Acasa | Insider | S-au încheiat înscrierile la Gala Persoanelor cu Dizabilităţi

S-au încheiat înscrierile la Gala Persoanelor cu Dizabilităţi

 SHARE  

Adaugat in 21 noiembrie 2013

S-au încheiat înscrierile la Gala Persoanelor cu Dizabilităţi

Gala Persoanelor cu Dizabilităţi

Miercuri, 20 noiembrie 2013, s-a închis competiția celei de-a patra ediții a Galei Persoanelor cu Dizabilități, cu 116 candidaturi depuse. Evenimentul este organizat de ActiveWatch și Fundația Motivation, sub patronajul Reprezentanței Comisiei Europene la București.

Coproducătorul Galei este TVR1, care va difuza integral evenimentul în data de 21 decembrie.

S-au înscris în cursă oameni care zilnic trec peste prejudecățile celorlalți și își urmează visele; angajatori  care contează pe cei cu dizabilități și care i-au decoperit ca pe o resursă umană indispensabilă; organizații care și-au deschis sediile proprii tuturor, au făcut proiecte largi de accesibilizare sau care au vrut să arate lumii abilitățile, dincolo de particula "diz"; instituții școlare care, în ciuda unui sistem construit pe uniformizare, au văzut potențialul unor copii și tineri și le oferă educație de calitate.
 
Juriile
 
Categoria Angajatorii abilității

 • Excelența Sa, Ambasadorul Germaniei, Werner Hans Lauk
 • Richard Reese, Directorul Camerei de Comerț Româno-Olandeze
 • Ancuța Vameșu, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

 Categoria Școala Tuturor abilităților

 • Prof. Univ. Dr. Ecaterina Vrășmaș, Universitatea București
 • Diana Stănculeanu, Salvați Copiii - Centrul de Educație Emoțională și Comportamentală pentru Copii
 • Tincuța Apăteanu, Asociația Edusfera

Categoria Porți deschise

 • Marjorie Stern, Atașatul Cultural al Ambasadei Statelor Unite la București
 • Matei Ghigiu, activist pentru drepturile persoanelor cu dizabilități
 • Gunter Schwarz, Director Petrobrazi

Categoria Promovează abilitatea

 • Rene Kubasek, Directorul Centrului Cultural Ceh
 • Mugur Ciumăgeanu, psihoterapeut
 • Alina Kasprovschi, Directoare executivă a Fundației Comunitare București

Categoria Oameni cu deșăvârșire
Ștefan Dărăbuș, Director Național Hope for Homes România
Gabriela Dima, Fundația Cartea Călătoare
Roxana Braga, Estuar

Sub sloganul EGAL E NORMAL, cea de-a patra ediție a Galei Persoanelor cu Dizabilități caută răspunsuri referitoare la ce reprezintă normalitatea și cine face norma de fapt. Ce-ar fi dacă, mâine, împreună, vom decide toți că normal e să fie rampe de acces? Că normal e să fie lifturi în școli, și să găsim copii cu autism sau Sindrom Down și în clasele de liceu?

Sau că normal e ca un nevăzător să aibă orice job își dorește, nu ce decid alții că “poate” să facă? Vrem o comunitate în care să aibă loc toți cei care depind acum prea mult de noi și în care să le arătam respectul cuvenit, acceptând sprijinul pe care, generoși, ni-l oferă.

Cine ne sprijină

Ediția din 2013 este organizată alături de Dedeman și Fundația Vodafone România.

Sponsori: Kaufland, Banca Transilvania, Valvis Holding, Sovis Print, McDonalds, Crama Rotenberg, BCR

Promovat de: RFI, Isty Bitsy, Radio Guerrilla, Adevărul, România liberă, Kamikaze, 24 FUN, Gazeta de Sud, Cariere, HR Manager, Ioana, Casa de Vacanta, Pactic în bucătărie, Practic Idei, Cărticica practică, Horoscop Hotnews.ro, SmartWoman.ro, BusinessCover.ro, Romaniapozitiva.ro, PromoAfaceri.ro, Sales Media, Spectacular, Oops Media.

Prietenii Galei:  Roxana Bursuc, Cristina Stan, Raluca Băjenaru, Alex Gheorghe, Mara Prună, DaCruz, Urma, Cosmin Manolescu, Catrinel Catană, Andrei Bratu, Alina Puțanu, Loredana Băluță, Byron &6Fingers, Electric Brother, Andrei & Liliana Cupșa, Geanina Bolba, Hope & Homes for Children, Daniela Tontsch, Nakisa Serafinceanu, Cătălin Ștefănescu.Autor: SmartWoman.ro
 


 SHARE :  Trimite pe mail

4056 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.