Acasa | Calatorii | Must travel 2014

Prima parte

Must travel 2014

 SHARE  

Adaugat in 14 ianuarie 2014

Must travel 2014

Must travel 2014. Foto: caia.ro

Dacă Doamne fereşte aveţi mai mulţi bani şi mai mult timp decât idei de călătorii, daţi un ochi pe lista de mai jos, rod al obsesiei mele legată de umblări şi preumblări.

.

Ianuarie. Reduceri. Barcelona.


A doua săptămână din ianuarie se dă startul la reduceri în magazinele barceloneze. Nu sunt vreo regină a shoppingului, dar nu vă pot descrie în cuvinte sentimentul sacru pe care l-am avut de mai multe ori în Spania în faţa unor pantofi care nu mai costă 700, ci 100 de euro.

Sau entuziasmul cu care am înşfăcat de pe raft o geantă Balenciaga minunată, din preţul căreia zburase un zero de la coadă. Desigur, dacă te mai ţin picioarele şi simţirile după cumpărături, dă măcar o tură prin parcul Güell, proiectat de Gaudi ori prin muzeul Miró.

.

Februarie. Adrenalină. Noua Zeelandă.

E un fel de august de-al nostru în insulele de la capătul lumii şi luna în care neo zeelandezii serbează ziua naţională (6 februarie). E cea mai adrenalinică destinaţie pe care o cunosc şi marele meu regret până în ziua de azi e că n-am mai avut timp să mă arunc de la 192 de metri, din Sky Tower, Auckland.

Dacă tot ajungi în ţara câmpiilor verzi şi a pădurilor ca-n Jurassic Park, trebuie să-ţi faci de cap până la capăt. Asta înseamnă: zorb în Rotorua (te bagi în pântecele unei bile de cauciuc şi îţi dai drumul pe nişte dealuri ca din poveşti), rafting pe râul Rangitikei, bungy sau bungee oriunde apuci, deşi Pipeline Bungy se zice că e “the place”.

.

Martie. Regăsire. Marea Moartă, Israel.

Se poate numi cură de detoxifiere după iarna grea sau relaxare la căldură în prag de primăvară. E o destinaţie excelentă pentru cuplurile în care partenerii chiar se plac unul pe celălalt, pentru că eşti blocat între nişte munţi deşertici, pe malul unui lac dubios, sub un soare adesea necruţător, vreme în care metabolismul tău o ia razna printre altele de la cea mai mică altitudine de pe faţa pământului.

.Foto: commons.wikimedia.org

Aprilie. Flori de cireş. Japonia.

Tokyo e ameţitor şi fără celebrele flori de cireş care-l colorează în fiecare primăvară. Nu trebuie să faci nimic special în capitala Japoniei ca să te îmbibi de felul ei unic de a fi.

Strecoară-te doar printre fetele îmbrăcate bizar din Harajuku, extrage-te din aglomeraţie într-un colţişor din parcul Ueno, cutreieră noaptea infamul cartier roşu Kabukicho, intră într-un salon de pachinko sau unul de karaoke. Sau stai aşa, pur şi simplu şi lasă oraşul să se mişte pe lângă tine.

.

Mai. Iubire. Capul Verde.

E cea mai sexy destinaţie în care am fost, revelaţia anului 2013 pentru mine. Are şi apă albastră şi nisip alb şi peşti coloraţi şi orice altceva se mai pune în pliantele turistice despre aşa-zisele “paradisuri tropicale”.

Ţara Cesariei Evora cântă toată şi tot timpul, oamenii ei sunt frumoşi şi plini de vitalitate, iar călătorii sunt cuprinşi de o euforie dulce, în parte provocată de grog, un fel de rom, tare şi ieftin.

.

Iunie. Lumină. Laponia.

Sunt insomniacă de când mă ştiu, dar nopţi albe ca-n Laponia n-am avut niciodată. La final de iunie, dacă eşti cocoţat sus pe hartă, după Cercul Polar, soarele nu apune deloc, prilej bun ca bietul tău organism să nu mai priceapă nimic şi să rămână aiurea treaz 24 din 24.

Bine, exagerez, pentru că Laponia e o destinaţie în care cutreieri păduri şi vâsleşti pe lacuri, ceea ce înseamnă că la un moment dat tot te loveşte oboseala. Vara laponă e tulburătoare, experimentaţi-o într-o cabană dotată cu saună. O să vă prindă bine aburul fierbinte, mai ales dacă prindeţi o ninsoare de iunie.Autor: caia.ro
 


 SHARE :  Trimite pe mail
calatoriivacanteturism2014reduceribarcelonanoua zeelandajaponialaponiaisraelmarea moartacapul verdecaia.ro CITESTE MAI MULTE DESPRE

6664 citiri

3 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.