Acasa | Frumusete si ingrijire | (P) VIDEO Gina Cas transformă străzile Bucureștiului în podium pentru colecțiile sale: Vreau sa îmi aduc creațiile...

(P) VIDEO Gina Cas transformă străzile Bucureștiului în podium pentru colecțiile sale: Vreau sa îmi aduc creațiile acolo unde pulsează viaţa

 SHARE  

Adaugat in 28 iulie 2015

(P) VIDEO Gina Cas transformă străzile Bucureștiului în podium pentru colecțiile sale: Vreau sa îmi aduc creațiile acolo unde pulsează viaţa

Black by Gina Cas, in Centru Vechi

Fashion Flashmob-ul este propunerea designerului de 23 de ani Gina Cas, un concept nou, care a înlocuit clasica defilare de pe podium cu un spectacol urban, în mijlocul mulțimii, sub privirile curioase ale trecătorilor.

Absolventă a Masteratului cu Specializarea “Strategii de Modă și Costum”, în cadrul Facultății de Arte Decorative și Design, Gina Cas este un tânăr designer vestimentar inovator și nonconformist. Abordarea neconvențională a artistului se regăsește atât în creațiile sale, cât și în maniera surprinzătoare în care le aduce în fața publicului.

Centrul Vechi și Bulevardul Magheru au fost până acum podiumuri pentru ținutele create de Gina Cas: “Vreau sa îmi aduc creațiile acolo unde pulsează viaţa, eu trăiesc şi creez în ritmul oraşului. Spiritul urban, neconvenţional şi în continuă conectare prin tehnologie m-a inspirat să fac, pentru o oră, din străzile orașului, podiumul meu de prezentare”.

Primul episod din seria Fashion Flashmob-urilor a fost „Black” by Gina Cas, din Centrul Vechi. „Ce am urmărit prin conceptul „Black” a fost să readuc în atenție caracteristicile clasicului negru - de la eleganță la mister şi dramă - într-o interpretare diferită, printr-o creație bazată pe forme geometrice, pe elemente inovatoare, excentrice, care reflectă un nou spirit urban, un nou fel de a fi și de a apărea al oraşelor. Nimic nu putea fi mai potrivit decât negrul, ca nonculoare; de aici ideea de „Black”, de aici și ideea prezentării direct printr-un flashmob, nu pe un podium, ca un fel firesc de a fi pe stradă, care însă caută să energizeze, să rearanjeze ţinutele pe care le vedem sau le purtăm zi de zi, pe stradă.” explică Gina Cas conceptul prezentării „Black”.

.

Cea de-a doua defilare prin București a fost „Magheru Catwalk”, având în prim-plan colecția STAR, creată special pentru artiști și aparițiile lor pe scenă. Pentru 2 ore, Bulevardul Magheru a devenit podiumul a 21 de modele care au prezentat cea mai recentă colecție semnată Gina Cas, lansată în premieră cu ocazia examenului de master al Universității Naționale de Artă din București.

.

„Sursa de inspirație a colecției STAR este energia orașelor, a aglomerărilor urbane, iar Bucureștiul, cu tot ce are el – armonie, contradicție, energie și forme geometrice, este reprezentativ. STAR este o colecție gândită pentru artiști și pentru oamenii de scenă şi a fost creată plecând de la ideea că orașul este o imensă scenă pe care defilăm şi în atenția căreia vrem să fim. Colecţia STAR propune un nou concept creativ: geometria, dispunerea asimetrică, distorsionarea formelor și alăturarea lor în compoziții noi, transpuse în creații vestimentare care oferă artiștilor un concept unitar prin stil, atitudine, linie”, a declarat Gina Cas.

Va înlocui Fashion Flashmob-ul prezentările clasice?!  Moda este un domeniu de avangardă, poate chiar mai mult decât alte domenii, iar noua generație de creatori care se profilează vine cu felul propriu de a vedea lucrurile şi de a le prezenta, adaptat momentului şi aşteptărilor publicului, astfel încât ne putem aștepta la schimbări și trenduri noi.Autor: Smart Woman
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

5447 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.