Acasa | Familie | Lecția de viață se învață pe stradă

Jurnal de mamă

Lecția de viață se învață pe stradă

 SHARE  

Adaugat in 28 februarie 2014

Lecția de viață se învață pe stradă

Graba strică treaba. Foto: Photoxpress

Am devenit mamă la 23 de ani şi mi-era foarte clar ce am de făcut: trebuia să fiu sora mai mare, partenera de joacă a copilului meu. Ce putea să fie aşa de complicat?

Jumătate din existenţa mea fusesem copil, ştiam foarte bine cum stau lucrurile. Nu aveam cum să fiu depăşită de tot ce urma să mi se întâmple. Dar…

Că viața e cea mai importantă, că sănătatea e cea mai de preț, că nu contează una sau alta (chestiunile materiale), ci numai lucrurile care nu se pot cumpăra… Pentru mine, toate acestea erau vorbe mari. Mă rog, le credeam,  dar nu le acordam o așa mare atenție.

Ieri, fără să-mi dau seama, am stat un pic mai mult la birou. Cu vreo 20 de minute peste ora la care aș fi putut să plec și să ajung în timp util la grădiniță. “Lasă că ajung eu”, mi-am zis.

Până când am ieșit pe poarta instituției, deja îl vedeam pe Victor cum mă așteaptă trist, rămas ultimul din clasă. Deja îi vedeam fățuca lui mică și boticul lăsat reproșându-mi că nu sunt o mamă bună și că nu crede că-l mai iubesc.

Așa că am luat-o la fugă pe străzi fără să fiu prea atentă la traversări.

Dar mașinile sunt ca iepurii: nu știi de unde sar. Chiar și de pe contrasens.

Nu-mi mai amintesc exact, știu că am văzut mașina care venea cu viteză, știu că am fost sigură că o să mă lovească, știu că m-am gândit că n-o să mai ajung la grădiniță, apoi m-am trezit în zgomot de scârțâit de roți. Parcă mi se blocaseră și picioarele, rămăsesem blocată în pas alergător, drept pentru care abia am reușit să mă mai mișc puțin. Și s-a oprit mașina, și m-am oprit și eu cu mâinile pe ea.

Acum, când scriu despre asta, îmi amintesc perfect senzația pe care am trăit-o când am atins metalul. Parcă mă bucuram de atingerea aia…

Șoferul m-a întrebat dacă sunt O.K, eu i-am răspuns că da și nu mai știu. Am plecat. Am făcut 10 pași și, la primul semafor roșu, în timp ce așteptam și treceau pe lângă mine toate mașinile în viteză, m-a luat plânsul.

Mi-am dat seama că am fost foarte aproape de a nu ajunge deloc la Victor. Încercam să-mi imaginez tristețea lui în cazul ăsta. Incomparabil! Lasă-l să stea acolo, lasă să întârzii eu, lasă-l să fie supărat pe mine, e mai bine așa.

Și mi s-a făcut cald. M-am retras lângă gard și mi-am dat geaca jos, eram transpirată toată. Acolo mi s-au înmuiat și picioarele, așa că am poftit de am stat nițel pe vine, cu capul băgat în geacă să bocesc.

Au trecut pe lângă mine toate autobuzele și toate taxiurile. M-am urcat la un moment dat într-un autobuz, dar fără să mă uit ce număr avea. Era bun, am ajuns la gradiniță cu întârziere și, ca să văd și mai bine că graba nu duce nicăieri, Victor al meu n-avea absolut nicio treabă cu faptul că eu nu ajunsesem la timp. El se juca, ba chiar s-a supărat pentru că ar fi vrut să mai stea…

“Graba strică treaba.”

“Mai bine mai târziu decât niciodată.”

“Tot ce ai poți pierde într-o clipă.”

Continuați voi lista asta cu vorbe mari și citiți-le cu voce tare. Sau, nu știu, citiți-le cum vreți, numai să vă dați seama cât sunt de adevărate.

Mă rog, și traversați cu atenție, sunt iepuri peste tot.

.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
familiemamajurnal de mamatotuldespremame.romasinigrabatraficcontrasens CITESTE MAI MULTE DESPRE

6771 citiri

15 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.