Acasa | Familie | Hai cu noi la lansarea cărţii "Parenting necondiţionat"

Hai cu noi la lansarea cărţii "Parenting necondiţionat"

 SHARE  

Adaugat in 30 octombrie 2013

Hai cu noi la lansarea cărţii

"Parenting necondiţionat". Foto: totuldespremame.ro

Vineri, 1 noiembrie, se lansează cartea "Parenting necondiţionat", semnată de psihologul Alfie Kohn, promotorul celor mai îndrăznețe idei legate de creșterea copiilor.

"Alfie Kohn pune sub semnul întrebării eficienţa şi beneficiile unor practici şi teorii adânc înrădăcinate în şcoală şi parenting, precum notele, abordarea morcov-băț, disciplina obţinută prin impunerea autorităţii, competiţiile între copii, testele standardizate, temele pentru acasă. Criticile aduse de el acestor practici au schimbat perspectiva întregii lumi asupra educației și a motivațiilor reale folosite de copii în procesul de învățare", a declarat Monica Reu, președintele Asociației pentru Comunicare Non-Violentă.

Alfie Kohn este autorul a peste nouă cărți cu impact major în schimbarea mentalităților, publicații recunoscute atât în SUA, cât și pe plan internațional. "Parenting necondiţionat" este cea mai cunoscută și premiată carte scrisă de acesta.

În viziunea lui Kohn, parentingul necondiţionat este acel stil de educație în care părinții nu se limitează la a pedepsi comportamentul greșit al copilului și la a recompensa buna purtare, ci se străduiesc să ofere iubire necondiționată și să le permită copiilor să facă propriile alegeri, acestea fiind soluții benefice pe termen lung.

De altfel, autorul însuși spune despre cartea sa că nu este dedicată părinților care vor să fie șefi în relația cu copiii lor.

Lansarea, care va avea loc la Libraria Humanitas de lângă Cişmigiu, începând cu ora 18, vine în întâmpinarea celor două conferințe pe care Alfie Kohn le va susţine în Bucureşti, pe 16 noiembrie, la Hotel Intercontinental.

Conferinţele vor acoperii două teme de neratat pentru părinții și cadrele didactice care doresc să construiască o relaţie autentică, dinamică şi vie cu copiii: importanța iubirii necondiționate în educarea copiilor și educația progresistă versus învățământ tradițional.

"Alfie Kohn nu este genul de psiholog care vă va sufla rețete universal valabile care să vă ajute să depășiți orice problemă în trei pași și nici nu vă va vinde cele mai bune trucuri pentru a avea un copil model în doar trei zile!

Altceva se va întâmpla la Conferințele Totul despre mame: vom înțelege noi, părinții, că disciplina ține în primul rând de calitatea relației pe care o avem cu copiii noștri și vom căpăta curajul să renunțăm la tehnicile toxice folosite de părinții sau educatorii noștri. Alfie Kohn ne va confirma faptul că iubirea necondiționată, sinceritatea și încrederea pot înlocui amenințările, pedepsele și recompensele folosite în educația copiilor noștri”, a spus Despina Bădescu, redactor-șef al totuldespremame.ro.

.Autor: SmartWoman.ro
 


 SHARE :  Trimite pe mail
parenting neconditionatlansare cartealfie cohntotul despre mameparentingparinticopiicrestereeducare CITESTE MAI MULTE DESPRE

4262 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.