Acasa | Good to know | Copiii au nevoie de reguli mai mult decât de afectiune de la părinții lor

Copiii au nevoie de reguli mai mult decât de afectiune de la părinții lor

 SHARE  

Adaugat in 2 august 2017

Copiii au nevoie de reguli mai mult decât de afectiune de la părinții lor

Mama fiica femeie adolescenta. Foto: Photoxpress

Copiii au nevoie atât de afecțiune, cât și de reguli, pentru a se dezvolta în adulți siguri și fericiți. Dar daca parintii nu pot oferi decat una dintre acestea, atunci ar trebui sa fie pus accentul pe reguli, spune Lisa Damour, psiholog, conform qz.com.

"Ei pot primi căldură si afectiune de la profesorii lor, de la părinții prietenilor lor, dar pot obține reguli doar de la părinți", a spus Damour.

Acest lucru contrazice multe dintre mesajele pe care părinții le primesc. Dar Damour a declarat că studiile demonstrează acest lucru. Copii care sunt crescuți într-un mod strict pot fi mai puțin fericiți ca adulți, dar vor avea instrumentele de care au nevoie pentru a funcționa. Copiii crescuți fără disciplină sau reguli pot fi prost echipati pentru maturitate.

Cele mai grave rezultate vin atunci cand copiii sunt crescuti fara reguli si fara afectiune si acestia risca sa devina delincventi. Este mult mai bine să vă asigurați că copiii le au pe amândouă. "Trebuie să se simtă iubiți și trebuie să știe regulile. Asta e treaba ta ca părinte'', spune Damour.

Adolescenții doresc reguli si structură de la părinți, în ciuda protestului lor. Permisivitatea și inconsecvența părinților pot fi tulburatoare și provoacă neliniște. Damour ofera cateva sfaturi pentru a creste un adolescent:

Incadreaza regulile în jurul ideii de siguranța. Copiii sunt mai apți să respecte recomandările dacă înțeleg că scopul regulilor este să fie in siguranță. Insistând pe motive de moralitate sau ierarhie (de exemplu, "pentru că sunt tatăl tău!") vei avea parte cel mai probabil de refuz.

Nu subestimati puterea de a va cere scuze, le arata adolescenților că sunt respectați și ii ajută la construirea încrederii.

Stresul este o parte normală a creșterii și ajută adolescenții să devină rezistenți. Insa devine o problemă atunci când nu au oportunități de relaxare.

Tehnologia ar trebui să fie introdusă la copii cât mai târziu posibil și să fie păstrată afara din dormitor. Jocurile video, social media și internetul solicită atenția - ceea ce face tehnologia inamicul somnului, care este esențial pentru sănătatea adolescenților.

În cele din urmă, a spus ea, părinții sunt cel mai bun judecător al celor mai bune alegeri pentru copiii lor. "Există un milion de modalități de a face acest lucru corect."Autor: Smart Woman
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

7812 citiri

1 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.