Acasa | Cariera | Ce beneficii de imagine au pe piata companiile conduse de persoanele de sex feminin?

Ce beneficii de imagine au pe piata companiile conduse de persoanele de sex feminin?

 SHARE  

Adaugat in 30 martie 2016

Ce beneficii de imagine au pe piata companiile conduse de persoanele de sex feminin?

Companii conduse de femei. Foto: Photoxpress

Statisticile vorbesc de la sine: companiile de top au de doua ori mai multe femei lider decat companiile mai putin cunoscute in industria din care fac parte, conform unui studiu recent efectuat de compania specializata pe relatii publice Weber Shandwick, scrie forbes.com.

O serie de cercetari efectuate recent arata ce beneficii ar putea avea companiile in randul carora posturile de conducere sunt ocupate de persoane de sex feminin: cu cat o companie are mai multe pozitii de management ocupate de femei, cu atat are o reputatie mai buna.

Indexul de gen efectuat de Weber Shandwick listeaza datele companiilor din topul Global 500 si insumeaza nici mai mult, nici mai putin de 8.600 de directori din 36 de tari. Statisticile arata ca din numarul total de directori numai 11 procente sunt persoane de sex feminin. De asemenea, din studiu reiese ca nicio companie nu are un numar egal de barbati si femei pe posturile de conducere, in timp ce 38% dintre companiile listate au o echipa de conducere formata in mod exclusiv din barbati.

Insa datele studiului au aratat un aspect esential pentru campania de imagine: faptul ca in randul companiilor din varful clasamentului 17% dintre lideri sunt de sex feminin, in timp ce in randul companiilor de la coada clasamentului numai 8% dintre posturile de conducere sunt ocupate de femei.

"Companiile de renume beneficiaza de o paleta larga de perspective in randul liderilor," declara Leslie Gaines-Ross, membra a echipei echipa de management superior din cadrul Weber Shandwick.

O reputatie buna este mai mult decat un concept, intrucat in functie de acest aspect consumatorii aleg cu incredere produsele si serviciile furnizate de compania in cauza, iar compania arata deschidere in ceea ce priveste recrutarea angajatilor, ceea ce duce la un plus de imagine pe piata. "Clientii vor sa stie ca produsele pe care le cumpara provin de la o companie de renume, care rezista pe piata si care investeste in resursele sale umane," adauga Leslie Gaines-Ross.

A fi bine vazut pe piata muncii este esential in randul companiilor, mai ales daca sunt la inceput de drum. La fel stau lucrurile si in cazul companiilor care intampina momente de criza si care sunt nevoite sa angajeze persoane tinere: a avea posturi de conducere ocupate de persoane de sex feminin inseamna a castiga increderea tinerilor angajati, care isi doresc sa lucreze intr-un mediu cat mai diversificat si care cauta sa stie ca pe viitor au posibilitatea sa faca parte din echipa de conducere a companiei.Autor: G.T.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

3237 citiri

5 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.