Acasa | Relatii | Când actul sexual e dureros

Când actul sexual e dureros

 SHARE  

Adaugat in 23 februarie 2017

Când actul sexual e dureros

Cuplu. Foto: pixabay.com

Viața sexuală presupune momente de plăcere pentru ambii parteneri. Cu toate acestea, mai există situații când actul sexual este unul dureros. De ce apare durerea, ce putem face pentru a evita astfel de situații – îți răspundem la aceste întrebări în rândurile de mai jos.

De ce apare durerea în timpul actului sexual

Senzația dureroasă este un semnal care arată că la nivelul aparatului genital există o problemă. Durerea poate apărea atunci când există o leziune la acest nivel, când a apărut o afecțiune ginecologică sau dacă există dificultăți de funcționare a organelor sexuale în timpul raportului sexual, potrivit www.e-sante.fr.

Durerea pe care o resimt femeile: primară sau secundară

Durerea care apare în timpul actului sexual se poate manifesta în moduri diferite.

  • Durerea este una primară – ceea ce înseamnă că ea a existat încă de la începutul vieții sexuale. Chiar dacă de intensitate diferită, senzația dureroasă apare la fiecare raport sexual, mai exact în momentul penetrării. Ea apare de regulă dacă există o anomalie la nivelul himenului, problemă ce necesită consult ginecologic de specialitate.
  • Durerea este secundară – neplăcerea apare în timpul actului sexual, dar nu tot timpul. Durerea este cauzată de o problemă la nivelul aparatului genital, afecțiune ce a apărut după începerea vieții sexuale.

Durerea poate să fie puternică sau ușoară

Intensitatea durerii pe care o resimt unele femei în timpul actului sexual poate să ofere informații despre problema care cauzează această neplăcere.

  • De o intensitate mai mică – în astfel de cazuri, femeia resimte senzația dureroasă doar în momentul penetrării. Neplăcerea poate fi cauzată de o afecțiune a pielii prezentă la nivelul vulvei (cum este psoriazisul, eczema), ca urmare a lubrifierii insuficiente, a cicatricei care rămâne după epiziotomie sau a unei infecții la acest nivel (infecție fungică, vaginoză).
  • De o intensitate mai mare – în situațiile de acest fel senzația dureroasă este resimțită nu numai la nivel vaginal, ci și în partea de jos a abdomenului. De cele mai multe ori, durerea poate să fie cauzată și de anumite probleme uterine (cum este cazul endometriozei) sau vaginale.

Senzația dureroasă poate apărea și la bărbați

Deși situațiile sunt mai rare și bărbații pot să resimtă neplăcere în timpul actului sexual. Spre deosebire de femei, la bărbați cauzele care duc la apariția senzației dureroase sunt mai ușor de depistat. De cele mai multe ori, durerea poate să apară dacă prepuțul este prea strâmt în timpul erecției, dar și dacă există o iritație sau o infecție la nivelul organului genital.

De asemenea, neplăcerea mai poate să fie cauzată de lipsa de lubrifiere sau dacă bărbatul suferă de o afecțiune a pielii ce se manifestă și în zona penisului. Specialiștii în urologie susțin că bărbații mai pot avea dureri în timpul actului sexual și dacă au probleme ale prostatei sau dacă întâmpină dificultăți în momentul ejaculării.

Cauze dacă durerea apare la ambii parteneri

  • lubrifierea insuficientă poate face ca actul sexual să fie dureros atât pentru ea, cât și pentru el;
  • dacă ambii parteneri suferă de o infecție în zona genitală (transmisă de multe ori de la unul la celălalt) atunci există posibilitatea ca raportul sexual să fie unul dureros;
  • durerea mai poate apărea și dacă poziția sexuală nu este una potrivită, iar unghiul de penetrare poate favoriza apariția neplăcerilor.

Cum se poate trata

Pentru a se trata durerea din timpul actului sexual, indiferent că ea apare la femeie sau la bărbat, important este consultul medical și depistarea cauzei care duce la apariția neplăcerii. De cele mai multe ori, durerea se ameliorează și dispare dacă persoana urmează tratamentul potrivit. Bine de știut este că există situații când tratamentul se recomandă ambilor parteneri, chiar și pe perioade mai lungi de timp.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

7036 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

5 strategii de comunicare de folosit când copilul nu te ascultă

5 strategii de comunicare de folosit când copilul nu te ascultă

Vorbești, repeți, spui cuvintele magice ”te rog”, dar nimic nu se întâmplă. Aproape fiecare conversație sau, mai bine zis, monolog de acest gen se încheie cu tine care ridici tonul la copii. Sună cunoscut? Ai putea spune că nu te ascultă copilul? Dar tu îl asculți pe el?

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Ou sont les neiges d'antan?

Ou sont les neiges d'antan?

A nins mult in cartier, am stat mult in casa si am ascultat radioul. Cu ochii pe geam, mi-am adus aminte de niste dupa-amiezi de iarna din copilaria mea mica la Magura, cand stateam in bluza si strampi si sosete de lana in pat la bunica in camera.

Carte si Film

7 filme de animatie asteptate in 2017

7 filme de animatie asteptate in 2017

Despicable me 3 - Steve Carell si Kristen Wiig isi reiau rolurile in cea de-a treia parte a filmului, în regia lui Pierre Coffin și Kyle Balda și co-regizat de Eric Guillon, in care Balthazar Bratt, un copil celebru din 1980, nascoceste un sistem de dominație mondială.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.

Familie

Fii un tată, nu un portofel!

Fii un tată, nu un portofel!

Ce copil nu se bucură atunci când tata cheltuie bani în neștire pentru dorințele lui? Dar oare are nevoie copilul de toate acele daruri? Psihologii spun: fii un părinte, nu un portofel.

Calatorii

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Pe lista ta de New Years Resolutions sigur se află sa călătorești mai mult. Gândul la destinații exotive ți-a rămas întipărit în minte încă de vara aceasta, când nu ai putut să rămâi rece la avalanșa de poze din destinații exotice de pe Facebook și Instagram.

Articolul tau

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Filmele, minunatele filme, fără de care n-am putea trăi, ne plac cu atât mai mult cu cât sunt mai apropiate de realitate, dar și cu cât mai mult se îndepărtează de ea.

Articolul tau

O altfel de despărțire

O altfel de despărțire

Gata, a venit momentul. Casa e goală, hainele și cărțile ei nu mai sunt la locul lor. Dezordinea, cândva exasperantă, a lucrurilor acum este înlocuită cu rafturi goale.

Articolul tau

Ma intorc acasa

Ma intorc acasa

Au trecut anii, multi petrecuti in multe tari, care mai de care mai dezvoltate si mai mandre. Intr-o zi insa am simtit ca s-a facut vremea sa ma intorc acasa.

Opinii

Of, Parentingul

Of, Parentingul

Tot aud de câteva primăveri despre modern parenting . Adică cum vine asta? E vorba de părinții moderni?

Articolul tau

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

M-am trezit devreme în acea dimineață rece de ianuarie. Trebuia să ajung la înmormântarea mătușii mele.