Acasa | Good to know | Care este, de fapt, vârsta ideală pentru a avea copii?

Care este, de fapt, vârsta ideală pentru a avea copii?

 SHARE  

Adaugat in 6 iulie 2017

Care este, de fapt, vârsta ideală pentru a avea copii?

Nou nascut. Foto: Photoxpress

După mai multe analize realizate de-a lungul anilor, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Texas (SUA) au descoperit care este, de fapt, vârsta ideală pentru a avea copii.

În ultimii ani, tot mai multe femei amână apariţia unei sarcini din diferite motive: pentru a duce o viaţă fără griji, pentru a ajunge cât mai sus în carieră sau pentru a face mai multe călătorii alături de partener. Toate aceste motive contrazic de fapt teoria conform căreia vârsta ideală pentru a avea copii este 20 de ani, arată www.familyshare.com. Dar cum teoriile se schimbă şi evoluează de la an la an, cercetătorii au descoperit în urma mai multor studii care este cel mai prielnic moment pentru femei să devină mame.

Ce spun specialiştii: care e vârsta ideală pentru a avea copii

Contrar opiniei care există în popor, cercetarea condusă de medicul şi sociologul John Mirowski de la Universitatea din Texas a arătat faptul că vârsta ideală pentru a avea copii este 34 de ani. Specialiştii în sănătatea femeii susţin că acestea ar trebui să devină mame la 34-35 de ani deoarece în jurul vârstei de 20 de ani sunt mai predispuse să dezvolte anumite probleme de sănătate.

În schimb, la vârsta de 34 de ani ele se află la un nivel optim din punct de vedere al sănătăţii şi sunt şi pregătite pentru a purta o sarcină şi a aduce pe lume un copil. De asemenea, medicul Mirowski susţine că femeile trebuie să aibă mai multă grijă dacă vor să rămână însărcinate aproape de vârsta de 40 de ani, mai ales că riscurile de a apărea complicaţii la nivelul aparatului reproducător sunt mai ridicate.

Şi alţi psihologi susţin teoria medicului John Mirowski spunând că de regulă femeile au o relaţie mai stabilă alături de partener la 34-35 de ani, se simt mai energice şi pline de viaţă, au atins multe dintre obiective în viaţa profesională şi sunt suficient de mature pentru a creşte un copil. Toţi aceşti factori fac ca intervalul 34-35 de ani să fie vârsta ideală pentru a avea copii.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

9833 citiri

38 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Articolul tau

Ou sont les neiges d'antan?

Ou sont les neiges d'antan?

A nins mult in cartier, am stat mult in casa si am ascultat radioul. Cu ochii pe geam, mi-am adus aminte de niste dupa-amiezi de iarna din copilaria mea mica la Magura, cand stateam in bluza si strampi si sosete de lana in pat la bunica in camera.

Carte si Film

7 filme de animatie asteptate in 2017

7 filme de animatie asteptate in 2017

Despicable me 3 - Steve Carell si Kristen Wiig isi reiau rolurile in cea de-a treia parte a filmului, în regia lui Pierre Coffin și Kyle Balda și co-regizat de Eric Guillon, in care Balthazar Bratt, un copil celebru din 1980, nascoceste un sistem de dominație mondială.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.

Familie

Fii un tată, nu un portofel!

Fii un tată, nu un portofel!

Ce copil nu se bucură atunci când tata cheltuie bani în neștire pentru dorințele lui? Dar oare are nevoie copilul de toate acele daruri? Psihologii spun: fii un părinte, nu un portofel.

Calatorii

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Pe lista ta de New Years Resolutions sigur se află sa călătorești mai mult. Gândul la destinații exotive ți-a rămas întipărit în minte încă de vara aceasta, când nu ai putut să rămâi rece la avalanșa de poze din destinații exotice de pe Facebook și Instagram.

Articolul tau

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Filmele, minunatele filme, fără de care n-am putea trăi, ne plac cu atât mai mult cu cât sunt mai apropiate de realitate, dar și cu cât mai mult se îndepărtează de ea.

Articolul tau

O altfel de despărțire

O altfel de despărțire

Gata, a venit momentul. Casa e goală, hainele și cărțile ei nu mai sunt la locul lor. Dezordinea, cândva exasperantă, a lucrurilor acum este înlocuită cu rafturi goale.

Articolul tau

Ma intorc acasa

Ma intorc acasa

Au trecut anii, multi petrecuti in multe tari, care mai de care mai dezvoltate si mai mandre. Intr-o zi insa am simtit ca s-a facut vremea sa ma intorc acasa.

Opinii

Of, Parentingul

Of, Parentingul

Tot aud de câteva primăveri despre modern parenting . Adică cum vine asta? E vorba de părinții moderni?

Articolul tau

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

M-am trezit devreme în acea dimineață rece de ianuarie. Trebuia să ajung la înmormântarea mătușii mele.