Briose cu visine, busuioc si migdale prajite
Adaugat in 13 septembrie 2013
Briose cu visine, busuioc si migdale prajite. Foto: andaoana.com
In agitatia asta, a mea, a noastra, a tuturor, e obligatoriu ca din cand in cand sa gasim timp doar pentru noi. Daca sunt doar 5 minute, atunci sa fie cele mai minunate 5 minute petrecute cu tine.

Pentru mine, o carte, o cafea si o prajitura aduc relaxarea maxima. Pe un fotoliu, la soare… Nu e nevoie de prajituri complicate sau care dureaza o vesnicie sa fie facute. E nevoie de ceva simplu, savuros, aromat, familiar. O prajitura care sa te faca sa zambesti.
Noi o mancam ca si snack, ca si mic dejun, ca si desert. E usor de transformat pentru diferite ocazii. Si daca diminetile va sunt pe repede inainte si nu aveti timp de mare lucru, le puteti face cu cateva zile inainte, le congelati, iar dimineata doar luati una si pana la serviciu e buna de mancat sau ca pachet la scoala pentru copii.
Ingrediente:
225 g unt la temperatura camerei
150 g zahar brut
cateva frunze de busuioc proaspat
coaja de la o lamaie
4 oua la temperatura camerei
150 g faina de orz
60 g faina de migdale (prajita 7-8 minute in cuptor pentru un plus de savoare)
70 de g faina alba
8 g praf de copt
un praf de sare
150 ml lapte
100 g iaurt
300 g visine
40 g migdale feliate prajite 5-7 minute in cuptor la 175 de grade

Preparare:
- Cuptorul se incalzeste la 175 de grade. Se pregatesc formele: fie se unge cu unt o forma clasica de briose, fie se pune hartie speciala in locurile de briose.
- Busuiocul se taie marunt. Se pune peste zahar impreuna cu coaja de lamaie si se “framanta” bine cu degetele, pana se simte aroma. Se amesteca fainurile cu praful de copt si sarea. Separat se cantaresc laptele si iaurtul impreuna.
- Untul se bate 1-2 minute. Se adauga zaharul si se mai bate inca 3-4 minute. Se adauga ouale, cate unul pe rand, asteptand ca fiecare sa se incorporeze – nu e nici o problema daca amestecul va parea taiat.
- Se adauga apoi o treime din faina si se amesteca usor, apoi jumatate din lapte si se continua cu o treime de faina, restul de lapte si terminand cu faina. Se adauga visinele si se amesteca usor. Se imparte aluatul in formele de cupcakes. Se presara migdale prajite deasupra.
- Se coc 20-25 de minute, sau pana cand trec de testul scobitorii.
Autor:
andaoana.com