Acasa | Good to know | De ce bărbații hărțuiesc femeile? Un studiu nou expune motivațiile

De ce bărbații hărțuiesc femeile? Un studiu nou expune motivațiile

 SHARE  

Adaugat in 21 iunie 2017

De ce bărbații hărțuiesc femeile? Un studiu nou expune motivațiile

Femeie pe strada

Un studiu din luna mai de la Promundo, un grup internațional de cercetare, și U.N. Women prezinta noi date privind motivația bărbaților de a hărțui femei pe strada în patru zone din Orientul Mijlociu: Egipt, Liban, Maroc și teritoriile palestiniene.

"Știm destul de multe despre femei și fete, dar relativ puține despre bărbați și băieți, când vine vorba de hărțuire ", spune Shereen El Feki, coautor al raportului pentru npr.org.

Dintre cei 4830 de bărbați chestionați, până la 31% din Liban si până la 64% în Egipt au recunoscut că au hărțuit sexual femei și fete în public, ajungandu-se chiar la viol.

Desigur, hărțuirea pe stradă este un fenomen global. Studiile au arătat că marea majoritate a femeilor din orașele din Brazilia, India, Thailanda și Regatul Unit au fost supuse hărțuirii sau violenței în public. In SUA 65% din 2000 de femei chestionate au spus că au fost hărțuite pe stradă, potrivit unui studiu efectuat în 2014 de firma de cercetare GfK.

Dar există câteva lucruri care se evidențiază în legătură cu hărțuirea pe stradă în zonele din Orientul Mijlociu, potrivit raportului Promundo. În teritoriile palestiniene, Maroc și Egipt, e mai probabil ca tinerii cu studii superioare să hărțuiască sexual femeile decât colegii lor mai în vârstă, mai puțin educați.

Cercetătorii au fost surprinși de constatări. În general, bărbații care au terminat liceul sau colegiul au o atitudine mai deschisa față de femei decât cei care nu au terminat o școală primară sau nici o școală, spune Barker.

Barker și El Feki susțin că factorii care contribuie la acest comportament includ ratele ridicate ale șomajului din regiune, instabilitatea politică și presiunea de a satisface nevoile zilnice ale familiei. Aproximativ jumătate dintre bărbații chestionați, de exemplu, au declarat că s-au simțit stresați, deprimați sau rușinați să se confrunte cu familiile lor. Poate că hărțuirea femeilor este o modalitate de a-și afirma puterea, sugerează Barker.

Acești tineri "au aspirații înalte pentru ei înșiși și nu sunt în stare să le realizeze", spune el. "Ei hărțuiesc pe femei să le pună in locul lor, simt ca lumea le datorează ceva".

Când bărbații din sondaj au fost întrebați de ce au hărțuit sexual femeile în public, marea majoritate, până la 90%, a spus că a făcut-o pentru distracție și emoție.
Pentru femei insa nu este deloc distractiv. "Este un coșmar'', spune Saleh

In 2010, U.N. a lansat "Orașe sigure și spații publice sigure", un program global de prevenire a hărțuirii stradale în mai mult de 20 de orașe din întreaga lume prin educație și intervenție.

"Din păcate, nu știm ce funcționează pe termen lung", spune Kearl. "Este greu să vedem care eforturi functioneaza la nivel global". Ea sugerează că școlile trebuie să vorbească despre hărțuire. Poate că băieții și bărbații ar putea înțelege atunci că "distracția" lor are consecințe.Autor: A.T.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

5675 citiri

6 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.