Acasa | Familie | Școala și războaiele care se duc în liniște

Școala și războaiele care se duc în liniște

 SHARE  

Adaugat in 23 martie 2017

Școala și războaiele care se duc în liniște

La scoala. foto: pixabay.com

Știți momentele alea de când erai școlar și ți se ducea inima-n chiloți când auzeai că vrea maică-ta să vină la școală să vorbească cu ”doamna”.

Eu le știu și m-am asigurat că le află și fii-miu. M-am dus la școală! Ca o Xena am descins!

Simțisem eu de pe acasă că ar fi ceva ciudățel pe acolo. Victor iese ca o bombă de la școală zilnic. Nu am cum să mă duc cu el acasă după ore. Trebuie musai să mergem la un loc de joacă unde să se cațere, să alerge, să țipe, să se ia la trântă. Mi-a și explicat, săracul de el, că el e așa din cauza școlii – că la școală trebuie să stea nemișcat și el are de recuperat. Am înțeles, n-am comentat nimic.

Am început să mi se aprindă beculețul când a început el să spună că la școală așteaptă.

-Cum adică? Ce aștepți?

-Nimic, dar aștept.

-Păi nu înțeleg cum vine asta: nu aștepți nimic.

-Adică stăm așa… în așteptare. Mai facem o fișă, mai cântăm ceva și, în rest, așteptăm. Apoi se mai întâmplă și lucruri interesante. Dar pe astea trebuie să le așteptăm.

De unde am dedus că ceea ce nu-l atrage și nu-l captivează, pentru el intră la capitolul ”așteptare”.

Așa că am decis să merg eu să văd ce se întâmplă, de fapt, acolo.

Ce bine că stau jos când scriu rândurile astea, pentru că atunci când am vorbit cu doamna învățătoare eram în picioare și mi s-a încețoșat un pic privirea.

-E atent numai la ce îi place lui, nu vrea să citească, în timpul orelor face tot felul de lucruri, inventează mașinuțe, trenuri, avioane din tot ce are în penar. Azi și-a făcut o armată și când l-am prins cu chestia asta în bancă, și-a cerut scuze și a zis că îi pare rău, dar e în război și e foarte important ce face el acolo. Erau mai mulți. Mai erau și alți colegi implicați. I-am întrebat pe toți. Ideea a pornit de la Victor. Trebuie să vorbiți și dumneavoastră cu el…

Vă vine să râdeți, nu? Și mie îmi vine acum, atunci nu prea…

-El tot timpul meșterește ceva și nu prea e atent la ore… În plus, îi implică și pe ceilalți. La orele care îi plac, în schimb, e extraordinar. Îi place matematica, îi place să vorbească în fața clasei, ne spune lucruri interesante, dar avem aceste mici probleme.

Ce să-i zic? O ascultam și-mi căutam o replică. Îmi aduceam aminte cum venea mama la școală și afla că cine știe ce drăcie am făcut și zicea doar atât: ”Dar puneți, doamnă, mâna pe ea și dați-i o mamă de bătaie!”.  Eu am zis că o să stau de vorbă cu el. Atât am putut să zic.

Și am stat. Victor se plictisește. Așteptarea despre care vorbea el este plictiseala.

-Păi eu termin fișa și apoi trebuie să stau până termină și Mihai și Andrei și Maria. Nu mă pot apuca de alta. Trebuie să aștept. Eu trebuie să aștept să termine ei! Și atunci inventez un joc, mami. Nu fac nimic! Nu fac rău! Ăsta cu războiul e cel mai tare, putem să jucăm în liniște.

N-am înțeles exact cum funcționează. Am priceput doar că atunci când unul scoate un creion/stilou/orice din penarul care se află în bancă, înseamnă că a scos un soldat și dacă cei implicați în joc au și ei un creion scos pe bancă ”se luptă”. N-am înțeles nici cum duc această luptă… L-am întrebat cum, mai exact:

-E greu să înțelegi, mami, dar ne luptăm în liniște… Nu facem rău!

Cam despre asta e școala noastră: fișe, așteptare după ceilalți și lupte greu de înțeles, duse în liniște.

-----------

Citeste Totuldespremame.ro - Vei vedea că nu doar puștii tăi îți întind nervii la maximum, că nu doar pe tine te ceartă lumea pe stradă când nu-i pui bebelușului fular pe gură și că nu doar copiii tăi fac varicelă cu o seară înainte de a pleca în concediu într-o țară exotică.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

8359 citiri

12 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

5 strategii de comunicare de folosit când copilul nu te ascultă

5 strategii de comunicare de folosit când copilul nu te ascultă

Vorbești, repeți, spui cuvintele magice ”te rog”, dar nimic nu se întâmplă. Aproape fiecare conversație sau, mai bine zis, monolog de acest gen se încheie cu tine care ridici tonul la copii. Sună cunoscut? Ai putea spune că nu te ascultă copilul? Dar tu îl asculți pe el?

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Ou sont les neiges d'antan?

Ou sont les neiges d'antan?

A nins mult in cartier, am stat mult in casa si am ascultat radioul. Cu ochii pe geam, mi-am adus aminte de niste dupa-amiezi de iarna din copilaria mea mica la Magura, cand stateam in bluza si strampi si sosete de lana in pat la bunica in camera.

Carte si Film

7 filme de animatie asteptate in 2017

7 filme de animatie asteptate in 2017

Despicable me 3 - Steve Carell si Kristen Wiig isi reiau rolurile in cea de-a treia parte a filmului, în regia lui Pierre Coffin și Kyle Balda și co-regizat de Eric Guillon, in care Balthazar Bratt, un copil celebru din 1980, nascoceste un sistem de dominație mondială.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.

Familie

Fii un tată, nu un portofel!

Fii un tată, nu un portofel!

Ce copil nu se bucură atunci când tata cheltuie bani în neștire pentru dorințele lui? Dar oare are nevoie copilul de toate acele daruri? Psihologii spun: fii un părinte, nu un portofel.

Calatorii

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Pe lista ta de New Years Resolutions sigur se află sa călătorești mai mult. Gândul la destinații exotive ți-a rămas întipărit în minte încă de vara aceasta, când nu ai putut să rămâi rece la avalanșa de poze din destinații exotice de pe Facebook și Instagram.

Articolul tau

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Filmele, minunatele filme, fără de care n-am putea trăi, ne plac cu atât mai mult cu cât sunt mai apropiate de realitate, dar și cu cât mai mult se îndepărtează de ea.

Articolul tau

O altfel de despărțire

O altfel de despărțire

Gata, a venit momentul. Casa e goală, hainele și cărțile ei nu mai sunt la locul lor. Dezordinea, cândva exasperantă, a lucrurilor acum este înlocuită cu rafturi goale.

Articolul tau

Ma intorc acasa

Ma intorc acasa

Au trecut anii, multi petrecuti in multe tari, care mai de care mai dezvoltate si mai mandre. Intr-o zi insa am simtit ca s-a facut vremea sa ma intorc acasa.

Opinii

Of, Parentingul

Of, Parentingul

Tot aud de câteva primăveri despre modern parenting . Adică cum vine asta? E vorba de părinții moderni?

Articolul tau

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

M-am trezit devreme în acea dimineață rece de ianuarie. Trebuia să ajung la înmormântarea mătușii mele.