Acasa | Opinii | ''Ai copil acasă și ieși în oraș?''

''Ai copil acasă și ieși în oraș?''

 SHARE  

Adaugat in 10 martie 2016

''Ai copil acasă și ieși în oraș?''

Ai copil acasa, nu umbli in oras. Foto: Morguefile.com

Șoc și groază! Mi-am exprimat azi dorința de a ieși în seara asta în oraș și, deodată, ziceai că nici gravitația nu mai funcționează.

Vorbeam cu bunica mea la telefon și, cum copilul în fiecare weekend este la taică-su, i-am zis că pe seara, poate, deci poate, nu era nimic sigur, poate (da?) ies în oraș cu prietenele mele.

”Aoleu!!! Cineeee? Tuuuu? Ferească Sfântu`! Păi tu ești de ieșit în oraș? Tu ai copil acasă! Tu nu tre` să umbli prin oraș acum! Vrei să te faci de râs? Și-așa ești divorțată, ce-o să zică lumea de tine?”

Am încercat să explic că și eu sunt tot om, că și dacă sunt divorțată, tot om am rămas, că nu e nimic rău în a ieși din casă, dar n-am avut cui. În mintea bunicii mele, orice rămășiță omenească a mea a dispărut în momentul în care am divorțat. Nu mai exist pentru ea decât ca mamă a strănepotului ei. În rest, dreptul meu la o viață umană s-a dus.

Dacă vreau să-mi duc o viață normală, în care să ies în oraș, să mă întâlnesc cu prietenele mele, nu înseamnă decât că mă fac de râs. Nu mi-a zis-o, dar simt că a gândit și că o fac pe ea, și tot neamul meu, de râs. Adevărul e că sunt prima persoană din familia mea extinsă, care a avut curajul de a lua taurul de coarne și de a pleca dintr-o căsnicie bolnavă, în care nu făceam decât să duc un trai chinuit care, în cele din urmă, ar fi putut să mă omoare. Dacă nu m-ar fi omorât fizic, m-ar fi omorât, oricum, ca om.

Pentru ei, nu sunt altceva decât singura uscătură dintr-o pădure pe care numai ei o văd verde și frumoasă. Eu n-o mai văd așa. Eu, abia acum, văd toate uscăturile: pe mama care a dus o viață plină de scandaluri lângă un bărbat alcoolic, pe bunica mea care s-a străduit să dea bine în ochii lumii lângă un bărbat rău, avar și rece, pe mătușa mea care a stat, ani de-a rândul, să înghită tot felul de mizerii de la un soț afemeiat și tot așa. Nimeni, și când zic ”nimeni”, chiar sunt convinsă că nimeni din familia mea n-a știut ce e liniștea și fericirea. Nu zic că divorțul e calea spre fericirea supremă, dar liniștea pe care o am de când am ieșit din acea relație, este sinonimă cu fericirea, în concepția mea.

Îmi pare rău că, tocmai cei care ar trebui să-mi fie alături, să fie de partea mea, să mă susțină (măcar de ochii lumii, dacă nu chiar necondiționat)… tocmai ei sunt împotriva mea. Tocmai ei mă văd pe mine ca pe ceva stricat, nedemn de respect… o bubă coaptă pe fruntea neîntinată a familiei.

I-am dezămăgit. Azi știu că i-am dezamăgit.Dar la fel cum eu i-am dezamăgit pe ei, și ei m-au dezamăgit pe mine prin insistența cu care au ținut să fie perfecți în ochii societății și nu s-au gândit deloc, dar absolut deloc, la binele lor, ca indivizi.

Știu că nu sunt perfectă, știu și le înțeleg dezamăgirea și, tocmai de aceea, o să beau, chiar în această seară, un pahar de vin într-o cârciumă de prestigiu cartieresc!

Noi să fim sănătoși!

Noroc, dragilor!

Text de Mama lui Victor

.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

16214 citiri

33 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.