Acasa | Familie | Părinții mei or fi simțit vreodată că le explodează inima de atâta iubire?

Părinții mei or fi simțit vreodată că le explodează inima de atâta iubire?

 SHARE  

Adaugat in 27 iunie 2017

Părinții mei or fi simțit vreodată că le explodează inima de atâta iubire?

Iubirea de mama

Mi se întâmplă tot mai des să aud/ citesc mărturii ale unor mămici care se declară fascinate de copiii lor. ”E minunat/ E generos/ E un copil bun/ E bun de pus pe rană/ E deosebit…” Și chiar așa este. Copiii crescuți cu blândețe și iubire sunt copii fascinanți.

Suntem, în esență, ființe bune. Ne naștem perfecți, cu mintea deschisă și sufletele curate. Pe parcurs, acumulăm ură, durere, dezamăgire, frustrare, deznădejde. Copiii crescuți în medii toxice, adună, începând din prima zi de viață, puțin câte puțin din negrul acestei lumi.

Însă, cei crescuți cu dragoste și înțelegere înfloresc zi de zi. Sunt frumoși, sunt buni, sunt generoși, au inimile și mințile deschise….sunt buni de pus pe rană.

”Am fost o proastă!”

Am o prietenă, mamă a trei copii. Cel mare are 20 de ani, cel mic, 4. ”Știi cum este cel mic? Ca o floare care se deschide. Zi de zi se tot deschide și eu mă tot minunez de el. Îmi pare rău că pe ceilalți doi nu i-am putut crește la fel. Eram tânără, necoaptă, copleșită de grijile zilnice. I-am crescut după gura lumii: cu disciplină, ca să nu mi se urce în cap, ascultători cu orice preț și cu puține dovezi de afecțiune, ca să nu se răsfețe. Am fost o proastă”, mi-a zis.

Noi, majoritatea mamelor de acum, am fost crescute cam la fel.
De părinți prea tineri poate pentru a se bucura cu tot sufletul de noi, a căror grijă principală era să ne poată pune ceva pe masă (cu prețul orelor petrecute zilnic la cozi), preocupați să nu le ieșim din cuvânt, să nu-i facem de rușine, obsedați că vom apuca drumuri greșite odată cu adolescența. Ne-au crescut cum au știut și cum au putut mai bine, însă vremurile nu prea i-au încurajat să fie atenți la sufletele noastre. Am luat bătaie, am fost umilite, am fost puse la colț pe coji de nucă, obligate să ne ștergem lacrimile și mucii la comandă, să ne înghițim suspinele, să plângem pe nevăzute noaptea, în pernă. Am adunat frustrări și dureri pe care nu ne-a ajutat nimeni să le numim și să le înțelegem, dar pe care am fost forțate să le uităm ca să putem merge mai departe.

Dar copiii noștri….

Mă uit la copiii mei și mă întreb dacă și părinții mei s-au uitat vreodată exact așa la mine. Cu infinită și necondiționată iubire, cu mirarea că poate exista ceva atât de frumos pe pământ, cu o mândrie uriașă, ce crește zilnic, odată cu iubirea. Oare i-o fi durut vreodată sufletul de drag uitându-se la mine? Or fi simțit oare că le explodează inima de atâta iubire? Și mă întreb asta pentru că, de arătat, mi-au arătat rar cât de tare mă prețuiesc, iar de spus direct, nu cred să o fi făcut vreodată.

Cu copiii mei, eu fac pe dos. Nu e seară în care să pun capul pe pernă înainte de a-i asigura de toată dragostea și prețuirea din lume. Mă îngrijesc de sufletele și de mințile lor cu grija cu care un bijutier șlefuiește diamante. Iar ei, în fiecare zi, se mai deschid puțin, ca o floare fascinantă, ale cărei petale devin tot mai frumoase, mai calde, mai bune, mai strălucitoare.

-----------

Citeste Totuldespremame.ro - Vei vedea că nu doar puștii tăi îți întind nervii la maximum, că nu doar pe tine te ceartă lumea pe stradă când nu-i pui bebelușului fular pe gură și că nu doar copiii tăi fac varicelă cu o seară înainte de a pleca în concediu într-o țară exotică.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

6180 citiri

1 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Articolul tau

Ou sont les neiges d'antan?

Ou sont les neiges d'antan?

A nins mult in cartier, am stat mult in casa si am ascultat radioul. Cu ochii pe geam, mi-am adus aminte de niste dupa-amiezi de iarna din copilaria mea mica la Magura, cand stateam in bluza si strampi si sosete de lana in pat la bunica in camera.

Carte si Film

7 filme de animatie asteptate in 2017

7 filme de animatie asteptate in 2017

Despicable me 3 - Steve Carell si Kristen Wiig isi reiau rolurile in cea de-a treia parte a filmului, în regia lui Pierre Coffin și Kyle Balda și co-regizat de Eric Guillon, in care Balthazar Bratt, un copil celebru din 1980, nascoceste un sistem de dominație mondială.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.

Familie

Fii un tată, nu un portofel!

Fii un tată, nu un portofel!

Ce copil nu se bucură atunci când tata cheltuie bani în neștire pentru dorințele lui? Dar oare are nevoie copilul de toate acele daruri? Psihologii spun: fii un părinte, nu un portofel.

Calatorii

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Pe lista ta de New Years Resolutions sigur se află sa călătorești mai mult. Gândul la destinații exotive ți-a rămas întipărit în minte încă de vara aceasta, când nu ai putut să rămâi rece la avalanșa de poze din destinații exotice de pe Facebook și Instagram.

Articolul tau

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Filmele, minunatele filme, fără de care n-am putea trăi, ne plac cu atât mai mult cu cât sunt mai apropiate de realitate, dar și cu cât mai mult se îndepărtează de ea.

Articolul tau

O altfel de despărțire

O altfel de despărțire

Gata, a venit momentul. Casa e goală, hainele și cărțile ei nu mai sunt la locul lor. Dezordinea, cândva exasperantă, a lucrurilor acum este înlocuită cu rafturi goale.

Articolul tau

Ma intorc acasa

Ma intorc acasa

Au trecut anii, multi petrecuti in multe tari, care mai de care mai dezvoltate si mai mandre. Intr-o zi insa am simtit ca s-a facut vremea sa ma intorc acasa.

Opinii

Of, Parentingul

Of, Parentingul

Tot aud de câteva primăveri despre modern parenting . Adică cum vine asta? E vorba de părinții moderni?

Articolul tau

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

M-am trezit devreme în acea dimineață rece de ianuarie. Trebuia să ajung la înmormântarea mătușii mele.