Acasa | Articolul tau | De ce sa alegem Genova ca destinaţie turistică

De ce sa alegem Genova ca destinaţie turistică

 SHARE  

Adaugat in 20 august 2014

De ce sa alegem Genova ca destinaţie turistică

Genova. Foto: Maria Apostol

Turiştii care vizitează pentru prima dată Italia sunt atraşi de oraşe foarte populare precum Veneţia, Florenţa, Roma, Milano sau Napoli.

Cei ce doresc însă o vacanta in Italia atât emblematică, cât şi  distinctă, pot alege să viziteze Genova, capitala regiunii Liguria.

Dar de ce sa alegem Genova ca destinaţie turistică?

Pentru că, deşi nu se afla în top 5 cele mai vizitate oraşe din Italia, anticul oraşel port de la malul Mării Mediterane, are multe atuuri mai puţin cunoscute de turişti: este principalul port din Italia,  a fost Capitala Culturală Europeană în 2004, este celebră pentru savurosul sos pesto genovese “inventat” aici in secolul XVI, are cel mai mare centru istoric medieval din Europa, şi este orasul în care s-a născut celebrul explorator Cristofor Columb.

Cele mai vizitate obiective turistice din Genova sunt:

Portul Vechi este in prezent un spaţiu rezidenţial, după ce zona comercială a portului    a fost refăcută la începutului anilor ’90 când acesta s-a extins până la ceea ce astăzi se numeste Spaţiul Expo. Aici a fost găzduită Expoziţia de la Genova din 1992 cu ocazia celei de-a 500 aniversări a descoperirii Americii de către Cristofor Columb, şi se intinde de la Piazza Caricamento până în zona Ponto Parodi.

Tot în zona portului vechi se afla  impresionanta galeră Neptun, o reconstrucţie extravagantă a unei vechi galere piratereşti. Aceasta a fost folosită în filmul “Piraţii” a lui Roman Polanski, şi se poate vizita.

Lângă galera Neptun se afla celebrul Aquarium din Genova, cel mai mare din Europa. El conţine 71 de acvarii şi 800 de specii de animale marine cu peste 10.000 de specimene. În cei peste 600 mp de expoziţie, puteti vedea fiecare tip de specie marină, de la pinguini şi rechini, la broaşte ţestoase şi delfini.

Palazzo Reale aflat pe via Balbi, a fost rezidenţa familiei regale Savoia. Astăzi este un muzeu naţional şi merita o vizită pentru sălile sale spectaculoase, terasele impresionante şi superba grădină cu plante exotice.

În Catedrala San Lorenzo puteţi vedea multe capele, altare şi fresce impresionante construite în secolele XIV – XV, dar şi  muzeul catedralei ce adăposteşte obiecte cu o valoare istorică deosebită: un vas din sticla verde considerat cândva Sfantul Graal, Crucea lui Zaharia (secolul X) sau tava pe care se crede că a fost aşezat capul Sfântului Ioan Botezătorul.

Cele mai frumoase palate din Genova se afla pe strada Nuova. Aceasta a fost creată în 1550 ca zona rezidenţială pentru cele mai importante familii ale oraşului de la acea vreme. Aici se afla Palazzo Rosso (un palat din secolul XVII ce deţine colecţia de artă a familiei Brignole-Sale), Palazzo Bianco (pinacoteca de aici oferă o perspectivă amplă a picturilor italiene realizate de Veronese, Lippi, Caravaggio, dar şi lucrări ale unor pictori flamanzi precum Memling, Rubens sau Van Dyck) şi Palazzo Doria Tursi (aici puteti admira vioara lui Niccolo Paganini, o expoziţie impresionantă de obiecte de artă decorativă şi  monezi, dar şi instrumente vechi de cântărit ce au aparţinut Republicii Genoveze).

Concluzionând, aveţi ce vedea pe parcursul a 3-4 zile în cazul  în care alegeţi Genova ca destinaţie turistică. Dacă dispuneti de  mai mult timp, puteţi face şi  excursie de o zi la celebrele sătuce aflate la malurile Mediteranei, ce alcătuiesc pitorescul Cinque Terre. 

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.Autor: Agendautila
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

4410 citiri

3 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.