Acasa | Calatorii | Tirania pozelor de vacanță de pe Facebook

Tirania pozelor de vacanță de pe Facebook

 SHARE  

Adaugat in 24 august 2016

Tirania pozelor de vacanță de pe Facebook

In vacanta

In luna august suntem invadati pe Facebook si Instagram de imagini din vacantele prietenilor. Unele sunt fabuloase, altele de-a dreptul plictisitoare si prost facute. De ce postam atat de multe poze din vacanta?

"Îmi place cum la generația mea totul este despre distribuire. Care mai este scopul unei vacante, dacă nu poti spune oamenilor despre asta imediat?" se intreaba William Haynes, un actor de comedie, citat de NYTimes.

Într-adevăr, motivația din spatele multor fotografii din vacanta pare a fi o raționalizare a cheltuielilor: 6.000 de dolari cheltuiti ar trebui să aducă plăcere in valoare de 6.000 de dolari și poate daca postezi o fotografie primesti mai multa dopamina.

Dar pot exista si alte motive: o încercare de a-ti construi o imagine pozitiva, de a multumi gazdei.

Unii oameni chiar angajeaza fotografi profesioniști pentru pozele de vacanta.

În timp ce este destul de ușor sa clasifici oamenii ca fiind narcisisti sau nesiguri in functie de ce posteaza din vacanta, cei mai multi dintre ei nu se pot analiza foarte bine. "Oamenii de multe ori nu știu că sunt vinovati", a declarat Marla Vannucci, un psiholog si profesor asociat la Universitatea Adler.

"Am un client care vrea cu adevărat sa primeasca multe like-uri, așa că postează o mulțime de fotografii. Când oamenii nu răspund conform asteptarilor, se simte foarte singur. Deci, pune si mai multe posturi. Cu acest tip de client, încerc să aflu care este motivația pentru a posta: Care sunt sentimentele? Ce caută? Apoi încerc să-l ajut să găsească alte moduri de exprimare''.

Problema este mai nuanțată. În 2014, compania de software CyberLink a sponsorizat un sondaj realizat pe 2.268 de adulti din Statele Unite, cu ipoteza că unii oameni au tendinta de a posta fotografii pe social media doar pentru a putea fi fericiti si a-i enerva pe prietenii și colegii lor."

Studiul a constatat că una din șapte persoane care deține un smartphone și care foloseste social media blocheaza pe cineva sau da unfollow cuiva care se lauda cu vacanta sa. Mai mult decât atât, unul din patru va încerca să posteze o fotografie în termen de o oră de la sosirea la destinație.

Motivele pentru care au dat like la o imagine din concediu: cand poza era despre un moment special (63 la suta), daca persoana arata fericita (58 la suta), daca era o imagine autentica si naturala (48 la suta).
Autor: A.T.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

7623 citiri

1 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.