Acasa | Calatorii | Unde trebuie să plece Mazăre ca să-i și placă

Unde trebuie să plece Mazăre ca să-i și placă

 SHARE  

Adaugat in 24 noiembrie 2014

Unde trebuie să plece Mazăre ca să-i și placă

Destinatii turistice pentru Mazare. Foto: caia.ro

Bate vânt de primăvară zilele astea în politică, dar la Constanța e urât, vânt, ploaie, toamnă târzie, factori meteo nefavorabili primarului solar, așa că m-am hotărât să fac o listă ajutătoare de țări primitoare pentru firea zglobie și coruptă a lui Mazăre.

Prima înșiruire de acest fel am făcut-o pentru Gigi Becali, dar el n-a apucat să o folosească. Totuși, articolul cu pricina e citit lunar de câteva sute de oameni, cu creșteri considerabile în zilele în care DNA acționează în forță (nu glumesc, când s-a arestat lotul în care era și Gică Popescu, am avut vreo 50 de cititori pe minut la vechitura de text). Nu știu cine sunt acești cititori și n-aș putea spune că mă bucur că le sunt utilă.

Brazilia. Rio de Janeiro și samba par a fi în ADN-ul constănțeanului, dar Rio e un oraș dificil, cu un mix de sărăcie și bogăție, balamuc local și turiști grămadă, care nu îl face tocmai prietenos pentru rezidenți. Mult mai potrivit pentru o ședere pe termen lung, mai ales în cazul unor multi-milionari este Sao Paolo. Acolo, vinerea, zgomotul elicopterelor private care se îndreaptă spre zona de plajă (la vreo 60 de km de oraș) se aude în fiecare casă. Nu-mi închipui situație mai dezirabilă pentru Mazăre decât cea în care, mascat în Suleyman Magnificul, survolează orașul. Mazăre a tot infirmat că deține proprietăți în Brazilia, deși înțelept ar fi să aibă ceva acolo. Brazilia este una dintre țările care nu își extrădeză cetățenii, iar cetățenia braziliană se obține în trei ani, destul de ușor, dacă ai resurse și ești rezident.

Venezuela. Vorba spune că pentru o sumă potrivită de bani, pașaportul venezuelean poate fi al tău în timp record. La fel ca surata Brazilia, această țară își protejează cetățenii în aproape orice circumstanțe. E drept, în Caracas sunt cozi la supermarket la hârtie igienică și sărăcia e din ce în ce mai evidentă, dar, hei, nici Constanța nu e un paradis. Atuurile ei sunt concentrația cea mai mare de Miss Univers din lume și regimul dictatorial cu beretă adorat de primarul nostru. Probabil cel mai frumos loc din țară e Mochima, la Marea Caraibilor, ideal pentru petreceri  yacht și alte extravaganțe fine. Cocaina nu-i o problemă, vine cu vasul la prețuri fără concurență, din țara vecină (Columbia).

Brunei. E un țâști bâști de țară islamică pe insula Borneo din Asia de Sud-Est. Știu că islamic sună neprietenos, dar fratele sultanului avea un harem de sute de femei, mașini numai de aur și palate numai diamante, așa că Mazăre și-ar face ușor prieteni cu preocupări similare acolo. Sigur, n-ar putea ciupi femei pe stradă, dar și-ar putea reloca frumusețile autohtone acolo. Are la dispoziție mare, soare, lux abundent, toate într-o țară coruptă fără acord de extrădare cu România.

Madagascar. Mazăre are pământ în Republica Malgașă, ceea ce îl poate face un candidat la cetățenie, mai ales dacă stimulează financiar niște funcționari potriviți. Insula e o minune, 5% din speciile de animale de pe fața pământului se găsesc aici. Sigur, asta nu-l interesează pe omul nostru, dar poate îl interesează că aproape orice hotel din capitală e și bordel. Ile Sainte Marie e probabil cel mai frumos loc din țară, o insuliță înconjurată de ape azurii, vestită pentru scufundări.

Drum bun!

.

Ziua în care o imagine frumoasă nu mai face cât 1000 de cuvinte

.

La graniţa iadului (1)

.

Veşti normale de la Blue AirAutor: caia.ro
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

12840 citiri

6 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.