Acasa | Familie | Sărbători chinuite alături de cei dragi

Jurnal de mamă

Sărbători chinuite alături de cei dragi

 SHARE  

Adaugat in 28 aprilie 2014

Sărbători chinuite alături de cei dragi

Familia poate fi obositoare... Foto: sxc.hu

Am devenit mamă la 23 de ani şi mi-era foarte clar ce am de făcut: trebuia să fiu sora mai mare, partenera de joacă a copilului meu. Ce putea să fie aşa de complicat?

Jumătate din existenţa mea fusesem copil, ştiam foarte bine cum stau lucrurile. Nu aveam cum să fiu depăşită de tot ce urma să mi se întâmple. Dar…

Dacă vrei să-ți bați joc de copilul tău, cea mai simplă variantă e să te duci cu el în gura neamului. Evit asta pe cât se poate, dar de Sărbători îmi e, practic, imposibil.

E frumos cu toată familia reunită, e frumos la țară, la iarbă verde, la aer curat. Teoretic, ar trebuie să ne întoarcem la casele noastre într-o stare perfectă de ZEN. Dar de unde? Fiecare deplasare la rude se lasă cu greu pentru mine și pentru Victor. Mai mult pentru el. Fiind cel mai mic, el e ținta tuturor glumelor, de cele mai multe ori proaste. Eu, pe de altă parte, sunt ținta moralei făcute de tot neamul.

Nu știu cum să vă spun, dar la mine la țară e plin de specialiști în parenting. Ce plin? Toată zona e formată numai din specialiști. Nu ești niciodată singur acolo. La orice pas, e cineva pregătit să-ți ofere sfaturi gratis și să te critice până nu mai poți. Dacă îndrăznești să iei copilul în brațe atunci când plânge, vor șterge cu toții pe jos cu tine (la figurat, măcar atât), iar după ce copilul se va fi liniștit, își va încasa și el partea cuvenită:

- De ce plângeai, bă? Păi ce bărbat ești tu? Te-ai dus repede la mă-ta? Ești de râsul lumii!

Și toată lumea va râde în grup și va bodogăni.

Apoi, îl vor urmări, pe rând, să-i fure vreo jucărie. Victor nu s-a putut juca liniștit nicio clipă, de teama de a nu-i fi furate jucăriile. Înainte de culcare chiar făcea numărătoarea jucăriilor pe covor, în cameră, și dormea cu ele în pat.

Am încercat să-l apăr cât am putut eu, am vorbit cu ei separat, să nu mă vadă Victor, mai aveam puțin și plângeam și eu, dar n-am făcut decât să mă las pusă la zid și acuzată că, iată, cresc un răsfățat, că nu pot să cresc un copil fără bătaie, că trebuie să-mi știe de frică și că de asta face așa. Ce mare lucru? Ei glumeau cu el când îi ziceau că mă-ta o să plece și rămâi aici cu noi, te lasă și pleacă la București și, mai ales, atunci când îi ziceau că îl fură și îl iau la ei acasă pentru că vor și ei un așa băiețel.

Cele mai chinuitoare momente erau la masă, când toată lumea era cu ochii pe el. Dacă mânca direct cu mâna din farfurie, săreau pe el că e băiat mare și nu știe să folosească furculița. Dacă lua furculița și cuțitul, toată lumea râdea de el că uite ce simandicos e! Dacă i-aș fi dat eu, am fi fost amândoi extra și para comentați.

La masa de Paște, când toată lumea a râs de el (și-a tăiat oul în patru și și-a pus muștar pe fiecare felie apoi le-a mâncat cu furculița sub ochii atenți ai asistenței care râdea, făcea glume proaste cum că îi cade din furculiță), Victor i-a taxat:

- De ce lâdeți ca nebunii?

N-au mai râs, s-au luat de mine că nu-i da copilului o palmă că i-a făcut nebuni.

Nu le-am mai zis că eu mă iau de Victor doar dacă n-are dreptate, i-am lăsat să se perpelească așa… ca nebunii.

Sper că voi ați avut sărbători fericite alături de cei dragi, nu ca noi!

.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
familiesarbatoriparintecopilla taravizitaeducatietotul despre mame CITESTE MAI MULTE DESPRE

9411 citiri

40 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.