Acasa | Familie | Nu e vina anului!

Nu e vina anului!

 SHARE  

Adaugat in 3 ianuarie 2017

Nu e vina anului!

Revelion. Foto: Dida

Văd, de când a început să se apropie 2017, o ură de nedescris îndreptată spre anul ce tocmai se încheie. Vai, 2016 ne-a luat oameni valoroși! Vai, 2016 ne-a adus atentate, oameni morți, a ieșit PSD-ul, a bătut vântul, au fost accidente rutiere. Toată lumea urăște acest an.

Număr de degetele de la o jumătate de mână oamenii care sunt recunoscători și care apreciază ultimele 12 luni.

N-am nicio trăire la cumpăna dintre ani. Poate asta mi se trage din copilărie. În anii 80-90, singurul lucru care ne mișca inimile era programul TV. O noapte cu glumele greilor generației de aur ni se părea tuturor cel mai frumos lucru din lume. Familia extinsă se aduna prin vreo sufragerie, în fața televizorului, cu salata boeuf, sarmalele și friptura în față. Se mânca, se bea și se urmărea cu atenție televizorul alb-negru, ”pe lămpi”. În `91, când au cumpărat părinții mei televizorul color, a fost mare eveniment în familie și chiar și în sat. L-au luat chiar în pragul sărbătorilor și au lansat tuturor invitația: ”Veniți să facem Revelionu` la color!”. Și au venit. Iar tata, ca să vadă lumea că avem televizor color, a avut el grijă să-l seteze atât de color, încât a doua zi toată lumea a zăcut cu dureri de cap și nu de la băutură, ci de la imaginea cu saturație maximă. Îmi amintesc că erau momente în care închideam ochii și ascultam doar. Îi deschideam doar dacă părea să se întâmple ceva.

După ce am mai crescut și programul TV a început să nu mă mai prea atragă, noaptea dintre ani a devenit comună. Nu simt trecerea dintr-un an în altul ca pe un prag. Nu am niciodată așteptări de la un an viitor. <

Nu aștept de la timp, nu aștept de la ani, de la cer, de la nori… Nu-mi pun speranțele nicicum în altceva decât în mine. Dacă 2016 a fost un an prost, nu e vina lui. E vina strict a mea, a faptelor și alegerilor mele.

Dacă 2016 a fost un an greu, din nou, nu am de ce să-l invinovățesc.

Îmi amintesc Revelionul acela, în urma căruia am decis să plec singură pe acest drum. De fiecare dată, pe 30 și 31 decembrie, de atunci, îmi amintesc momentul acela: al sarmalelor și al sondajului despre fericire pe care îl ascultam la radio.

Îmi fac și eu, la rândul meu, an de an, un sondaj al fericirii mele.

Nu analizez niciodată pe ani. Analizez întregul și mulțumesc anilor care au trecut. Mulțumesc lucrurilor bune care mi-au adus ușor fericirea și mulțumesc cel mai mult lucrurilor rele din care am avut cel mai mult de învățat și care m-au ajutat să apreciez ceea ce am și să văd fericirea și mulțumirea dincolo de rău.

Anii nu ne aduc rău sau bine. Anii ne aduc încercări. Depinde numai de noi cum primim binele sau răul și ce învățăm din ele.

Dacă e ceva ce am învățat din ultimii ani ai acestui drum pe care merg singură cu Victor, atunci am învățat să nu mă las orbită de părțile rele. Caut mereu binele.

2016 a fost un an bun.

Autor: Mama lui VictorAutor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

4972 citiri

6 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.