Acasa | Familie | Adevăratul Crăciun

Adevăratul Crăciun

 SHARE  

Adaugat in 27 decembrie 2016

Adevăratul Crăciun

Poveste de Craciun Foto: Gabi Marin

Cu prima zi din decembrie și, uneori, chiar mai devreme, tot ce ne înconjoară ne obligă parcă să intrăm în spiritul Crăciunului – lumini, reclame, mirosuri, agitația celor din jur. Atât de mult zgomot exterior, încât interiorul amorțește.

Atât de forțați suntem să intrăm în ”febra Crăciunului” cât mai devreme, încât nu avem timp să ne gândim decât la ce și cui să cumpărăm cadou, ce să punem pe masa de sărbătoare, ce sms cu urări să scriem. Și în tot acest haos pierdem, de fapt, chiar Crăciunul.

În realitate, Crăciunul e prilej de liniște, serenitate, căldură – tot ceea ce urăm cu drag celor de lângă noi și obținem atât de greu.

Așa că, dragii mei, vă doresc, în ciuda zgomotelor de fundal care atacă simțurile, să descoperiți în voi adevăratul spirit al Crăciunului! Bucuria liniștii căminului, pacea lemnelor ce pocnesc în sobă, hipnotica legănare a fulgilor. Și chiar dacă ele nu există decât în suflet, păstrați-le acolo, pentru acea tihnă de Crăciun către care am alergat atât.

Apoi, așezați-vă lângă brad și construiți, desenați sau jucați-vă cu copiii. Bucurați-vă de bucuria lor, ei aduc adevăratul Crăciun în case, când îi au pe ambii părinți alături, poate chiar și pe bunici, când au toată atenția doar pentru ei. Asta da sărbătoare, să nu împarți atenția părinților cu voci din telefon sau voci din televizor!

Și abia acum, după ce ați găsit liniștea și bucuria interioară, primiți o ceată de colindători, cântați cu ei, mergeți chiar voi la colindat. Totul se va simți diferit. Totul va prinde culori reale, vii, fără tușe groase, fără sforțări inutile, fără ”pentru că așa se face”. Pentru că totul va veni din voi.

Apoi așezați-vă la masă. Și mulțumiți celor cu care împărțiți acest Crăciun adevărat. Copiilor că v-au făcut să-l redescoperiți autentic, soțului sau soției că au redus ritmul odată cu voi, părinților ca va sunt alături.

Crăciun fericit!Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

5964 citiri

7 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.