Acasa | Good to know | Cum a crescut rata de vaccinare in Australia? Poti refuza sa vaccinezi copilul 'pentru ca ai citit pe internet', dar nu mai primesti...

Cum a crescut rata de vaccinare in Australia? Poti refuza sa vaccinezi copilul 'pentru ca ai citit pe internet', dar nu mai primesti beneficii de la stat

 SHARE  

Adaugat in 7 august 2017

Cum a crescut rata de vaccinare in Australia? Poti refuza sa vaccinezi copilul 'pentru ca ai citit pe internet', dar nu mai primesti beneficii de la stat

Vaccinare. Foto: Photoxpress

Rata de vaccinare din Australia a ajuns la un nivel ridicat, după ce guvernul a eliminat beneficiile anti-vaccinistilor.

Din 1 ianuarie 2016, de cand guvernul australian a lansat campania "Fără vaccin, fara plată", mii de copii au fost vaccinați pentru prima dată, deoarece părinții care anterior au refuzat să-și imunizeze copiii s-au confruntat cu reduceri de beneficii de până la 15.000 de dolari pe an, scrie sciencealert.com.

În doar șapte luni, au fost vaccinați 5 738 de copii în plus, iar alti 148 000 care nu erau la zi cu vaccinările au facut rapel.

Potrivit raportului, de când a fost introdusa aceasta reglementare, rata de imunizare pentru persoanele de la unu la cinci ani a ajuns la 93% - de la aproximativ 90%.

"Rata de vaccinare a ajuns la un nivel atat de scăzut, încât asistam la reapariția bolilor pe care nu le mai vazusem de ani de zile", a declarat Ministrul serviciilor sociale, Christian Porter, la ABC News.

Politica "Fără vaccin, fără plată" este destul de simplă - poți "obiecta" să îți imunizezi copilul pe baza unor credinte filozofice, religioase sau pentru ca "ai citit lucruri pe Internet", dar acest lucru înseamnă că guvernul poate reține plăți catre familie în valoare de până la 15.000 de dolari în fiecare an, până când vei vacina copilul.

Familiile care beneficiază de ajutorul guvernului pentru îngrijirea copiilor, reduceri pentru îngrijirea copiilor și beneficii fiscale pentru familii au avut timp până în luna martie a acestui an sa isi aduca la zi vacinarile copiilor pentru a se asigura că vor continua sa primeasca banii de la stat.

In noua reglementare se mai specifica că nici un copil nu va fi admis la grădiniță fără sa fi fost vaccinat.

"Înseamnă că toți părinții pot fi absolut siguri că atunci când copiii lor merg la gradinita, guvernul a adoptat o politică care a crescut rata imunizării pentru boli precum tusea convulsivă și poliomielita, astfel încât copiii să fie protejați," a spus Porter.

''Da, ar putea suna dur ca întrerupem plățile catre familiile celor care au nevoie, dar punerea la risc a copiilor pentru absolut niciun motiv este grava. Să sperăm că cifrele vor fi și mai impresionante în alte șase luni și că vom putea pune capăt în cele din urmă sentimentului anti-vaccinare în țara noastră''.Autor: Smart Woman
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

6533 citiri

11 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.