Acasa | Good to know | Efectele educatiei formale

Efectele educatiei formale

 SHARE  

Adaugat in 31 mai 2017

Efectele educatiei formale

Educatie formala. pixabay.com

Copiii care ajung mai devreme într-un mediu școlar formal învață să fie mai concentrați și mai puțin impulsivi decât colegii lor care invata pe bază de joc, se arata intr-un studiu realizat de Institutul Max Planck pentru Dezvoltare Umană.

Constatarile au fost publicate in numarul online al revistei Psychological Science, scrie berkeley.edu.

Aceste rezultate demonstreaza pentru prima data modul in care contextul influenteaza dezvoltarea mecanismelor creierului la copiii de 5 ani care ajung la școală ", a declarat co-autorul studiului, Silvia Bunge, profesor la UC Berkeley de psihologie și neurologie.

Cercetătorii au emis ipoteza că un cadru educațional controlat, în care copiii mici trebuie să învețe să stea, să urmeze instrucțiunile și să evite distragerile ar spori anumite aptitudini cognitive, cum ar fi concentrarea pe o sarcină. Rezultatele experimentului, desfășurat într-o gradinita in Germania, au sustinut aceasta ipoteza.

''Rezultatele noastre indica faptul ca mediul structurat de invatare are un efect pozitiv asupra dezvoltarii controlului comportamental", a declarat autorul studiului, Garvin Brod, cercetator la Institutul German pentru Cercetare Educationala Internationala.

Pentru acest studiu, cercetatorii au folosit teste computerizate si imagistica creierului pentru a urmari performanta cognitiva a 62 de copii in varsta de 5 ani. S-au comparat rezultatele testelor efectuate la inceputul si sfarsitul anului scolar si prescolar si s-a constatat ca copiii care au plecat la școală au prezentat o îmbunătățire mai mare decât colegii lor preșcolari, în ceea ce priveste menținerea atenției și respectarea regulilor.

În timp ce rezultatele ofera noi informații în dezbaterea continuă asupra vârstei adecvate pentru a începe școala, cercetătorii nu susțin neapărat inceperea scolii la vârste mici.

"Aceste rezultate nu ar trebui să însemne că intrarea la scoala intr-un cadru formal este în mod necesar mai bună pentru dezvoltarea copiilor de vârstă mică decât educația pe bază de joc", a afirmat Bunge, citând cercetările care arată că copiii se simt bine în mediile interactive de învățare.

''Mai mult decat atat, exista o variatie enorma de dezvoltare in randul copiilor de aceeasi varsta'', a adaugat Bunge.Autor: A.T.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

6671 citiri

2 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.