Acasa | Carte si Film | Cum sa citesti mai multe carti, cand tentatii sunt la tot pasul si esti foarte ocupat

Cum sa citesti mai multe carti, cand tentatii sunt la tot pasul si esti foarte ocupat

 SHARE  

Adaugat in 11 mai 2017

Cum sa citesti mai multe carti, cand tentatii sunt la tot pasul si esti foarte ocupat

Cum sa citesti mai mult. Foto: Pixabay.com

Oamenii celebri spun ca dedica mult timp lecturii, studiile au demonstrat că lectura poate reduce stresul, crește concentrarea și îmbunătățește memoria pe termen lung și pe termen scurt. Dar cum sa faci practic sa citesti mai mult, cand tentatii sunt la tot pasul si esti foarte ocupat?

Dar lectura este consumatoare de timp și este aproape imposibil să găsim atât timp pentru a citi, cât și să rămânem suficient de concentrați pentru a profita de avantaje.

Din fericire, experții de la Harvard Business Review ofera câteva sfaturi și trucuri pentru a vă asigura nu numai că citiți  zilnic, ci si că puteți crește radical numarul cartilor citite, scrie medium.com.

Modalități practice pentru a vă îmbunătăți obiceiurile de lectură:

1. Acceptați că este OK să renunțați

Uneori încep o carte, doar pentru a descoperi că nu mă bucur de ea sau nu găsesc prea multă lucruri semnificative în ea - dar oricum voi "trece prin ea", pentru că nu vreau să fiu o persoana care renunta usor.

Gretchen Rubin a constatat că această mentalitate "câștigătorii nu renunță" probabil că nu va funcționa in ceea ce priveste obiceiul de lectură.

Daca renunti devreme ai mai mult timp pentru citirea cărților bune si petreci mai putin timp citind cărțile dintr-un sentiment de obligație. "Gândiți-vă la un lucru - în jur de 50.000 de cărți sunt publicate în fiecare an. De ce să petreceți timp cu cărți care nu vă plac deloc?

Dacă, în cele din urmă, nu vă bucurați de un roman, nu va mai simtiti vinovati și puneți-l jos.

2. Există minute ascunse peste tot

Stephen King, care spune ca succesul său incredibil de autor se datoreaza lecturii, le-a spus oamenilor să citească aproximativ cinci ore pe zi.

"Exista câteva minute ascunse în toate momentele zilei. Nu spun că ar trebui să bifați un roman la nunta surorii, dar sunt mici oportunități de a citi aproape pretutindeni''.

3. Ține pentru tine intentia si planurile de a citi mai mult

Știința arată că împărtășirea intențiilor tale cu ceilalți, atunci când lucrezi la o sarcină sau un scop, poate avea un efect invers și de fapt vei face mult mai putin din ce ti-ai propus

Intr-un studiu din 2009 s-a constatat că, atunci când studenții care au dorit să devină psihologi, au descris activități care i-ar ajuta să atingă acest obiectiv și le-au împărtășit cu experimentatorul a fost mai puțin probabil să efectueze acele activități. Grupul de control care nu și-a împărtășit lista activităților intenționate cu experimentatorul a petrecut mult mai mult timp urmărind aceste activități.

Cand oamenii își împărtășesc scopul se simt mai puțin motivați să muncească din greu.

5. Citiți cărțile fizice

Având cartea în mână - în loc de un dispozitiv conectat la internet unde puteți verifica și e-mailul sau căutați rețete pe Pinterest - puteți limita distragerea atentiei.

Dar limitarea distragerii este doar unul dintre motivele pentru care cărțile fizice sunt de preferat. Într-o epocă în care toate canalele de divertisment și profesionale se deplasează pe ecran, este bine pentru creier sa ții o carte fizică în mâna.

6. Schimbă modul de gândire

"Trebuie să încetați să vă gândiți la citit ca la "o activitate pe care o faceți  ... aceasta trebuie să devină o activitate la fel de naturală ca și mâncarea și respirația'', spune Ryan Holiday.

Transforma obiceiurile de lectură în obiective specifice, legate de timp și plaseaza-le în fiecare zi în partea de sus a listei de priorități.

7. Găsiți liste deja facute

Oboseala decizionala este un lucru foarte real și poate influenta voința atunci când încearcati să adoptati noi obiceiuri de lectura.

Efortul de a cerceta mii de cărți noi în fiecare an va poate obosi înainte de a citi de fapt o pagină și de aceea se recomandă să găsiți liste de cărți din presa, de la prieteni.Autor: A.T.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

9770 citiri

2 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Articolul tau

Ou sont les neiges d'antan?

Ou sont les neiges d'antan?

A nins mult in cartier, am stat mult in casa si am ascultat radioul. Cu ochii pe geam, mi-am adus aminte de niste dupa-amiezi de iarna din copilaria mea mica la Magura, cand stateam in bluza si strampi si sosete de lana in pat la bunica in camera.

Carte si Film

7 filme de animatie asteptate in 2017

7 filme de animatie asteptate in 2017

Despicable me 3 - Steve Carell si Kristen Wiig isi reiau rolurile in cea de-a treia parte a filmului, în regia lui Pierre Coffin și Kyle Balda și co-regizat de Eric Guillon, in care Balthazar Bratt, un copil celebru din 1980, nascoceste un sistem de dominație mondială.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.

Familie

Fii un tată, nu un portofel!

Fii un tată, nu un portofel!

Ce copil nu se bucură atunci când tata cheltuie bani în neștire pentru dorințele lui? Dar oare are nevoie copilul de toate acele daruri? Psihologii spun: fii un părinte, nu un portofel.

Calatorii

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Pe lista ta de New Years Resolutions sigur se află sa călătorești mai mult. Gândul la destinații exotive ți-a rămas întipărit în minte încă de vara aceasta, când nu ai putut să rămâi rece la avalanșa de poze din destinații exotice de pe Facebook și Instagram.

Articolul tau

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Filmele, minunatele filme, fără de care n-am putea trăi, ne plac cu atât mai mult cu cât sunt mai apropiate de realitate, dar și cu cât mai mult se îndepărtează de ea.

Articolul tau

O altfel de despărțire

O altfel de despărțire

Gata, a venit momentul. Casa e goală, hainele și cărțile ei nu mai sunt la locul lor. Dezordinea, cândva exasperantă, a lucrurilor acum este înlocuită cu rafturi goale.

Articolul tau

Ma intorc acasa

Ma intorc acasa

Au trecut anii, multi petrecuti in multe tari, care mai de care mai dezvoltate si mai mandre. Intr-o zi insa am simtit ca s-a facut vremea sa ma intorc acasa.

Opinii

Of, Parentingul

Of, Parentingul

Tot aud de câteva primăveri despre modern parenting . Adică cum vine asta? E vorba de părinții moderni?

Articolul tau

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

M-am trezit devreme în acea dimineață rece de ianuarie. Trebuia să ajung la înmormântarea mătușii mele.