Acasa | Familie | Căsătorie de parenting. Cum ajung tot mai mulți să se sacrifice „de dragul copiilor”

Căsătorie de parenting. Cum ajung tot mai mulți să se sacrifice „de dragul copiilor”

 SHARE  

Adaugat in 25 mai 2017

Căsătorie de parenting. Cum ajung tot mai mulți să se sacrifice „de dragul copiilor”

Sacrificiul parintilor. Foto: pixabay

Conceptul de căsătorie de parenting nu e nou; cuplurile fac asta de zeci de ani atâta doar că nu-i dăduseră un nume, explică psihologul Susan Pease Gadoua pe psychologytoday.

Autoare a cărții „Iei în considerare divorțul?”, Gadoua spune că a început să se gândească mai mult la acest concept în perioada recesiunii, când o mare parte dintre pacienții ei se gândeau să divorțeze, dar nu-și permiteau. (Statisticile arată că, în perioada aceea, numărul divorțurilor a scăzut, dar asta nu înseamnă automat că și calitatea căsniciei a crescut. Oamenii au rămas prinși în mariaje nefericite, deoarece nu au avut încotro).

În zilele acestea ai două opțiuni: salvează-ți căsnicia sau divorțează. Din păcate, aceste cupluri nefericite ale căror vieți au fost date peste cap atunci când s-a instalat criza economică sunt nevoite să rămână împreună și să continue să fie părinți pentru că, în cazul unui divorț, ar pierde și puținul pe care-l mai au. Cei aflați în situația asta renunță să mai aibă așteptări romantice, uneori anumite relații sociale și principala lor prioritate este binele copiilor.

Din cauză că pășesc pe un teritoriu necunoscut, aceste cupluri ajung la înțelegeri ciudate ceea ce, într-un  fel, e foarte greșit. E greșit din toate punctele de vedere și încalcă toate regulile, normele sociale și chiar jurămintele făcute la nuntă!

Din nefericire, cele mai multe cupluri au spus că, vor nu vor, au nevoie de o căsătorie de parenting (așa cum o numește Gadoua). Li se părea mai simplu să aibă o căsnicie de fațadă.

Astăzi a devenit ceva obișnuit și tot mai mulți oameni apelează la asta. Pentru că funcționează.

Căsătorie de parenting – soluția ideală pentru multe cupluri

În urmă cu puțin timp, psihologul Susan Pease Gadoua a făcut o anchetă ca să afle ce vor acum oamenii, când criza economică a luat sfârșit. De ce mai apelează încă la o căsătorie de parenting, banii sunt factorul decisiv în luarea deciziei și de cred ei că o căsătorie de parenting va da rezultate.

Iată câteva rezultate preliminare:

  1. De ce v-ați gândit la acest fel de căsătorie?

78% au răspuns: „În căsnicia noastră a dispărut romantismul de mai bine de cinci ani”

11% – „Unul dintre noi are o relație extraconjugală și avem nevoie de timp ca să ne dăm seama dacă merită să ne salvăm sau nu căsnicia”.

11% – „Avem nevoie de o pauză de la romantism ca să ne concentrăm mai bine asupra copiilor”.

  1. Resursele financiare limitate vă obligă să alegeți o căsătorie de complezență în locul divorțului?

78% – Da

11% – Nu

11% – Nu sunt siguri

  1. De ce credeți că o căsătorie de parenting va da rezultate în cazul vostru?

„Nu vreau să mai pierd timp; nu vreau să mai perturb viața copilului și a noastră”.

„Credem că e interesul copilului nostru”.

„Încă mai ținem unul la altul”.

„Nu vrem să dezmembrăm familia și putem locui împreună, ca prieteni”.

„Suntem încă prieteni”.

„Trăim așa de mai bine de șase luni și am reușit să fim civilizați unul cu celălalt”.

„Amândoi avem în vedere binele copilului”.

„Vrem să păstrăm familia unită”.

În principiu, valorile lor sunt evidente: cuplurile pun nevoile copiilor înaintea nevoilor lor. În multe privințe, atunci când schimbi regulile în familie nu există învinși. Poate că rudele sau vecinii nu se vor simți la fel de bine când vin în vizită, dar majoritatea cuplurilor pot accepta acest lucru atâta timp cât știu că persoana care are de câștigat în urma acestui aranjament este propriul lor copil.

-----------

Citeste Totuldespremame.ro - Vei vedea că nu doar puștii tăi îți întind nervii la maximum, că nu doar pe tine te ceartă lumea pe stradă când nu-i pui bebelușului fular pe gură și că nu doar copiii tăi fac varicelă cu o seară înainte de a pleca în concediu într-o țară exotică.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

6944 citiri

13 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Articolul tau

Ou sont les neiges d'antan?

Ou sont les neiges d'antan?

A nins mult in cartier, am stat mult in casa si am ascultat radioul. Cu ochii pe geam, mi-am adus aminte de niste dupa-amiezi de iarna din copilaria mea mica la Magura, cand stateam in bluza si strampi si sosete de lana in pat la bunica in camera.

Carte si Film

7 filme de animatie asteptate in 2017

7 filme de animatie asteptate in 2017

Despicable me 3 - Steve Carell si Kristen Wiig isi reiau rolurile in cea de-a treia parte a filmului, în regia lui Pierre Coffin și Kyle Balda și co-regizat de Eric Guillon, in care Balthazar Bratt, un copil celebru din 1980, nascoceste un sistem de dominație mondială.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.

Familie

Fii un tată, nu un portofel!

Fii un tată, nu un portofel!

Ce copil nu se bucură atunci când tata cheltuie bani în neștire pentru dorințele lui? Dar oare are nevoie copilul de toate acele daruri? Psihologii spun: fii un părinte, nu un portofel.

Calatorii

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Pe lista ta de New Years Resolutions sigur se află sa călătorești mai mult. Gândul la destinații exotive ți-a rămas întipărit în minte încă de vara aceasta, când nu ai putut să rămâi rece la avalanșa de poze din destinații exotice de pe Facebook și Instagram.

Articolul tau

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Filmele, minunatele filme, fără de care n-am putea trăi, ne plac cu atât mai mult cu cât sunt mai apropiate de realitate, dar și cu cât mai mult se îndepărtează de ea.

Articolul tau

O altfel de despărțire

O altfel de despărțire

Gata, a venit momentul. Casa e goală, hainele și cărțile ei nu mai sunt la locul lor. Dezordinea, cândva exasperantă, a lucrurilor acum este înlocuită cu rafturi goale.

Articolul tau

Ma intorc acasa

Ma intorc acasa

Au trecut anii, multi petrecuti in multe tari, care mai de care mai dezvoltate si mai mandre. Intr-o zi insa am simtit ca s-a facut vremea sa ma intorc acasa.

Opinii

Of, Parentingul

Of, Parentingul

Tot aud de câteva primăveri despre modern parenting . Adică cum vine asta? E vorba de părinții moderni?

Articolul tau

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

M-am trezit devreme în acea dimineață rece de ianuarie. Trebuia să ajung la înmormântarea mătușii mele.