Acasa | Articolul tau | De ce înnebunesc bărbații?

De ce înnebunesc bărbații?

 SHARE  

Adaugat in 25 iulie 2014

De ce înnebunesc bărbații?

A urmat liniștea. Foto: sxc.hu

Bărbatul și femeia trebuie să facă cumva să fie împreună, altfel, oricare dintre ei, bărbat sau femeie, înnebunește. O ia razna. Vă amintiți că demult, demult de tot, oamenii erau niște sfere inteligente și pline de emoție cu care zeii vechilor greci se băteau așa cum se bat copiii cu bulgării de zăpadă.

Ei bine, nu s-au divizat atunci cănd au căzut pe pământ, așa cum probabil ați auzit, nu! S-au desprins ei singuri, pentru a lucra mai eficient. Bărbatul vâna și femeia culegea fructe, iar seara se revărsau unul în altul și redeveneau o sferă perfectă.

Totul a fost bine până când femeia a pus pe foc niște suc de prune care fermentaseră, s-au îmbătat și, nemaivăzănd bine, s-au cuplat cu alte jumătăți ce umblau și ele buimace prin iarba grasă și înaltă a savanei. Se spune că de atunci tot încercăm să ne găsim jumătatea, dar între timp, e bine s-o ai și pe cea de care te-ai ciocnit amețit prin ierburile savanei. E mai bună decât nimic, pentru că bărbatul trebuie să se reverse, iar femeia are nevoie să fie inundată în fiecare seară.

Eu locuiesc în țară și atunci când mi se face dor, vizitez alte două țări cuprinse-n țara mea: Valea Ursului și S.

Acolo sunt rădăcinile mele, acolo stau tații și mamele părinților mei, în pământ sau deasupra lui. În Valea Ursului e bine, din coșul casei așezată pe coama dealului, se vede din depărtare cum ies rotocoale plictisite de fum lăptos. În S. e pustiu. Din coșul casei s-au desprins câteva cărămizi și a rămas știrb. Pustietatea a ucis toate ființele cu sânge cald ce locuiau acolo și peste gospodărie s-a așternut liniștea. Liniștea e soră bună cu întunericul și frigul, și este... eternă. Căldura, lumina și zgomotul sunt vremelnice, la fel cum e și viața, cel mai de preț copil al lor.

Aici, câțiva zeci de metri în sus de albia unui pârâu, a crescut tata cu frații și surorile lui, erau doi băieți și trei fete. Părinții lor s-au prăpădit la un an distanță unul de altul, pe când eu aveam vreo zece ani. Ceilalți copii își luaseră demult zborul din cuib și a rămas Traian, cel mai mic dintre ei, să aibă grijă de gospodărie. Bărbat voinic și gospodar, avea în jur de treizeci de ani când a rămas singur, singurel după moartea bunicii. Și singur a rămas de atunci, până cand singurătatea l-a cotropit iremediabil și l-a omorât în floarea vârstei; n-avea nici cincizeci de ani atunci când și-a pus capăt zilelor.

A fost și a rămas cel mai drag unchi al meu. De la el am învățat să cosesc și am făcut asta cu mare plăcere până mi-au crescut țâțele, pentru că zburau ca nebunele dintr-o parte în alta și mă scoteau de pe traiectorie. Tot el m-a învățat să fac țuică, să mulg vaca și să fac căpițe de fân. Fumam și beam împreună la umbra nucului uriaș din curtea casei, țuică caldă abia scoasă din cazan, spre disperarea legitimă a lu' taică-meu și frigeam pe jar mânătărgi atunci culese din pădure pe care presăram sare și le mâncam fierbinți.

Deși nu era prea bogat și nici cel mai frumos flăcau din sat, nu era nici ultimul. Anii treceau, iar el nu reușea să-și găsească o creștină de femeie cu care să-și împartă viața. Râdea, nu părea îngrijorat, iar eu îi țineam isonul. Îmi părea mai cool așa, lup singuratic. Dar, cu fiecare an, eu creșteam și el îmbătrânea. Iernile treceau greu în valea aia și nopțile erau parcă mai lungi, iar pe Traian îl găseam din ce în ce mai rar treaz. Atunci mi-am dat seama că situația nu mai e de loc cool, că e nașpa. Nașpa rău de tot.

Știți cum e treaba într-o familie, nu? Mai ales într-una numeroasă ca a lui tata: se mai iau la harța, se pizmuiesc, apoi se-împacă, iar se ceartă și tot așa. Ei bine, pe Traian îl iubea tot clanul și voia să-l ajute, iar asta era mare lucru. Era mare lucru, pentru că am niște mătuuuși... de-a dreptul... acre. Conopidă murată nu alta. Hai să vă spun cum e taică-meu:

"Meme, ți-ai făcut temele?"
"Ce face fata asta pe-afară, și-a făcut temele?"
"Ce faci Meme aici, plajă pe nor? Mai deschide și tu o carte!"

Ăsta-i taică-meu! Acum, vă rog să vi-l imaginați cu fustă. Așa-s mătușile mele. Toate!

Deci, s-au unit să-l ajute. Cred că i-au făcut cunoștință cu cel puțin 20 de potențiale neveste, de-a lungul anilor. La început erau mai frumușele, apoi din ce în ce mai șterse, până când, ultima pe care-am văzut-o, cu greu o puteai numi femeie. Cu unele a rămas un week-end, cu altele s-a mai întâlnit după un timp, dar niciodată n-a avut o relație care să dureze mai mult de trei zile. Până la urmă, n-a fost să fie.

Era un mare timid și n-am aflat asta decât atunci când l-am văzut prima dată, alături de una dintre femeile ce ar fi vrut să-i fie soție. Se fâstâcea, vorbea cu glas tare vrute și nevrute, dar mai ales nevrute. Era pur și simplu prost. Din momentul în care a văzut-o întrând pe poartă a devenit alt om, unul cu care, dacă ai fi fost femeie, n-ai fi vrut să te însoțești. Se purta ca unul dintre acei oameni sfinți, sau șarlatani, ce simt prezența Necuratului și vedea că fiecare dintre femeile ce intrau pe poartă avea pe dracu-n ea.

Doamne, cât de diferit era de tata, frate-su, care atunci când e lângă o femeiușcă mai nurlie, e în stare să se scoale și de pe patul de moarte ca Lazăr din mormânt.

Și într-una dintre zile, Traian le-a spus că aude voci noaptea în casă. A doua zi a aflat tot satul și s-a dus vestea că a înnebunit Traian. Din momentul ăla n-a mai trecut nici una pe acolo: nici urâtă, nici frumoasă, nici grasă, nici slabă, nici tânără, nici bătrână.

Și anii au trecut, implacabil, fără milă, pentru că universul și legile care-l guvernează n-au nici o legătură cu mila. Unchiul era cu fiecare zi mai singur și cu fiecare zi mai beat, iar vocile îl urmăreau acum peste tot.

N-a vrut cu nici un chip să plece din casa aia cu nuc în curte, așezată atât de aproape de pârâu și singurătatea l-a făcut definitiv prizonierul ei. A urmat liniștea.

Eu continui să vin aici ca sa-mi aduc aminte că singurătatea e letală. De multe ori aduc o litră de țuică și o beau cu un bărbat sub nucul bătrân din curtea casei, în amintirea lui Traian.

Și de mai multe ori mă duc la Valea Ursului, acolo unde ceilalți bunici ai mei trăiesc și încă se iubesc după mai mult de 50 de ani de cănd s-au luat. Acolo am învățat că dacă-ți găsești jumătatea, să nu-i mai dai drumul sub nici un chip.

Pănă atunci, spre disperarea lui tata și indignarea surorilor lui, fac schimb de fluide cu fiecare bărbat care-mi place, îl decompresez, și-l storc. Nici un bărbat stors nu intră în depresie, devine în cel mai rău caz anemic.

Și parcă e mai bine să ai mai multe femei decât nici una.

Și parcă e mai bine să ai mai mulți bărbați decât să mori virgină.

Atunci când Crăiasa Zăpezii va sufla către mine și liniștea mă va învălui pentru vecie, voi fi știind că am negociat la sânge cu întunericul pentru fiecare secundă de lumină. Eu, Maria Mirabela, nu am de gând să cedez nimic fără luptă, pentru că eu sunt copilul și soldatul vieții și-mi voi face datoria până la capăt. Am să trăiesc!!

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.Autor: Maria Mirabela
 


 SHARE :  Trimite pe mail
viataiubiresinguratatetristetebetiesinuciderefamilie CITESTE MAI MULTE DESPRE

11468 citiri

38 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.