Salad wraps cu vită, ghimbir și chili
Adaugat in 18 octombrie 2013
Salad wraps cu vită, ghimbir și chili. Foto: blogculinar.ro
Rețeta de mai sus nu-i una proprie, ci e împrumutată de la maestrul
Ramsay. Mă uitam la unul dintre serialele lui și, dintre toate rețetele
de acolo, mi-a atras atenția asta.
Are niște ingrediente pe care nu eu nu le folosesc de obicei în bucătărie, dar mi-a făcut așa poftă încât n-am putut să nu o încerc. Partea cea mai bună e că orice carne tocată ați avea la îndemână (grasă, bio, din magazin sau tocată acasă), îi veți scurge grăsimea și veți rămâne doar cu carnea crocantă aromată și ușor picantă.
Am sărit peste vinegreta pe care o prepară el (parea puţin redundantă), dar aveţi link în reţetă dacă vreţi să o încercaţi. Am redus şi cantitatea de ardei iute, că voiam să-mi mai simt limba după masă şi am ajuns la ce vedeţi mai jos.
Ingrediente:
- 400g carne de vită (sau mix, porc-vită)
- 2 căței de usturoi
- 1 bucată ghimbir, cât degetul mare
- 1/2 chili roșu
- 1 linguriță zahăr brun
- 1 linguriță sos de pește
- coaja și sucul de la 1 lime
- 3 fire ceapă verde
- 2 bucăți de salată verde, spălate
- 1 lingură ulei de susan
- 1 linguriță ulei de măsline
- sare, piper
Preparare:
- Curăță ghimbirul și usturoiul și toacă-le mărunt împreună cu ceapa și ardeiul chili.
- Încălzește
uleiul de măsline într-o tigaie și prăjește carnea tocată 5-7 minute,
separând-o cu o lingură de lemn în bucăți mai mici, până se rumenește
ușor și lasă grăsimea. Scoate-o din tigaie cu tot cu ulei și scurge-o
într-o sită, apăsând bine să iasă toată grăsimea.
- Sterge
tigaia cu un prosop de hârtie și încălzește uleiul de susan. Călește
ghimbirul, usturoiul și ardeiul iute 1 minut apoi adaugă zahărul brun,
puțină sare și piper.
- Adaugă carnea de vită și sosul de pește, apoi lasă-l 2 minute să se evapore. Adaugă coaja și sucul de lime, apoi ceapa verde.
- Alege frunzele mai tari din centrul salatei și umple-le cu carnea de vită aromată. Servește cu un dressing ca cel de aici sau cu niște crudități (roșii cherry, bețișoare de castraveți sau morcovi). Enjoy!
Autor:
BlogCulinar.ro