Acasa | Relatii | De ce viața sexuală este una pentru bărbați și alta pentru femei?

De ce viața sexuală este una pentru bărbați și alta pentru femei?

 SHARE  

Adaugat in 20 decembrie 2016

De ce viața sexuală este una pentru bărbați și alta pentru femei?

Viata sexuala. Foto: Photoxpress

Cât de deosebiţi sunt femeile şi bărbaţii în privinţa vieţii sexuale? Este dorinţa sexuală mai mică în cazul femeilor?

Care sunt factorii care contribuie la motivaţia sexuală a bărbaţilor şi a femeilor? Aceşti factori se manifestă diferit la cele două genuri? Sunt întrebări la care a căutat răspunsul psihologul Roy F. Baumeister  când a investigat  motivaţia sexuală  a femeilor şi bărbaţilor. El a făcut o amplă analiză a cercetărilor realizate pe durata a peste 30 de ani şi iată care au fost concluziile lui.

Bărbaţii se gândesc mai des la sex, au fantezii sexuale mai multe şi se excită mai frecvent. Mai mult, îşi doresc sex mai des decât femeile. Iar acest lucru este valabil pentru toate vârstele, atât pentru relaţiile heterosexuale, cât şi pentru cele homosexuale.

Şi în privinţa numărului de parteneri doriţi, există diferenţe semnificative între femei şi bărbaţi. Dacă o femeie îşi doreşte să aibă un singur partener în următorii doi ani, un bărbat îşi doreşte în jur de opt partenere. Iar pe durata întregii vieţi, o femeie îşi doreşte patru sau cinci parteneri de sex, în timp ce un bărbat vrea în jur de 18 partenere.

În privinţa atitudinii faţă de raporturile sexuale, femeile sunt mai ferme: resping promiscuitatea sau relaţiile extra-conjugale mai mult decât bărbaţii.

Femeile recunosc mai des, comparativ cu bărbaţii, absenţa dorinţei sexuale. Iar cuplurile raportează mai multe probleme şi conflicte datorate lipsei dorinţei de a face sex din partea femeii, decât din partea bărbatului. De asemenea, dorinţa sexuală în cazul doamnelor este mai mult afectată negativ de stres.

Când vine vorba de capacitate sexuală, femeile sunt superioare bărbaţilor: pot să atingă mai multe orgasme decât bărbaţii în timpul unui act sexual.

Dorinţa sexuală, între mit şi realitate

Se consideră, în mod obişnuit, că dorinţa sexuală este mai mare în cazul bărbaţilor. Cercetări recente pun însă sub semnul întrebării această informaţie şi i-au în calcul posibilitatea ca dorinţa sexuală să nu fie atât de diferită pentru cele două genuri. Este adevărat că bărbaţii experimentează mai frecvent dorinţa sexuală. Dar când sunt întrebaţi de intensitatea acestei dorinţe în timpul actului sexual, deosebirile dintre cele două genuri nu mai există. Alte cercetări au arătat că în cazul femeilor intensitatea dorinţei variază în funcţie de ciclul menstrual şi atinge apogeul în perioada ovulaţiei, când capacitatea reproductivă a femeiii este maximă. Aceste noi informaţii arată că femeile nu au o dorinţă sexuală mai scăzută, ci că această dorinţă are paternuri diferite de manifestare pe parcursul unei luni.

Bărbaţii vor sex, femeile relaţii

Imaginile erotice au un impact mai mare asupra bărbaţilor decât asupra femeilor. Cum se explică acest lucru? Bărbaţii sunt atraşi de nudurile erotice, spun Anne Moir şi David Jessel, în cartea lor „Brain Sex: The Real Difference Between Men and Women”, pentru că îşi doresc sex, relaţii carnale. Iar femeile sunt mai degrabă atrase de imaginile cu cupluri, pentru că este îşi doresc relaţii de cuplu şi dragoste. Mintea femeii pune pe primul loc relaţiile, contactul, comuniunea, cooperarea, în timp ce mintea bărbatului ţine minte succesul, realizările, cuceririle.

Există diferenţe cu privire la orientarea sexuală?

O serie de alte cercetări au evidenţiat că între cele două genuri există deosebiri şi în privinţa orientării sexuale. Pentru bărbaţi această orientare este mult mai clară: sunt fie heterosexuali, fie homosexuali. În cazul femeilor, orientarea sexuală este mai flexibilă, ele putând trece mai uşor de la heterosexualitate la homosexualitate şi invers. În cadrul unui experiement, s-a măsurat gradul de excitare al femeilor şi bărbaţilor atunci când li s-au arătat diferite imagini erotice. S-a observat că, în cazul bărbaţilor, răspunsul fiziologic a fost explicit, clar, către una din cele două categorii: femei sau bărbaţi. Femeile însă au fost influenţate în mod egal atât de imaginile erotice cu bărbaţi, cât şi de cele cu femei.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

12530 citiri

36 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.