Acasa | Good to know | Copiii au nevoie de reguli mai mult decât de afectiune de la părinții lor

Copiii au nevoie de reguli mai mult decât de afectiune de la părinții lor

 SHARE  

Adaugat in 2 august 2017

Copiii au nevoie de reguli mai mult decât de afectiune de la părinții lor

Mama fiica femeie adolescenta. Foto: Photoxpress

Copiii au nevoie atât de afecțiune, cât și de reguli, pentru a se dezvolta în adulți siguri și fericiți. Dar daca parintii nu pot oferi decat una dintre acestea, atunci ar trebui sa fie pus accentul pe reguli, spune Lisa Damour, psiholog, conform qz.com.

"Ei pot primi căldură si afectiune de la profesorii lor, de la părinții prietenilor lor, dar pot obține reguli doar de la părinți", a spus Damour.

Acest lucru contrazice multe dintre mesajele pe care părinții le primesc. Dar Damour a declarat că studiile demonstrează acest lucru. Copii care sunt crescuți într-un mod strict pot fi mai puțin fericiți ca adulți, dar vor avea instrumentele de care au nevoie pentru a funcționa. Copiii crescuți fără disciplină sau reguli pot fi prost echipati pentru maturitate.

Cele mai grave rezultate vin atunci cand copiii sunt crescuti fara reguli si fara afectiune si acestia risca sa devina delincventi. Este mult mai bine să vă asigurați că copiii le au pe amândouă. "Trebuie să se simtă iubiți și trebuie să știe regulile. Asta e treaba ta ca părinte'', spune Damour.

Adolescenții doresc reguli si structură de la părinți, în ciuda protestului lor. Permisivitatea și inconsecvența părinților pot fi tulburatoare și provoacă neliniște. Damour ofera cateva sfaturi pentru a creste un adolescent:

Incadreaza regulile în jurul ideii de siguranța. Copiii sunt mai apți să respecte recomandările dacă înțeleg că scopul regulilor este să fie in siguranță. Insistând pe motive de moralitate sau ierarhie (de exemplu, "pentru că sunt tatăl tău!") vei avea parte cel mai probabil de refuz.

Nu subestimati puterea de a va cere scuze, le arata adolescenților că sunt respectați și ii ajută la construirea încrederii.

Stresul este o parte normală a creșterii și ajută adolescenții să devină rezistenți. Insa devine o problemă atunci când nu au oportunități de relaxare.

Tehnologia ar trebui să fie introdusă la copii cât mai târziu posibil și să fie păstrată afara din dormitor. Jocurile video, social media și internetul solicită atenția - ceea ce face tehnologia inamicul somnului, care este esențial pentru sănătatea adolescenților.

În cele din urmă, a spus ea, părinții sunt cel mai bun judecător al celor mai bune alegeri pentru copiii lor. "Există un milion de modalități de a face acest lucru corect."Autor: Smart Woman
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

8211 citiri

1 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.