Acasa | Good to know | Efectele educatiei formale

Efectele educatiei formale

 SHARE  

Adaugat in 31 mai 2017

Efectele educatiei formale

Educatie formala. pixabay.com

Copiii care ajung mai devreme într-un mediu școlar formal învață să fie mai concentrați și mai puțin impulsivi decât colegii lor care invata pe bază de joc, se arata intr-un studiu realizat de Institutul Max Planck pentru Dezvoltare Umană.

Constatarile au fost publicate in numarul online al revistei Psychological Science, scrie berkeley.edu.

Aceste rezultate demonstreaza pentru prima data modul in care contextul influenteaza dezvoltarea mecanismelor creierului la copiii de 5 ani care ajung la școală ", a declarat co-autorul studiului, Silvia Bunge, profesor la UC Berkeley de psihologie și neurologie.

Cercetătorii au emis ipoteza că un cadru educațional controlat, în care copiii mici trebuie să învețe să stea, să urmeze instrucțiunile și să evite distragerile ar spori anumite aptitudini cognitive, cum ar fi concentrarea pe o sarcină. Rezultatele experimentului, desfășurat într-o gradinita in Germania, au sustinut aceasta ipoteza.

''Rezultatele noastre indica faptul ca mediul structurat de invatare are un efect pozitiv asupra dezvoltarii controlului comportamental", a declarat autorul studiului, Garvin Brod, cercetator la Institutul German pentru Cercetare Educationala Internationala.

Pentru acest studiu, cercetatorii au folosit teste computerizate si imagistica creierului pentru a urmari performanta cognitiva a 62 de copii in varsta de 5 ani. S-au comparat rezultatele testelor efectuate la inceputul si sfarsitul anului scolar si prescolar si s-a constatat ca copiii care au plecat la școală au prezentat o îmbunătățire mai mare decât colegii lor preșcolari, în ceea ce priveste menținerea atenției și respectarea regulilor.

În timp ce rezultatele ofera noi informații în dezbaterea continuă asupra vârstei adecvate pentru a începe școala, cercetătorii nu susțin neapărat inceperea scolii la vârste mici.

"Aceste rezultate nu ar trebui să însemne că intrarea la scoala intr-un cadru formal este în mod necesar mai bună pentru dezvoltarea copiilor de vârstă mică decât educația pe bază de joc", a afirmat Bunge, citând cercetările care arată că copiii se simt bine în mediile interactive de învățare.

''Mai mult decat atat, exista o variatie enorma de dezvoltare in randul copiilor de aceeasi varsta'', a adaugat Bunge.Autor: A.T.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

6563 citiri

2 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.