Acasa | Good to know | Femeile care au copii sunt mai obosite decat partenerii lor si nu e doar un mit

Femeile care au copii sunt mai obosite decat partenerii lor si nu e doar un mit

 SHARE  

Adaugat in 3 martie 2017

 Femeile care au copii sunt mai obosite decat partenerii lor si nu e doar un mit

Somn. Pixabay.com

Femeile cu copii dorm mai putin decat bărbații din aceeasi casa, se arata intr-un nou studiu. Acest lucru a fost chiar mai evident în cazul femeilor mai tinere, sub 45 de ani.

In Marea Britanie, Sleep Council a descoperit ca barbatii au tendinta de a se bucura de un somn de calitate mai bun decât femeile. 30% dintre barbatii dorm foarte bine, comparativ cu 22% dintre femei, conform ibtimes.co.uk. Studiile au aratat, de asemenea, că mai multe femei sufera de probleme cu somnul si privarea de somn si acest lucru are un impact mai negativ asupra lor.

In cel mai recent studiu, prezentat la intalnirea anuala a Academiei Americane de Neurologie 2017, s-a analizat factorii care duc la senzația de oboseală și privarea de somn la femei.

Echipa a colectat date cu ajutorul unui sondaj telefonic la nivel national cu 5,805 de participanți. Printre intrebari s-au aflat si cât timp au dormit participanții noaptea și câte zile s-au simțit obositi în ultima lună.

Sapte până la nouă ore de somn pe noapte a fost considerată durata ideală de catre autorii studiului, în timp ce mai puțin de șase ore au fost considerate insuficiente.

Au fost discutati anumiti factori: vârsta, rasa, sex, venit, starea civilă și locul de munca, indicele de masa corporala si numărul de copii prezenți în gospodărie.

Dintre toți participanții, 2908 erau femei sub 45 de ani Pentru ele, numai unul dintre acești factori a fost corelat cu somnul insuficient - copiii.

În schimb, 62% dintre femei din această grupă de vârstă care nu aveau copii au dormit șapte ore sau mai mult.

In plus, femeile cu copii au raportat oboseală, în medie, 14 zile din luna, comparativ cu 11 zile pentru cei fără copii.

Această relație între copiii din gospodărie și somn nu a fost observata pentru participanții de sex masculin.

"Cred că aceste descoperiri ar putea ajuta acele femei care spun ca se simt epuizate. Studiul nostru a constatat nu numai că nu dorm suficient de mult timp, dar raportează si o senzație de oboseală pe tot parcursul zilei", a declarat autoarea studiului, Kelly Sullivan de la Universitatea Southern Georgia.

"Somnul suficient este o componentă esențială a sănătății și poate afecta inima, mintea si greutatea. Este important sa afli ce ii opreste pe oameni sa se odihneasca cat au nevoie pentru a ii putea ajuta sa obtina o sanatate mai buna."Autor: A.T.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

6786 citiri

16 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.