Acasa | Relatii | Înapoi în dormitorul conjugal, după naștere

Înapoi în dormitorul conjugal, după naștere

 SHARE  

Adaugat in 16 mai 2017

Înapoi în dormitorul conjugal, după naștere

Dormitor. Foto: pixabay.com

Dormitorul conjugal presupune prezența celor doi soți în egală măsură. Iar faptul că în viața voastră a apărut un copil, nu înseamnă că unul dintre voi trebuie să părăsească acest spațiu intim și să nu-i mai acorde la fel de multă importanță ca și până acum.

După șase săptămâni de la naștere, în timpul controlului ginecologic, medicul mi-a spus că totul este perfect, că m-am refăcut aproape complet și că mă pot reîntoarce în dormitorul conjugal. Nu că l-aș fi părăsit în aceste săptămâni dar ca oricare lăuză am avut interdicție la relații sexuale. De asemenea, m-a întrebat ce metodă contraceptivă prefer, căci este necesar, dacă nu vreau să rămân din nou însărcinată.

Din păcate, și am auzit în multe alte cupluri aceeași părere, după ce stăteam o zi întreagă cu copilul în brațe, nu apucam să dorm mai deloc, noaptea mă trezeam de nenumărat ori, iar când mă uitam în oglindă realizam că mai am foarte mult de lucru pentru ca corpul meu să redevină ce era cândva, a avea relații sexuale cu soțul meu, era ultimul lucru pe care mi-l doream.

Simțeam că tot corpul meu, chiar și părul miros a lapte acru de la nenumăratele regurgitări ale bebelușului, sânii erau gata să-mi explodeze și dacă erau puțin atinși țâșnea laptele matern, abdomenul era format din niște colăcei de salvare care cu siguranță m-ar fi ținut la suprafața apei în caz de pericol, ca să nu mai vorbesc de fața plină de bube și de disconfortul cu care rămăsesem după cezariană. Nu mă simțeam deloc sexy, iar libidoul era la pământ.

Știam și îmi repetam că dacă nu mă preocupă subiectul, dacă nu fac ceva pentru a redeveni sexy și dacă nu-i acord și soțului meu aceeași atenție ca și copilului (într-un mod cu totul diferit, evident), el va acumula frustrări care nu vor face deloc bine relației noastre. Dormitorul conjugal trebuia privit cu același respect, iar relația de cuplu îngrijită mai mult ca niciodată. Așa cum pentru mine începuse o nouă viață de când se născuse copilul, tot la fel și pentru soțul meu apăruseră atâtea lucruri noi cărora poate nu știa cum să le facă față. Respingerea mea era ultimul lucru pe care și-l dorea.

Cu răbdare, înapoi în dormitorul conjugal

Din fericire, am putut să-i explic stările prin care trec și i-am spus că nu e cazul să ne grăbim pentru că eu nu sunt încă pregătiră. I-am propus să încercăm să ne apropiem pas cu pas pentru că intimitatea își găsește locul chiar și în activități simple, nu numai în relații sexuale. Un masaj, o cină în oraș, vizionarea unui film împreună chiar și faptul că ne găseam răgaz 15 minute să stăm de vorbă, erau considerate intimități. A înțeles, a așteptat să mi se regleze hormonii și într-adevăr, încet, încet am ajuns în punctul de plecare.  După doi copii, pot spune că primul an de viață al copilului înseamnă nenumărate provocări în relația de cuplu. Concluzia mea este că este necesar un an pentru ca lucrurile să se așeze pe făgașul normal, pentru ca noi să ne obișnuim să trăim unii cu alții și pentru ca cei doi parteneri să devină mai uniți ca niciodată. Nu am așteptat un an pentru a avea relații sexuale cu soțul meu, însă, abia după acest timp le-am savurat din plin, așa cum o făceam la început. Voi când ați reușit să vă reluați viața de cuplu?

-----------

Citeste Totuldespremame.ro - Vei vedea că nu doar puștii tăi îți întind nervii la maximum, că nu doar pe tine te ceartă lumea pe stradă când nu-i pui bebelușului fular pe gură și că nu doar copiii tăi fac varicelă cu o seară înainte de a pleca în concediu într-o țară exotică.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

8377 citiri

3 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.