Acasa | Insider | Care sunt cele mai lenese tari din lume?

Care sunt cele mai lenese tari din lume?

 SHARE  

Adaugat in 17 iulie 2017

Care sunt cele mai lenese tari din lume?

Tari lenese/ Foto: Tim Althoff, via BBC

Cercetatorii americani au analizat date impresionante obtinute de la telefoanele noastre pentru a vedea cat de activi suntem cu adevarat.

Analiza efectuată de Universitatea Stanford a arătat că numărul mediu de pași zilnici a fost de 4.961, scrie bbc.com.

Hong Kong a înregistrat o medie de vârf de 6,880 pe zi, în timp ce Indonezia a fost în topul clasamentului cu doar 3.513.

Dar cercetarea a dezvaluit si detalii interesante care ar putea ajuta la combaterea obezitatii.

Cele mai multe smartphone-uri au un dispozitiv încorporat care poate înregistra pașii și cercetătorii au folosit date anonime de la peste 700.000 de persoane care au utilizat aplicația de monitorizare a activității Argus.

Scott Delp, profesor de bioinginerie și unul dintre cercetători, a declarat: "Studiul este de 1.000 de ori mai mare decât orice studiu anterior privind mișcarea umană, oferă date din mai multe țări și urmărește continuu activitatea oamenilor''.

Inegalitatea activității

Rezultatele au fost publicate in revista Nature si autorii studiului spun ca ofera date importante pentru imbunatatirea sanatatii oamenilor.

Numărul mediu de pași dintr-o țară pare să fie mai puțin important pentru nivelurile de obezitate, de exemplu.

Principalul ingredient a fost "inegalitatea activității", care este precum inegalitatea în ceea ce privește bogăția, numai ca diferența nu este dintre bogați și săraci, ci dintre cei care sunt in forma si cei lenesi.

Cu cât inegalitatea in ceea ce priveste activitatea este mai mare, cu atât ratele de obezitate sunt mai mari.

Tim Althoff, unul dintre cercetători, a declarat: "Suedia a avut unul dintre cele mai mici decalaje intre cei care sunt in forma si cei care sunt activi si a avut de asemenea una dintre cele mai scăzute rate de obezitate".

Statele Unite și Mexic au acelasi numar de pasi, dar SUA au o inegalitate mai mare în ceea ce privește activitatea și niveluri de obezitate crescute.

Cercetătorii au fost surprinși de faptul că inegalitatea în materie de activitate a fost în mare măsură determinată de diferențele dintre bărbați și femei.

În țări precum Japonia, cu obezitate scăzută și inegalitate scăzută, bărbații și femeile erau activi cam in aceeasi masura.

Dar în țările cu o inegalitate ridicată, precum SUA și Arabia Saudită, femeile petrec mai puțin timp fiind active.Autor: Smart Woman
 


 SHARE :  Trimite pe mail
telefonstudiuobezitatemiscare CITESTE MAI MULTE DESPRE

2823 citiri

1 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Articolul tau

Ou sont les neiges d'antan?

Ou sont les neiges d'antan?

A nins mult in cartier, am stat mult in casa si am ascultat radioul. Cu ochii pe geam, mi-am adus aminte de niste dupa-amiezi de iarna din copilaria mea mica la Magura, cand stateam in bluza si strampi si sosete de lana in pat la bunica in camera.

Carte si Film

7 filme de animatie asteptate in 2017

7 filme de animatie asteptate in 2017

Despicable me 3 - Steve Carell si Kristen Wiig isi reiau rolurile in cea de-a treia parte a filmului, în regia lui Pierre Coffin și Kyle Balda și co-regizat de Eric Guillon, in care Balthazar Bratt, un copil celebru din 1980, nascoceste un sistem de dominație mondială.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.

Familie

Fii un tată, nu un portofel!

Fii un tată, nu un portofel!

Ce copil nu se bucură atunci când tata cheltuie bani în neștire pentru dorințele lui? Dar oare are nevoie copilul de toate acele daruri? Psihologii spun: fii un părinte, nu un portofel.

Calatorii

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Călătorește mai mult în 2017. Cum să-ți planifici vacanța la care visezi

Pe lista ta de New Years Resolutions sigur se află sa călătorești mai mult. Gândul la destinații exotive ți-a rămas întipărit în minte încă de vara aceasta, când nu ai putut să rămâi rece la avalanșa de poze din destinații exotice de pe Facebook și Instagram.

Articolul tau

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Zece minciuni despre sex din filme (sau nouă minciuni și un mare adevăr)

Filmele, minunatele filme, fără de care n-am putea trăi, ne plac cu atât mai mult cu cât sunt mai apropiate de realitate, dar și cu cât mai mult se îndepărtează de ea.

Articolul tau

O altfel de despărțire

O altfel de despărțire

Gata, a venit momentul. Casa e goală, hainele și cărțile ei nu mai sunt la locul lor. Dezordinea, cândva exasperantă, a lucrurilor acum este înlocuită cu rafturi goale.

Articolul tau

Ma intorc acasa

Ma intorc acasa

Au trecut anii, multi petrecuti in multe tari, care mai de care mai dezvoltate si mai mandre. Intr-o zi insa am simtit ca s-a facut vremea sa ma intorc acasa.

Opinii

Of, Parentingul

Of, Parentingul

Tot aud de câteva primăveri despre modern parenting . Adică cum vine asta? E vorba de părinții moderni?

Articolul tau

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

Mi-am pierdut încrederea în superba mea soție

M-am trezit devreme în acea dimineață rece de ianuarie. Trebuia să ajung la înmormântarea mătușii mele.