Acasa | Familie | Organizaţia Salvaţi Copiii demarează programul de dotare pentru 27 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi

Organizaţia Salvaţi Copiii demarează programul de dotare pentru 27 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi

 SHARE  

Adaugat in 31 martie 2014

Organizaţia Salvaţi Copiii demarează programul de dotare pentru 27 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi

Incubatoare pentru nou-născuţi. Foto: salvaticopiii.ro

Salvaţi Copiii România a donat vineri secției de neonatologie a Spitalului Judeţean din Piteşti un incubator performant pentru nou-născuți, în valoare totală de 10.000 euro.

Această acţiune deschide seria celor 27 de dotări pe care Salvaţi Copiii le va face în acest an. Datorită generozității contribuabililor prin campania 2%, dar şi a companiilor, 2.074.000 de lei vor fi investiţi în dotarea  secțiilor de nou-născuți din: Piteşti, Bacău, Brașov, 3 maternități din București, Reșița, Caransebeș, Constanța, Craiova, Segarcea, Hunedoara, Iași, Hârlău, Târgu-Mureș, Roman, Piatra-Neamț, Petroșani, Ploiești, Sibiu, Botoșani, Vatra-Dornei, Arad, Timișoara, Vaslui, Focșani, Cluj-Napoca și dezvoltarea de programe de educaţie și suport pentru 5.000 de mame şi copii din comunități defavorizate.  

Secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Pitești a fost dotată şi anul trecut de Salvaţi Copiii cu un incubator în valoare de 10.044 euro, iar, datorită acestui echipament, până acum, 96 de nou-născuţi au fost ajutaţi să supravieţuiască. În maternitatea din Piteşti, în 2013 au fost 2.135 de nașteri, din care 199 au fost bebeluși născuți prematur. Alți 350 de bebeluși în medie pe an au nevoie de îngrijiri speciale asemenea prematurilor. Această unitate medicală este una de nivel II, care îngrijește nou-născuţi cu o greutate de peste 1500g și peste 32 de săptămâni. Aici se primesc prin transfer nou-născuții cu probleme din restul județului Argeș - Câmpulung, Mioveni, Curtea de Argeș, Costești, Călinești.

„Prematur înseamnă născut înainte de termen, înseamnă un organism care nu este pregătit pentru mediul exterior. De aceea, prematurii au nevoie de îngrijire specială, de o atenţie deosebită, iar de cele mai multe ori au nevoie de un incubator şi de o echipă pregătită de medici. De aceea, mulţumim  Salvaţi Copiii, echipamentele dotate sunt absolut necesare salvării de vieţi”, a declarat dr. Mihaela Vintilă, șef al secției de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă  Pitești.

Până în prezent, Salvaţi Copiii România a dotat 18 maternități şi secţii de nou-născuți cu echipamente performante, în valoare de 1.300.000 ron şi a ajutat 941 de mame tinere şi 633 de gravide.

„Până acum am reuşit să salvăm împreună 3.600 nou-născuţi cu echipamentele donate. Cu ceea ce vom oferi în 2014 vom ajuta la salvarea a 5.400 de bebeluşi. Este nevoie de ajutorul oamenilor şi al companiilor în continuare. România pierde aproximativ 1.800 de nou-născuţi anual, majoritatea în primele zile de viaţă”, a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Salvaţi Copiii lansează astăzi şi apelul către publicul larg, de a redirecţiona cei 2% din impozitul pe venit către dotarea cu echipamente a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi din România.

“Supravieţuirea copiilor care se nasc înainte de termen şi reducerea mortalităţii infantile rămân printre problemele dramatice ale României şi trebuie să fie priorităţi pentru noi toţi.  A completa un formular 230 sau 200 este un gest care nu te costă nimic, însă are o maximă importanță pentru bebelușii care luptă pentru viață”, a susţinut Amalia Năstase, ambasador al campaniei „Bun venit pe lume”.

.

Fii susţinătorul nostru în programul de reducere a mortalităţii infantile, redirecţionând 2% din impozitul pe venit către maternităţi, secţii de nou-născuţi şi suport parental, prin Organizaţia Salvaţi Copiii.

Formularele precompletate cu datele de identificare ale organizaţiei pot fi descărcate de pe site-ul
oficial http://www.salvaticopiii.ro/?id2=00040006. Acestea trebuie completate cu datele personale, semnate şi depuse personal la administraţiile financiare sau trimise prin poştă cu confirmare de primire, până la data de 25 mai 2014. Suma nu trebuie menţionată în formular, urmând să fie completată de administraţia financiară.Autor: Organizaţia Salvaţi Copiii
 


 SHARE :  Trimite pe mail
incubatoarenou nascutimaternitatidotarinastere prematurariscutisalvati copiiidoneaza 2% CITESTE MAI MULTE DESPRE

2615 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.