Acasa | Good to know | Ai incercat vreodata sa ii iei unui copil din mana tableta/telefonul? Citeste aceste sfaturi pentru a evita crizele de isterie. :)

Ai incercat vreodata sa ii iei unui copil din mana tableta/telefonul? Citeste aceste sfaturi pentru a evita crizele de isterie. :)

 SHARE  

Adaugat in 14 iunie 2017

Ai incercat vreodata sa ii iei unui copil din mana tableta/telefonul? Citeste aceste sfaturi pentru a evita crizele de isterie. :)

Copil cu telefon. pixabay.com

"Doar o secundă", spun 9 din 10 părinți care răspund la un e-mail atunci când copilul lor le cere ceva. Dacă pentru noi este greu să ieșim din lumea digitală, imagineaza-ti că ai 3 ani și granita dintre fantezie și realitate este estompata si joci ceva foarte distractiv, plin de culoare. Acum poti intelege de ce scoaterea copiilor de pe dispozitivele lor este atât de dură.

Și când amenințarea nu funcționează și descoperi că avertismentele de două minute nu functioneaza, ce poți face? Din fericire, Academia Americană de Pediatrie (AAP) are niște sugestii în ceea ce privește utilizarea ecranului, care ușurează vina părintească, dar tot trebuie să-ți scoți copilul de pe iPad la un moment dat. În afară de a fi tu un model pentru copil, încearca aceste sfaturi pentru a minimaliza conflictul și pentru a găsi echilibrul pe care îl căutăm cu toții, scrie salon.com.

  • Pregateste o alta activitate (puncte bonus pentru daca o faci sa para distractiva). Pentru cei mai tineri utilizatori de dispozitive, tranzițiile sunt dure. Chiar dacă următoarea "acțiune" este ceva ce "trebuie să faceți" (cum ar fi mâncarea de prânz), spuneți copilului ce urmează. Puteți repeta procesul: "Când spun stop, este timpul ca iPadul să meargă la culcare. Să vedem cât de repede il poți închide! Imediat ce adoarme, ne putem strecura în altă cameră și putem picta sau desena."
  • Foloseste indicii vizuale și de sunet pentru a ajuta copiii să țină evidența timpului. Pentru copiii care nu știu încă sa citeasca ceasul, încearca un cronometru care să îi ajute să ii faca pe ei responsabili.
  • Spuneți copiilor să se oprească cand e o pauza naturala, cum ar fi sfârșitul unui episod, nivel sau activitate. Este greu pentru copii (și adulți!) să se oprească în mijlocul a ceva. Înainte ca copilul să intre pe un dispozitiv, vorbiți despre ceea ce vor să facă sau să joace si cand e un mmoment bun sa se opreasca și cât timp  va dura. Stabiliți limita împreună și țineți la ea.
  • Discutați despre consecințe și urmați-le când copiii testează limitele. Când toate celelalte nu reușesc, este important să discutati despre consecințe, atunci când copilul nu renunța. Pentru copiii mici, poate fi ceva de genul: "Dacă este prea greu să te opresti, tableta trebuie să dispară pentru o zi întreagă". Pentru copiii mai mari este vorba mai mult despre menținerea dispozitivelor într-un spațiu public, stabilirea așteptărilor și aplicarea lor. Dacă vă arată că pot fi parteneri în moderare și reglementare ei înșiși, poate exista mai multă flexibilitate.


Autor: A.T.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

3922 citiri

7 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.