Acasa | Calatorii | De unde îmi cumpăr vacanța de vară?

De unde îmi cumpăr vacanța de vară?

 SHARE  

Adaugat in 12 ianuarie 2015

De unde îmi cumpăr vacanța de vară?

Nu orice plajă din Grecia are nisip fin și apă azurie. Foto: caia.ro

În ultima vreme am primit diverse întrebări despre pachetele turistice de vară (Grecia, Turcia, Cipru, Spania etc). Revine în discuție “de unde să cumpăr” și “cum să aleg”, așa că încropesc o listă de reguli pe care eu una le-aș aplica înainte de a-mi da banii.

1. Cumpără de la o agenție de care ai auzit. Happy Tours, Prestige, Paravion, Paralela 45, Perfect Tour, Eximtur, Christian Tour sau similar. Dă un search pe google și vezi ce spun alții despre ce au cumpărat înaintea ta, dar nu te descuraja la primul review negativ, citește reacțiile cu discernământ, pe net sunt mulți furioși. Riscurile ca pachetul de vară să rămână neonorat, în cazul unor agenții mari și vechi, este destul de mic pentru că mare parte din business-ul lor se bazează pe acest tip de vacanțe. În cazul altor tipuri de călătorii (adventure, exotic, extrem, personalizate), mamuții nu sunt tocmai cea mai bună idee.

2. Indiferent ce îți spune agentul de turism despre un hotel sau altul, verifică tu cu mâna ta și cu conexiunea ta la net despre ce e vorba. Cu toate bunele intenții din lume s-ar putea să ți se vândă un hotel pe o plajă cu pietriș când tu voiai nisip, fără piscină când tu voiai vreo cinci, cu multe scări, deși ai mobilitate redusă. Sigur, dacă nu ești pricinos, merge și-așa, dar dacă ești, ți-ai stricat toată vacanța. Acum vreo câteva luni am auzit o poveste de călătorie cu o persoană în scaun cu rotile care ajunsese la un hotel fără lift, cocoțat pe o stâncă poetică din Grecia, iar acum câțiva ani, o agentă de turism drăguță, a vrut să îmi vândă un pachet în Ibiza pentru mine, soțul meu și fetița mea foarte mică. Când am cerut o descriere a hotelului, am văzut scris îngroșat că ei nu primesc copii. .

3. Plătește un preț rezonabil, nu te înfige în reduceri aberante, chiar dacă ele sunt oferite de agenții respectabile. S-ar putea să ajungi într-o cocină de hotel, cu o idioțenie de restaurant, într-un loc departe de plajă sau prea izolat. Când vezi că ceva costă 100 de dolari în loc de 500 trebuie să te aștepți să primești servicii de cel mult 120.

4. Definește ce înseamnă confort pentru tine. Dacă stai în garsonieră și nu dai doi bani pe spațiul de locuit, s-ar putea să te simți minunat la 2 stele în Grecia și să ți se rupă de igrasia din baie. Dacă locuința ta arată ca-n reviste și e veșnic curată lună, trebuie să înțelegi că poza de la 2 stele e o poză și că realitatea poate fi foarte diferită.

5. Când îți închipui că Antalya e toată lux și 5 stele, cumpără un pachet chiar la un hotel de 5 stele și ai grijă să nu fie cel mai ieftin din catalog. Doar pentru că o zonă întreagă a fost marketată pe o piață ca fiind “de lux” nu înseamnă că orice clădire pe care scrie hotel e o splendoare.

6. Dacă ai mulți bani și nu te deranjează să îi cheltuiești, nu cumpăra ca plăvanul Antalya de 15 mii de euro, că mă jur că nu face banii ăștia. Faptul că Mimi, nevasta primarului a fost acolo, nu e vreo garanție a calității. Lux fără coloane false de marmură găsești în Thailanda sau Seychelles ori în destinații vest-europene mai cu ștaif.

7. All inclusive nu e neapărat o economie, deși pare. Trebuie să te aștepți ca în cele mai multe locuri băuturile alcoolice să fie o mizerie, mâncarea niște mormane uriașe de chestii procesate ca la cantină, iar hotelurile cu pricina să fie așezate chez la mère du diable, astfel încât orice aventură în afară să coste destul de mult.

8. Cumpără devreme, early bookingul nu e un mit, chiar poate reduce cheltuielile considerabil. Sau cumpără târziu, au început să răsară și la noi ofertele de tip last minute. Timid, e drept, dar există.

9. Nu orice plajă din Grecia are nisip fin și apă azurie, cu atât mai puțin din Turcia. Dă un search cu plaja și vezi exact cu ce o să te alegi. Informații sunt peste tot pe internet. Verifică așezarea exactă a hotelului, nu te mulțumi cu “e în Creta”. Poate fi în Creta în inima unei stațiuni sau în Creta între niște pogoane goale de pământ pe care pasc capre.

10. Sezonul la Mediterană se declară deschis foarte repede, iar din mai începe agitația în stațiuni. Prețurile sunt mai scăzute, dar baie în mare pot face doar popoarele mai călite la frig pentru că apa are între 16 și 21 de grade. Așadar, dacă nu vă știți amatori de răcoare, împingeți-vă sejurul înspre luna iulie.

Vă doresc călătorii conforme cu așteptările!Autor: caia.ro
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

20257 citiri

28 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.