Acasa | Articolul tau | Idei despre iubire

Idei despre iubire

 SHARE  

Adaugat in 23 octombrie 2014

Idei despre iubire

Iubire. Foto: sxc.hu

Subiectul pe care am să îl abordez nu este unul complex şi cu siguranţă nici greu de înţeles. Mă gândeam la iubire. Recent am citit o carte ce aborda lucrurile dintr-o manieră ce mi se pare diferită. Conform acelei cărţi  (Eliberarea de cunoscut) se pare că nu am iubit niciodată. Ciudat pentru că puteam chiar să jur că am simţit asta.

Probabil că este importantă perspectiva din care priveşti lucrurile iar eu am învăţat ca întotdeauna să culeg doar ce îmi este necesar. Spuneam că se pare că nu am iubit vreodată şi a fost un insight puternic deoarece raportându-mă la mine eram ferm convinsă cu nu stau bine doar la partea teoretică ci că am şi experimentat acest sentiment ce uneori are puteri nebănuite asupra noastră.

Iubirea văzută altfel. Aşa am să-i spun. Termenul iubire este atât de frecvent utilizat şi sub atât de multe forme încât ajunge să-şi piardă semnificaţia. Au existat mii de moduri în care aceasta a fost definită şi utilizată încât şi-a pierdut autenticitatea.

Se fac multe în numele iubirii: guvernul  îţi poate cere să ucizi pentru ţară, religia să renunţi la sexualitate, o mamă poate să-şi abandoneze copilul din iubire (găsind motivaţie în iubire), un partener rănit este distrus şi iubirea se transformă în gelozie, suferinţă şi neîncredere. Spus sub altă formă: iubim cât timp ne sunt satisfăcute necesităţile, cât timp nu suntem răniţi dar oare iubirea poate să fie egoistă? Iubirea poate să fie scuza crimelor? Justificarea pierderii dorinţei de a trăi?

Consider că dacă ne simţim constrânşi să ne angajăm în relizarea unor anumitor comportamente, nu putem să simţim iubire. Am face din obligaţie, da poate spunem că din iubire pentru un el/ea, pentru un ţel, pentru o credinţă dar dacă nu corespunde cu ce ne dorim ci vine ca răspuns la “ce ni se cere” o să ne întoarcem de unde am plecat.

Este oare un paradox că o relaţie nu poate să fie una de durată cât timp ambii parteneri sunt puternici? Unul trebuie să fie slab iar de cele mai multe ori cel slab face jocul. Dar cum de la iubire am ajuns la jocuri? Sunt de părere că deşi sună dur, ne folosim de relaţii (fie că e vorba de relaţie de cuplu sau prietenie), ne folosim reciproc.

Iubirea nu este produsul gândirii, iubim diferit, înţelegem şi trăim altfel acelaşi sentiment. În iubire nu există comparaţii, nu putem sta să punem în balanţă ce a oferit fiecare şi să nu uităm scorul pentru că altfel riscăm să părem slabi în faţa celulilalt.
Personal m-am folosit de acest termen “iubire” pentru a-mi justifica anumite comportamente dar pentru că învăţăm toată viaţa, încerc să îmi asum răspunderea şi nu să mă ascund în spatele unor sentimente.

Pana una alta propun să iubim! Sincer şi fară să ne gândim la consecinţe pentru că viaţa este frumoasă cu tot ce are ea de oferit!

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.Autor: Alexandra Voica
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

4151 citiri

4 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.