Acasa | Cariera | 13 semne care iti arata ca cineva este gata sa isi dea demisia

13 semne care iti arata ca cineva este gata sa isi dea demisia

 SHARE  

Adaugat in 26 octombrie 2016

13 semne care iti arata ca cineva este gata sa isi dea demisia

Visand la job-ul perfect / Foto: Photoxpress.com

Pentru a ajuta managerii si companiile sa identifice angajații cu risc de a renunta la slujba, cercetatorii au incercat sa vada daca exista comportamente care pot prezice demisia.

Ei au descoperit o serie de schimbări comportamentale manifestate de către angajați, care sunt predictori puternici ai plecarilor voluntare din companie, scrie hbr.org.

1. Productivitatea muncii lor a scăzut mai mult decât de obicei.

2. Au lucrat in echipa mai putin decât de obicei.

3. Au muncit mai putin decât în mod obișnuit.

4. Au fost mai puțin interesați sa faca pe plac managerului lor decât de obicei.

5. Au fost mai puțin dispuși să se angajeze in proiecte pe termen lung decât în mod obișnuit.

6. Au avut o schimbare negativă în atitudine.

7.  Au facut mai puțin efort și au avut o motivatie de munca mai mica decât de obicei.

8. S-au concentrat mai putin pe aspectele legate de muncă decât în mod obișnuit.

9. Si-au exprimat nemulțumirea față de actualul loc de muncă mai frecvent decât în mod obișnuit.

10. Si-au exprimat nemulțumirea față de superiorul lor mai frecvent decât în mod obișnuit.

11. Au plecat mai devreme de la locul de muncă mai frecvent decât în mod obișnuit.

12. Au pierdut entuziasmul pentru misiunea organizației.

13. S-au arătat mai puțin interesati sa lucreze cu clienții decât în mod obișnuit.

Cel mai interesant aspect a fost ca cele 13 comportamente cheie nu includ plangeri precum ''ai uitat un CV pe imprimantă" sau "absente frecvente pentru a merge la medic" Acestea și multe comportamente similare, care au intrat în folclorul managerilor ca semne cheie de plecare iminentă, au fost rareori observate sau nu sunt atat de relevante statistic.

Pentru manageri, sfatul este sa se concentreze pe menținerea angajaților performanti aplicand strategii pe termen scurt. De obicei, organizațiile se ocupa de intervenții pe terment lung pentru a îmbunătăți satisfacția profesională. Aceste strategii pot functiona, dar au nevoie de timp pentru a fi implementate.

Există mai multe moduri de a investi în angajați: creșteri salariale, promoții, proiecte speciale etc. Una dintre tehnici este de a folosi  “stay interviews”, nu doar exit interviews pentru a afla de ce angajatii buni parasesc compania. Astfel poti afla ce ii ține pe angajati sa lucreze in firma și ce ar putea fi modificat in bine pentru ei.Autor: A.T.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

21639 citiri

17 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.