Acasa | Familie | 11 gânduri pe care orice mamă le are, dar nu le va împărtăși nimănui niciodată

11 gânduri pe care orice mamă le are, dar nu le va împărtăși nimănui niciodată

 SHARE  

Adaugat in 9 martie 2017

11 gânduri pe care orice mamă le are, dar nu le va împărtăși nimănui niciodată

Mama. foto: pixabay.com

Tuturor ne trec aceste gânduri prin minte, adesea chiar de mai multe ori pe zi, dar niciodată nu avem curajul să le rostim cu voce tare.

Karen Banes specialist în parenting a făcut mai mult decât să le rostească, le-a scris pe familyshare.com, astfel încât toate mamele să se regăsească în gândurile de mai jos.

1. Să fii mamă e plictisitor
Ți s-a spus de nenumărate ori că să fii părinte este cea mai frumoasă meserie și ești de acord cu aceasta, mai ales atunci când arunci o privire în urmă. Însă rutina zilnică este foarte plictisitoare și presupune să răspunzi de sute de ori pe zi la întrebări precum ”de ce?” și ”am ajuns?”, să strângi și să cureți cam de tot atâtea ori pe zi, să te joci mereu în aceleași jocuri, să citești sau să povestești de nenumărate ori aceeași poveste, să te uiți la aceleași desene animate. Mereu, mereu și mereu.

2. Regret că am devenit mamă
Se întâmplă să regreți maternitatea. Doar pentru o clipă. ”Mi-e dor de mine cea de dinainte” sau ”mai bine nu nășteam doi copii atât de repede unul după celălalt” sau ”nu trebuia să mai fac un copil” nu sunt niște gânduri străine mamelor. Uneori mamele regretă momentul când a apărut copilul sau persoana cu care au făcut acel copil sau motivul care le-a determinat să facă un copil. Cu toții avem regrete, dar să nu uităm că sunt efemere.

 3. Ceva nu e în regulă cu copilul meu
Nimeni nu are curajul să dea voce acestui gând, dar tuturor ne trece prin minte. Copilul nostru e diferit de ceilalți și uiți adesea că ”diferit” nu e mereu un lucru rău, ba chiar poate fi un lucru extrem de bun. Se întâmplă să se comporte ciudat, să fie în diverse etape mai bune sau mai rele să depășească mai greu unele momente, iar toate acestea ridică întrebări în mintea mamelor.

4. Îmi urăsc soțul
Nu e nimic neobișnuit sau tabu ca mamele să se plângă pe parteneri că nu le ajută suficient cu copiii. Mai mult, sunt frecvente momentele când și-ar dori să fie tați, să primească apreciere dublă pentru jumătate din munca pe care o fac, să nu trebuiască să alăpteze și să schimbe mai puține scutece.

5. Nu-mi mai suport copilul
Așa cum copiii atunci când spun părintelui ”te urăsc” nu au în vedere cu adevărat acest lucru, la fel și mamele, doar se gândesc că își urăsc copilul, dar nu-l urăsc cu adevărat. În zilele în care nu mai pare să adoarmă sau cere pentru a mia oară apă deși știți ambii că nu o va bea, e normal ca mamele să trăiască un sentiment trecător de ură.

6. Lasă-mă-n pace
Îți iubești copiii chiar și atunci când crezi că îi urăști. Atunci cum e posibil să vrei să fii lăsată în pace de cineva pe care iubești atât de mult? Poate pentru că ești obosită, morocănoasă, prost dispusă și ai nevoie de cinci minute de liniște.

7. Îmi iubesc pe unul dintre copii mai mult decât pe celălalt
Iată un mare tabu social. Știi prea bine că nu ai voie să ai un copil favorit, totuși multe dintre mame preferă unul dintre copii (și favoritul se poate schimba de la o zi la alta sau poate de la o oră la alta). Dacă într-adevăr ai un copil favorit, păstrează acest gând doar pentru tine.

8. Nu-mi pasă
Uneori cu adevărat nu-ți pasă, chiar dacă spui ”bravo”, ”excelent”, ”te-ai descurcat minunat”.

9. Am nevoie de ajutor
Ca mamă, e extrem de dificil să ceri ajutor, pentru că te face să te simți că nu te descurci sau că nu ești potrivită pentru a fi părinte. Trăiești cu senzația că totul trebuie să fie sub control și chiar dacă gândul ”am nevoie de ajutor” îți trece prin minte de mai multe ori pe zi, nu ai curajul să-l rostești în fața oamenilor care te-ar putea de fapt ajuta.

10. Sunt cea mai rea mamă din lume
Da. Îți spui acest lucru, uneori. Și poate chiar o recunoști față de cei mai apropiați. Este considerat rușinos să-ți recunoști eșecurile ca părinte. Stai liniștită, nu ești nici pe departe cea mai rea mamă din lume. Și nici singura care se crede astfel.

11. Sunt cea mai bună mamă din lume
Așa cum sunt zile în care te consideri ”cea mai rea”, la fel ai zile sub semnul ”cea mai bună mamă din lume”. Și acesta este un gând pe care e bune să-l păstrezi pentru tine, să te alimenteze din interior și chiar să ți-l amintești în momentele când ai dubii că te-ai descurca în calitate de mamă.

-----------

Citeste Totuldespremame.ro - Vei vedea că nu doar puștii tăi îți întind nervii la maximum, că nu doar pe tine te ceartă lumea pe stradă când nu-i pui bebelușului fular pe gură și că nu doar copiii tăi fac varicelă cu o seară înainte de a pleca în concediu într-o țară exotică.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

10761 citiri

11 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.