Acasa | Familie | Așa va fi de acum încolo?

Așa va fi de acum încolo?

 SHARE  

Adaugat in 24 august 2017

Așa va fi de acum încolo?

Joaca. Foto: Photoxpress

Nici nu mai știu de când a plecat de-acasă! S-a dus la taică-su, la bunici, la verișori, la văcănțeală și la golăneală. Mă mai sună din când în când să-mi spună că-i e dor de mine și de pisoi, dar n-ar veni. Pentru nimic în lume n-ar veni.

Numai dacă mă supăr eu că nu vine, atunci vine, ”dar eu mai vreau să stau pe aici, mami, că mă distrez și fac chestii”. Adevărul e că n-ar avea ce să facă aici. Să stea numai pe lângă bloc, să-l zăpăcească pe Zonel în casă, să-l iau după mine peste tot, să stea acasă, să mă vadă pe mine mereu ocupată.. Mai bine așa! Acolo e cu verișorii, cu bunicii, cu mătușile, cu tati, cu toată lumea. Mă rog, asta e ce am gândit eu până acum câteva zile.

De câteva zile încoace, deja mă îngrijorez. E plecat de mai bine de o lună. Am mai fost eu în scurte vizite să-l văd (scurte de câteva zile), dar chiar așa? Să stea chiar atât de mult plecat? Se poate? Chiar se poate? Adică să nu-i fie și lui dor de mine așa cum îmi e mie de el?

Mă uit câteodată, seara, la culcare, la pisoiul ăla care s-a obișnuit și el situația asta, dar tot îl mai caută și miaună pe la toate ușile să-i deschid și să vadă că nu e pe nicăieri, și îl iau în brațe așa… cam cum l-aș pe maimuțoiul meu:

-Ce să facem, mă, Zonele, ăsta a uitat de noi!

Și dorm cu Zonel în brațe, cum dormeam cu Victor când era mic și, de fapt, cum mi-aș dori să dorm și acum.

-Dar tu nu mai vii acasă? îl întreb la telefon.

-Ba o să vin, mami, dar acum mai stau. Mă distrez aici. Mi-e dor și de tine și de Zonel, dar e păcat de distracția asta să plec și s-o las aici.

Mda, așa e, se consumă distracția aia degeaba… Tac, înghit în sec și mă îmbărbătez. Aia e! Copilul crește și lucrurile se schimbă. Îmi amintesc vremurile în care nu-și putea ține dorul în frâu și suna plângând că vrea la mine în brațe. Acum, dacă îi e dor mine, închide ochii și își imaginează că e în brațele mele. Și dorul nu trece, dar devine suportabil și atunci mai stă. Prinde putere să mai stea.

Așa ne dăm seama că ne cresc copiii – când încep să se raporteze matur la dorul de mamă, când nu mai plâng după noi, când știu să trăiască fără noi, dar cu noi… în gând. 

Așa va fi de acum încolo oare?

-----------

Citeste Totuldespremame.ro - Vei vedea că nu doar puștii tăi îți întind nervii la maximum, că nu doar pe tine te ceartă lumea pe stradă când nu-i pui bebelușului fular pe gură și că nu doar copiii tăi fac varicelă cu o seară înainte de a pleca în concediu într-o țară exotică.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

4186 citiri

8 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.