Acasa | Relatii | Vacanță în cuplu fără copii și fără vinovăție. 4 idei ca să reușiți!

Vacanță în cuplu fără copii și fără vinovăție. 4 idei ca să reușiți!

 SHARE  

Adaugat in 25 iulie 2017

Vacanță în cuplu fără copii și fără vinovăție. 4 idei ca să reușiți!

Cuplu. Foto: Photoxpress

O vacanță fără copii poate fi visul de neatins al părinților. Fie că nu au curaj să facă acest pas, fie că nu au cu cine să lase copiii pentru mai multe zile, de cele mai multe ori rămân cu dorința. Totuși, dacă reușiți să puneți la punct toate detaliile plecării, e bine să țineți cont de câteva lucruri pentru a nu vă copleși sentimentul de vinovăție.

Mulți părinți cred că timpul petrecut fără copii este vital pentru bunul mers al cuplului. Aceștia sunt cei care reușesc să se desprindă cel mai repede și să planifice o vacanță fără copii. Iată ce trebuie să faceți pentru ca vacanța fără copii, doar cu partenerul să fie cu adevărat o perioadă de reconectare, de relaxare, potrivit Metro.co.uk.

Mergeți în vacanță mai întâi cu toată familia

Nu vă veți mai simți vinovați dacă veți merge într-o vacanță și cu copiii. Desigur, cei mici se pot distra foarte bine și la bunici, fără voi, dar cel mai bine este să petreacă timp cu părinții. În cazul în care bugetul este o problemă și două excursii sunt peste posibilitățile financiare ale familiei, puteți să le organizați astfel încât să vă încadrați în suma de bani alocată. Nu este nevoie să plecați în destinații exotice, important este până la urmă să fiți împreună.

Rămâneți conectați chiar dacă sunteți în vacanță fără copii

Toate aplicațiile de azi de pe smartphone vă pot ajuta să fiți în permanență legătură cu cei mici. Apelurile video sunt o idee excelentă. Îi puteți suna în fiecare zi, pentru a mai stinge din dor, atât al vostru, cât și al copiilor. De asemenea, le puteți lăsa în lucru activități distractive pe care să le facă atunci când sunteți plecați, pe care vi le pot arăta.

Luați în considerare promisiunile de cadouri

Orice copil asociază plecarea părinților cu primirea unui cadou la întoarcerea acestora. Este unul dintre motivele pentru care uneori chiar se bucură de micile noastre escapade. Chiar dacă nouă ni s-ar părea mai interesat să le aducem obiecte specifice locului în care mergem, ei s-ar putea să-și dorească o jucărie pe care o putem cumpăra din orice magazin.

Aveți un plan de rezervă

Înainte de plecare s-ar putea să aveți în cap zeci de scenarii în care copiilor li se poate întâmpla ceva rău. Nu veți scăpa de ele până când nu veți ajunge acasă și-i veți vedea sănătoși. Ca să mai scăpați de gândurile negre, puteți să le lăsați bunicilor (sau celor în grija cărora lăsați copiii) numărul de telefon al pediatrului, numere de telefon ale altor părinți cu care obișnuiți să vă întâlniți la locul de joacă sau orice alte indicații vă vor trece prin cap.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

2949 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.