Acasa | Articolul tau | Scriptul meu despre a fi adult – un mix perfect de reţete

Scriptul meu despre a fi adult – un mix perfect de reţete

 SHARE  

Adaugat in 7 noiembrie 2016

Scriptul meu despre a fi adult – un mix perfect de reţete

Adultii de astazi, copiii de ieri / Foto: Photoxpress

Sunt convinsă că au fost scrise numeroase articole, unele care prezintă magia de a creşte, libertatea şi independenţa pe care întâietate o poate aduce şi altele care prezintă dificultăţile în a fi adult şi dunele de nisip de care ne putem lovi constant.

Sunt adult. Cel puţin în acte sunt adult… Aşa este, nu intru în categoria oamenilor căsătoriţi ce poartă hramul vieţii comune şi responsabilitatea copiilor. Sau cei ce sunt dedicaţi locului de muncă trup şi suflet.

Sunt un adult normal în viziunea mea, poate atipic pentru alţii. Am o casă, două credite, un job plătit decent şi un câine. Şi câinele este singurul suflet în casă în afara de mine. Prin urmare am responsabilitatea de a ajunge în timp util acasă, de a avea mâncare în casa (cel puţin în varianta canină) de a mă juca şi plimba când aş vrea doar să mă rostogolesc către pat.

Dar, în ultima perioadă, mă tot macină un gând. Si într-un final am strâns stările pe care le aveam şi informaţiile din creierul meu şi am ajuns la o concluzie: am obosit să fiu adult. Să fii adult este într-adevar cea mai mare provocare.

Era o melodie, pe vremea când Magicianul şi Abramburica erau cei mai apreciaţi care spunea « Sa fii copil e-un lucru serios, nimic pe lume nu-i mai frumos… » . Şi eram atât de nervoasă, nu întelegeam versurile, pur si simplu îi invidiam pe părinţii mei care mergeau la muncă, făceau ce făceau acolo (care în capul meu nu se compara cu stresul temelor şi lecţiilor de învăţat) şi pentru care mai şi primeau acele bancnote minunate pe care mi le închipuiam topindu-se imediat în dulciuri. Şi îi judecam ca nu mă înţeleg. Căci eu le spuneam constant: vreau să cresc mare, vreau să fiu singură, vreau să imi gestionez eu banii, vreau să renunţ la mâncarea sănătoasă şi să trec pe junk-food. Ah, era visul meu zilnic. Iar ei râdeau şi imi spuneau să mai copilaresc…Mare oricum o să ajung, să mă bucur de inocenţa pe care perioada de adult nu ţi-o mai oferă la fel.

Şi pe urmă mi-am aprins o tigara şi am pus încă odată pe hârtie gândurile ce mi-au spus că am obosit. Şi m-au inspirat cu altceva. Fiecare etapă işi are timpul său. Exista un timp să râdem, există un timp să plângem, există un timp să copilărim, există un timp să devenim responsabili. Aceasta este frumuseţea vieţii. Nu ne lasă să ajungem să ne plictisim într-o singură etapă. Sau să avem parte numai bine (cum am putea să ştim ce este rău dacă nu am avea termen de comparaţie ?). Şi de multe ori, nu o să apreciem ceea ce avem la adevărata valoare. Pentru că, genetic sau spiritual vorbind, suntem creaţi să tindem către perfecţiune. Şi mereu să vrem mai mult sau altceva. Iar oboseala apare când se crează o rutină, când unul din pilonii vieţii noastre ne suprasolicită sau nu mai funcţionează adecvat sau când ne incărcăm cu stări care nu sunt ale noastre. Iar când acest lucru se întâmplă, este cazul să optăm pentru o schimbare, să găsim pe baza experienţei deja acumulate ingredientele potrivite pentru reţeta care ni se potriveşte de adult . Toate acestea fac parte din frumuseţea vieţii, din “individualitatea individului “.

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.Autor: Serena
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

4230 citiri

4 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

5 strategii de comunicare de folosit când copilul nu te ascultă

5 strategii de comunicare de folosit când copilul nu te ascultă

Vorbești, repeți, spui cuvintele magice ”te rog”, dar nimic nu se întâmplă. Aproape fiecare conversație sau, mai bine zis, monolog de acest gen se încheie cu tine care ridici tonul la copii. Sună cunoscut? Ai putea spune că nu te ascultă copilul? Dar tu îl asculți pe el?

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Ou sont les neiges d'antan?

Ou sont les neiges d'antan?

A nins mult in cartier, am stat mult in casa si am ascultat radioul. Cu ochii pe geam, mi-am adus aminte de niste dupa-amiezi de iarna din copilaria mea mica la Magura, cand stateam in bluza si strampi si sosete de lana in pat la bunica in camera.

Carte si Film

7 filme de animatie asteptate in 2017

7 filme de animatie asteptate in 2017

Despicable me 3 - Steve Carell si Kristen Wiig isi reiau rolurile in cea de-a treia parte a filmului, în regia lui Pierre Coffin și Kyle Balda și co-regizat de Eric Guillon, in care Balthazar Bratt, un copil celebru din 1980, nascoceste un sistem de dominație mondială.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.

Familie

Fii un tată, nu un portofel!

Fii un tată, nu un portofel!

Ce copil nu se bucură atunci când tata cheltuie bani în neștire pentru dorințele lui? Dar oare are nevoie copilul de toate acele daruri? Psihologii spun: fii un părinte, nu un portofel.

Calatorii

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Pe lista ta de New Years Resolutions sigur se află sa călătorești mai mult. Gândul la destinații exotive ți-a rămas întipărit în minte încă de vara aceasta, când nu ai putut să rămâi rece la avalanșa de poze din destinații exotice de pe Facebook și Instagram.

Articolul tau

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Filmele, minunatele filme, fără de care n-am putea trăi, ne plac cu atât mai mult cu cât sunt mai apropiate de realitate, dar și cu cât mai mult se îndepărtează de ea.

Articolul tau

O altfel de despărțire

O altfel de despărțire

Gata, a venit momentul. Casa e goală, hainele și cărțile ei nu mai sunt la locul lor. Dezordinea, cândva exasperantă, a lucrurilor acum este înlocuită cu rafturi goale.

Articolul tau

Ma intorc acasa

Ma intorc acasa

Au trecut anii, multi petrecuti in multe tari, care mai de care mai dezvoltate si mai mandre. Intr-o zi insa am simtit ca s-a facut vremea sa ma intorc acasa.

Opinii

Of, Parentingul

Of, Parentingul

Tot aud de câteva primăveri despre modern parenting . Adică cum vine asta? E vorba de părinții moderni?

Articolul tau

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

M-am trezit devreme în acea dimineață rece de ianuarie. Trebuia să ajung la înmormântarea mătușii mele.