor de tine, o spun încă o dată. Și vreau să închei cu optimism. Am auzit că devine mai ușor. Nu voi fi toată viața această femeie-zombie care doarme patru ore pe noapte, în reprize. Cândva, se pare, voi avea timp chiar să citesc câte ceva, să fac baie cu spumă, să merg la coafor și să ies la cafea. Atunci, sper să ne regăsim.

Copilul meu va deveni la un moment dat independent și, fie că asta se va întâmpla peste un an, doi, trei sau șapte, sper să aflu atunci că încă mai am prieteni. Că încă te mai am pe tine în viața mea. Pentru că, indiferent dacă te sun o dată pe lună sau în fiecare zi, te iubesc la fel de mult.

Nota redactiei: Acest material este o preluare de pe site-ul totuldespremame.ro.

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.Autor: Ramona Gabăr
 


 SHARE :  Trimite pe mail
maternitatenasterenou nascutmamaprieteniegreutati CITESTE MAI MULTE DESPRE

11453 citiri

67 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.