Acasa | Cariera | Cum să intri mai uşor în programul de lucru de după vacanţă

Cum să intri mai uşor în programul de lucru de după vacanţă

 SHARE  

Adaugat in 9 august 2016

Cum să intri mai uşor în programul de lucru de după vacanţă

La birou dupa vacanta. Foto: Photoxpress

Urmează să mergi în vacanţă și te gândești, deja, la perioada de după terminarea ei, când va trebui sa mergi la serviciu?

Faci foarte bine! Dar îți sugerăm să te gândești cu optimism și relaxare, ca lucrurile să meargă strună. Iată câteva sfaturi prin care sa intri mai uşor în programul de lucru de după vacanţă!

1. Alege să mai ai încă o zi liberă între vacanţă şi reînceperea serviciului

Cu alte cuvinte, chiar dacă vei vrea să profiţi la maxim de vacanţă, îţi sugerăm să mai ai o zi tampon între concediu şi reîntoarcerea la muncă. Mai ales dacă vii acasă după un drum lung şi istovitor. Ştim sigur că sunetul alarmei de a doua zi de dimineaţă n-are cum sa fie tot ce ți-ai dori să auzi după puţine ore de somn. În plus, în acea zi poţi să despachetezi în liniște, sa triezi ce e de triat și să gătești ceva relaxată. Ba chiar să arunci relaxată un ochi peste mailuri şi peste agenda din zilele care urmează, pentru a-ţi fi mai uşor a doua zi.

2. Nu te apuca să faci totul chiar din primele zile de muncă

Ştim că poate chiar ai nişte lucruri la serviciu care nu necesită amânare. Dar ar fi bine să le iei uşor, pe rând, în funcţie de priorităţi. Nu de alta, dar starea de vacanţă pe care o mai simţi are mari şanse să te facă să nu duci la bun sfârşit chiar aşa cum ţi-ai propus tot ce aveai de făcut.

3. Planifică înainte de concediul propriu-zis ceea ce ai de făcut după vacanţă

Da, exact aşa! Chiar dacă tot ce ţi-ai dori înainte de vacanţă este să-ţi printezi informaţiile despre obiectivele turistice, plajele cu steag albastru şi specialităţile culinare ale locului, fă-ţi loc în program şi pentru o planificare a perioadei ce succede vacanţa. Îţi va fi mult mai uşor să reintri în ritmul de lucru la întoarcere. Și sigur nu vei mai avea senzaţia că eşti copleşită de task-uri când eşti la muncă.

4. Concentrează-te pe câte un lucru, în loc să faci mai multe deodată

Suntem siguri că vei dori să te apuci de mai multe lucruri în acelaşi timp, ca să nu pierzi nimic din ceea ce ai de făcut. Dar, în loc să mergi haotic în mai multe direcţii, încearcă să te concentrezi în primele zile pe câte un singur lucru. O să-ţi fie mai uşor să eviţi stresul, confuzia şi eventualele greşeli.

5. Fă-ţi un program relaxant post-muncă pentru prima săptămână de lucru după vacanţă

Ca trecerea de la lejeritate completă la munca susţinută să fie şi mai lină, planifică-ţi pentru serile de după muncă câteva activităţi relaxante. Acestea vor face că reacomodarea cu serviciul să fie mai lină şi să nu-ţi provoace angoase prea mari. Un film în oraş, împreună cu cei mici sau doar cu partenerul de viaţă, o cină relaxantă sau o seară petrecută pe îndelete în compania familiei, toate sunt de ajutor.

6. Respectă programul clasic de lucru şi nu mai sta peste program

Da, ştim că se întâmplă adesea să rămâi peste program. Dar încearcă măcar în perioada de după vacanţă să nu faci acest lucru. Intuim că eşti stresată de faptul că în absenţa ta s-au întâmplat o serie de lucruri care trebuie aduse la zi. Asta nu înseamnă, însă, că trebuie să fii tu superangajatul săptămânii tocmai acum. Ideea e să dai randament pe termen lung la serviciu. Aşa că gestionează cu cap tot ce ai de făcut şi păstrează munca de după încheierea programului pentru situaţiile în care chiar este nevoie de ea.

.
Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

4550 citiri

1 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.