Acasa | Good to know | Bărbații și femeile nu pot fi prieteni - sexul nu are nimic de-a face cu asta

Bărbații și femeile nu pot fi prieteni - sexul nu are nimic de-a face cu asta

 SHARE  

Adaugat in 27 februarie 2017

 Bărbații și femeile nu pot fi prieteni -  sexul nu are nimic de-a face cu asta

Prietenie Foto: morguefile.com

In timp ce femeile isi vad cei mai buni prieteni ca pe ceva între surori și suflete pereche, barbatii isi vad prietenii doar în termeni de confort, spune profesorul Robin Dunbar de la Universitatea Oxford pentru telegraph.co.uk.

El a descoperit acest lucru când a studiat modul în care cercurile de prietenie ale oamenilor s-au schimbat atunci când au terminat liceul si au mers la facultate.

"Ceea ce a determinat continuarea si supravietuirea prieteniilor intre fete a fost faptul ca au vorbit mai mult una cu cealalta la telefon", a explicat el. "Vorbitul nu a avut absolut nici un efect asupra relațiilor intre băieți. Ceea ce a dus la continuarea prieteniei in cazul lor a fost faptul ca au facut lucruri împreună (mersul la un meci de fotbal, in club).

Dunbar a continuat să se uite la diferențele dintre sexe: "Femeile au in mod clar  prietenii mult mai apropiate. Bărbatii tind să nu aibă acest tip de relație, au un grup de patru tipi cu care fac lucruri impreuna si este mult mai lejer. Daca nu se vad destul de des, prietenia slabeste, pe principiul 'ochii care nu se vad se uita'.

Aceasta situatie e familiara pentru orice femeie care a avut atât plăcerea cat și dezamăgirea unui prieten apropiat de sex masculin - în special la douăzeci și treizeci de ani. La început, lucrurile sunt minunate. Iti ascultă problemele si tu oferi o perspectiva feminina la problemele lor . Este prietenia de care nici unul dintre voi nu a știut că are nevoie.

Numai ca ceva se schimba. Ei încep o nouă relație, se mută la o anumita distanta (nu trebuie să fie de departe), primesc un nou loc de muncă, cu o alta viață sociala, au un nou coleg de apartament. Oricare ar fi schimbarea, au brusc un înlocuitor pentru tine și nu par să găsească timp pentru a vă întâlni la o cafea.

Tu, în mod naiv, mai încerci. Suni, trimiteți imagini amuzante, faci lucruri pe care le-ai face pentru un prieten apropiat. Insa, in cazul unui prieten de sex masculin, pur și simplu nu funcționează.

Fie că este vorba de natura sau educatie, cei mai mulți barbati pur și simplu nu privesc prietenii, în același mod ca femeile.Autor: A.T.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

14331 citiri

53 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.