Acasa | Relatii | Când actul sexual e dureros

Când actul sexual e dureros

 SHARE  

Adaugat in 23 februarie 2017

Când actul sexual e dureros

Cuplu. Foto: pixabay.com

Viața sexuală presupune momente de plăcere pentru ambii parteneri. Cu toate acestea, mai există situații când actul sexual este unul dureros. De ce apare durerea, ce putem face pentru a evita astfel de situații – îți răspundem la aceste întrebări în rândurile de mai jos.

De ce apare durerea în timpul actului sexual

Senzația dureroasă este un semnal care arată că la nivelul aparatului genital există o problemă. Durerea poate apărea atunci când există o leziune la acest nivel, când a apărut o afecțiune ginecologică sau dacă există dificultăți de funcționare a organelor sexuale în timpul raportului sexual, potrivit www.e-sante.fr.

Durerea pe care o resimt femeile: primară sau secundară

Durerea care apare în timpul actului sexual se poate manifesta în moduri diferite.

  • Durerea este una primară – ceea ce înseamnă că ea a existat încă de la începutul vieții sexuale. Chiar dacă de intensitate diferită, senzația dureroasă apare la fiecare raport sexual, mai exact în momentul penetrării. Ea apare de regulă dacă există o anomalie la nivelul himenului, problemă ce necesită consult ginecologic de specialitate.
  • Durerea este secundară – neplăcerea apare în timpul actului sexual, dar nu tot timpul. Durerea este cauzată de o problemă la nivelul aparatului genital, afecțiune ce a apărut după începerea vieții sexuale.

Durerea poate să fie puternică sau ușoară

Intensitatea durerii pe care o resimt unele femei în timpul actului sexual poate să ofere informații despre problema care cauzează această neplăcere.

  • De o intensitate mai mică – în astfel de cazuri, femeia resimte senzația dureroasă doar în momentul penetrării. Neplăcerea poate fi cauzată de o afecțiune a pielii prezentă la nivelul vulvei (cum este psoriazisul, eczema), ca urmare a lubrifierii insuficiente, a cicatricei care rămâne după epiziotomie sau a unei infecții la acest nivel (infecție fungică, vaginoză).
  • De o intensitate mai mare – în situațiile de acest fel senzația dureroasă este resimțită nu numai la nivel vaginal, ci și în partea de jos a abdomenului. De cele mai multe ori, durerea poate să fie cauzată și de anumite probleme uterine (cum este cazul endometriozei) sau vaginale.

Senzația dureroasă poate apărea și la bărbați

Deși situațiile sunt mai rare și bărbații pot să resimtă neplăcere în timpul actului sexual. Spre deosebire de femei, la bărbați cauzele care duc la apariția senzației dureroase sunt mai ușor de depistat. De cele mai multe ori, durerea poate să apară dacă prepuțul este prea strâmt în timpul erecției, dar și dacă există o iritație sau o infecție la nivelul organului genital.

De asemenea, neplăcerea mai poate să fie cauzată de lipsa de lubrifiere sau dacă bărbatul suferă de o afecțiune a pielii ce se manifestă și în zona penisului. Specialiștii în urologie susțin că bărbații mai pot avea dureri în timpul actului sexual și dacă au probleme ale prostatei sau dacă întâmpină dificultăți în momentul ejaculării.

Cauze dacă durerea apare la ambii parteneri

  • lubrifierea insuficientă poate face ca actul sexual să fie dureros atât pentru ea, cât și pentru el;
  • dacă ambii parteneri suferă de o infecție în zona genitală (transmisă de multe ori de la unul la celălalt) atunci există posibilitatea ca raportul sexual să fie unul dureros;
  • durerea mai poate apărea și dacă poziția sexuală nu este una potrivită, iar unghiul de penetrare poate favoriza apariția neplăcerilor.

Cum se poate trata

Pentru a se trata durerea din timpul actului sexual, indiferent că ea apare la femeie sau la bărbat, important este consultul medical și depistarea cauzei care duce la apariția neplăcerii. De cele mai multe ori, durerea se ameliorează și dispare dacă persoana urmează tratamentul potrivit. Bine de știut este că există situații când tratamentul se recomandă ambilor parteneri, chiar și pe perioade mai lungi de timp.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

8240 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.