Acasa | Good to know | Ai incercat vreodata sa ii iei unui copil din mana tableta/telefonul? Citeste aceste sfaturi pentru a evita crizele de isterie. :)

Ai incercat vreodata sa ii iei unui copil din mana tableta/telefonul? Citeste aceste sfaturi pentru a evita crizele de isterie. :)

 SHARE  

Adaugat in 14 iunie 2017

Ai incercat vreodata sa ii iei unui copil din mana tableta/telefonul? Citeste aceste sfaturi pentru a evita crizele de isterie. :)

Copil cu telefon. pixabay.com

"Doar o secundă", spun 9 din 10 părinți care răspund la un e-mail atunci când copilul lor le cere ceva. Dacă pentru noi este greu să ieșim din lumea digitală, imagineaza-ti că ai 3 ani și granita dintre fantezie și realitate este estompata si joci ceva foarte distractiv, plin de culoare. Acum poti intelege de ce scoaterea copiilor de pe dispozitivele lor este atât de dură.

Și când amenințarea nu funcționează și descoperi că avertismentele de două minute nu functioneaza, ce poți face? Din fericire, Academia Americană de Pediatrie (AAP) are niște sugestii în ceea ce privește utilizarea ecranului, care ușurează vina părintească, dar tot trebuie să-ți scoți copilul de pe iPad la un moment dat. În afară de a fi tu un model pentru copil, încearca aceste sfaturi pentru a minimaliza conflictul și pentru a găsi echilibrul pe care îl căutăm cu toții, scrie salon.com.

  • Pregateste o alta activitate (puncte bonus pentru daca o faci sa para distractiva). Pentru cei mai tineri utilizatori de dispozitive, tranzițiile sunt dure. Chiar dacă următoarea "acțiune" este ceva ce "trebuie să faceți" (cum ar fi mâncarea de prânz), spuneți copilului ce urmează. Puteți repeta procesul: "Când spun stop, este timpul ca iPadul să meargă la culcare. Să vedem cât de repede il poți închide! Imediat ce adoarme, ne putem strecura în altă cameră și putem picta sau desena."
  • Foloseste indicii vizuale și de sunet pentru a ajuta copiii să țină evidența timpului. Pentru copiii care nu știu încă sa citeasca ceasul, încearca un cronometru care să îi ajute să ii faca pe ei responsabili.
  • Spuneți copiilor să se oprească cand e o pauza naturala, cum ar fi sfârșitul unui episod, nivel sau activitate. Este greu pentru copii (și adulți!) să se oprească în mijlocul a ceva. Înainte ca copilul să intre pe un dispozitiv, vorbiți despre ceea ce vor să facă sau să joace si cand e un mmoment bun sa se opreasca și cât timp  va dura. Stabiliți limita împreună și țineți la ea.
  • Discutați despre consecințe și urmați-le când copiii testează limitele. Când toate celelalte nu reușesc, este important să discutati despre consecințe, atunci când copilul nu renunța. Pentru copiii mici, poate fi ceva de genul: "Dacă este prea greu să te opresti, tableta trebuie să dispară pentru o zi întreagă". Pentru copiii mai mari este vorba mai mult despre menținerea dispozitivelor într-un spațiu public, stabilirea așteptărilor și aplicarea lor. Dacă vă arată că pot fi parteneri în moderare și reglementare ei înșiși, poate exista mai multă flexibilitate.


Autor: A.T.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

3553 citiri

7 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Articolul tau

Ou sont les neiges d'antan?

Ou sont les neiges d'antan?

A nins mult in cartier, am stat mult in casa si am ascultat radioul. Cu ochii pe geam, mi-am adus aminte de niste dupa-amiezi de iarna din copilaria mea mica la Magura, cand stateam in bluza si strampi si sosete de lana in pat la bunica in camera.

Carte si Film

7 filme de animatie asteptate in 2017

7 filme de animatie asteptate in 2017

Despicable me 3 - Steve Carell si Kristen Wiig isi reiau rolurile in cea de-a treia parte a filmului, în regia lui Pierre Coffin și Kyle Balda și co-regizat de Eric Guillon, in care Balthazar Bratt, un copil celebru din 1980, nascoceste un sistem de dominație mondială.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.

Familie

Fii un tată, nu un portofel!

Fii un tată, nu un portofel!

Ce copil nu se bucură atunci când tata cheltuie bani în neștire pentru dorințele lui? Dar oare are nevoie copilul de toate acele daruri? Psihologii spun: fii un părinte, nu un portofel.

Calatorii

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Pe lista ta de New Years Resolutions sigur se află sa călătorești mai mult. Gândul la destinații exotive ți-a rămas întipărit în minte încă de vara aceasta, când nu ai putut să rămâi rece la avalanșa de poze din destinații exotice de pe Facebook și Instagram.

Articolul tau

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Filmele, minunatele filme, fără de care n-am putea trăi, ne plac cu atât mai mult cu cât sunt mai apropiate de realitate, dar și cu cât mai mult se îndepărtează de ea.

Articolul tau

O altfel de despărțire

O altfel de despărțire

Gata, a venit momentul. Casa e goală, hainele și cărțile ei nu mai sunt la locul lor. Dezordinea, cândva exasperantă, a lucrurilor acum este înlocuită cu rafturi goale.

Articolul tau

Ma intorc acasa

Ma intorc acasa

Au trecut anii, multi petrecuti in multe tari, care mai de care mai dezvoltate si mai mandre. Intr-o zi insa am simtit ca s-a facut vremea sa ma intorc acasa.

Opinii

Of, Parentingul

Of, Parentingul

Tot aud de câteva primăveri despre modern parenting . Adică cum vine asta? E vorba de părinții moderni?

Articolul tau

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

M-am trezit devreme în acea dimineață rece de ianuarie. Trebuia să ajung la înmormântarea mătușii mele.