Acasa | Good to know | Bărbații și femeile nu pot fi prieteni - sexul nu are nimic de-a face cu asta

Bărbații și femeile nu pot fi prieteni - sexul nu are nimic de-a face cu asta

 SHARE  

Adaugat in 27 februarie 2017

 Bărbații și femeile nu pot fi prieteni -  sexul nu are nimic de-a face cu asta

Prietenie Foto: morguefile.com

In timp ce femeile isi vad cei mai buni prieteni ca pe ceva între surori și suflete pereche, barbatii isi vad prietenii doar în termeni de confort, spune profesorul Robin Dunbar de la Universitatea Oxford pentru telegraph.co.uk.

El a descoperit acest lucru când a studiat modul în care cercurile de prietenie ale oamenilor s-au schimbat atunci când au terminat liceul si au mers la facultate.

"Ceea ce a determinat continuarea si supravietuirea prieteniilor intre fete a fost faptul ca au vorbit mai mult una cu cealalta la telefon", a explicat el. "Vorbitul nu a avut absolut nici un efect asupra relațiilor intre băieți. Ceea ce a dus la continuarea prieteniei in cazul lor a fost faptul ca au facut lucruri împreună (mersul la un meci de fotbal, in club).

Dunbar a continuat să se uite la diferențele dintre sexe: "Femeile au in mod clar  prietenii mult mai apropiate. Bărbatii tind să nu aibă acest tip de relație, au un grup de patru tipi cu care fac lucruri impreuna si este mult mai lejer. Daca nu se vad destul de des, prietenia slabeste, pe principiul 'ochii care nu se vad se uita'.

Aceasta situatie e familiara pentru orice femeie care a avut atât plăcerea cat și dezamăgirea unui prieten apropiat de sex masculin - în special la douăzeci și treizeci de ani. La început, lucrurile sunt minunate. Iti ascultă problemele si tu oferi o perspectiva feminina la problemele lor . Este prietenia de care nici unul dintre voi nu a știut că are nevoie.

Numai ca ceva se schimba. Ei încep o nouă relație, se mută la o anumita distanta (nu trebuie să fie de departe), primesc un nou loc de muncă, cu o alta viață sociala, au un nou coleg de apartament. Oricare ar fi schimbarea, au brusc un înlocuitor pentru tine și nu par să găsească timp pentru a vă întâlni la o cafea.

Tu, în mod naiv, mai încerci. Suni, trimiteți imagini amuzante, faci lucruri pe care le-ai face pentru un prieten apropiat. Insa, in cazul unui prieten de sex masculin, pur și simplu nu funcționează.

Fie că este vorba de natura sau educatie, cei mai mulți barbati pur și simplu nu privesc prietenii, în același mod ca femeile.



Autor: A.T.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

14497 citiri

53 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.