Acasa | Good to know | 5 motive gresite pentru a avea un copil

5 motive gresite pentru a avea un copil

 SHARE  

Adaugat in 17 octombrie 2016

5 motive gresite pentru a avea un copil

Copil. Foto: Morguefile.com

Afirmatia 'daca ai copii, esti mai fericit' este discutabila, deoarece studiile au ajuns la concluzii contradictorii. Unele cercetari arata ca un copil reduce bunăstarea subiectivă. Alte cercetari arata ca desi persoanele care au copii raportează mai mult stres, ele raportează, de asemenea, mai multă fericire.

In ultimii ani, se pare ca nivelurile de bunăstare subiectivă au scăzut la cei care nu sunt parinti si au crescut la cei cu copii, scrie psychologytoday.com. Probabil pentru ca copiii au oferit un tampon impotriva anumitor tendințe negative, printre care instabilitatea economică și lipsa conexiunii sociale într-o societate din ce în ce mai narcisista.

1. Pentru a avea pe cineva care te iubește.

Exista femei care invoca acest motiv. In cele mai multe cazuri, acestea explică faptul că un copil pare ceva care alina durerea provocata de proprii părinți sau de respingere, de relatii lipsite de iubire cu iubiții sau soții. Peg Streep a intalnit un caz cand o femeie a luat decizia de a avea un copil pe cont propriu, fără participarea tatălui si mai tarziu a marturisit ca a fost "cel mai egoist lucru pe care l-a făcut vreodată." O alta femeie a marturisit ca "copiii nu ar trebui să aibă copii", recunoscând că ea nu avea nici stabilitatea emoțională și nici maturitatea de a fi mama copilului pe care îl avea. Problema reală, desigur, este că nevoia de iubire este deplasată pe copil, care se presupune a fi primul ajutor emoțional pentru părinte. Aceasta este o rețetă pentru dezastru.

2. Pentru ca asta se asteapta de la tine

Nu mai contează cine se asteapta la asta, poate fi un părinte, un soț sau o presiunea societății. A avea un copil este o decizie care trebuie sa iti apartina in totalitate, deoarece este un angajament enorm. Efortul depus ca parinte este mult prea intens ca să fie inspirat de așteptările cuiva, altele decât cele proprii. Oamenii care ajung parinti datorita asteptarilor altora fac acest lucru fără a-si da seama de propriille lor nevoi sau de propriile abilități de a avea grijă si de a fi receptiv la cineva care depinde în întregime de ei. Copiii acestor părinți raportează adesea că în timp ce nevoile lor fizice au fost luate in considerare (da, a existat un acoperiș deasupra capului, au avut haine si mâncare pe masă) nevoile emoționale au fost în mare parte ignorate.

3. Pentru a te integra

Da, unele femei recunosc că le era teamă că alții le-ar putea stigmatiza în cazul în care decid sa nu aiba un copil. Dacă suntem sinceri cu noi înșine despre așa-numitele "norme culturale", putem recunoaște că acest lucru este de fapt o preocupare legitimă pentru mulți. Cu toate acestea, nu este o motivație sănătoasă pentru a deveni parinte. O femeie care, împreună cu soțul ei, a decis să nu aibă copii, a observat: "am patru surori și sunt singura fără copii. Asta m-a dat deoparte și nu într-un mod bun, mai ales că puteam sa fac copii si nu aveam probleme de sanatate. Atât părinții cat si surorile mle au văzut alegerea mea ca "dovadă" de egoism. Când părinții mei au murit, am primit mult mai puțin decât surorile mele care chiar au menționat că nu am nevoie de mai mult, deoarece a sunt singura".

4. Pentru a da un sens vietii tale.

Deși este adevărat că creșterea unui copil poate da un scop vietii, este un motiv prost pentru a avea un copil. Tu ești singura persoană care poate defini ceea ce dă sens vieții tale. Nu este o obligație care poate fi îndeplinită de către o altă ființă umană, nici chiar de una pe ca o nasti. Treaba unui copil nu este sa iti faca viata  sa arate mai bine sau mai bogata decât este de fapt.

5. Pentru a păstra căsnicia (sau pentru a ajunge sa te casatoresti cu cineva)

Din cauza multor articole din presa, studii, romane și filme oamenii încă par să creadă că un copil poate vindeca o relație care deja are probleme. Desigur, nimic nu ar putea fi mai departe de adevăr. Chiar daca dezacordurile asupra creșterii copiilor nu se află printre primele trei motive de divort  (infidelitate, abuzul de alcool și banii) ele sunt extrem de frecvente.Autor: A.T.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

11786 citiri

21 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.