Acasa | Familie | Cum se înmulțește și cum se împarte iubirea când ai doi copii. Povestea farfuriei albastre

Cum se înmulțește și cum se împarte iubirea când ai doi copii. Povestea farfuriei albastre

 SHARE  

Adaugat in 29 august 2017

Cum se înmulțește și cum se împarte iubirea când ai doi copii. Povestea farfuriei albastre

Familie. pixabay

Zilele trecute, m-am întors din oraș cu brațele pline: două sacoșe cu hăinuțe și pantofi, plus un joc cu întrebări și răspunsuri. Toate pentru fetița cea mare (patru ani), nimic pentru băiețel (doi ani).

Așa a fost să fie. Îmbrăcămintea, la mâna a doua, am primit-o de la o prietenă a cărei fetiță e cu doi ani mai mare decât a mea, iar jocul mi s-a lipit de mâini într-un supermarket în care intrasem să iau mâncare.

Când am ajuns acasă, fericită nevoie mare, fata a început să probeze hainele și, după ce se admira în oglindă cu fiecare ținută, mergea la tatăl ei, spunând: ”Uite, tati, ce mi-a adus mami!” A durat mai bine de o jumătate de oră parada modei, apoi i-a arătat soțului și jocul cel nou, cu aceeași replică: ”Uite, tati, ce mi-a adus mami!”. Cel mic o urma ca un cățeluș, când în dormitor să se schimbe, când în hol la oglindă, când în biroul soțului să se laude. După ce s-au încheiat prezentările, puștiul s-a dus în bucătărie, a luat o farfurie albastră, din plastic, de unică folosință, și s-a dus mândru cu ea în biroul soțului: ”Uite, tati! A adus mami! Pentru mine!”
Episodul m-a amuzat și m-a întristat totodată. Copilul ar fi vrut și el un cadou de la mama lui, dar, pentru că ea n-a fost nici inspirată și nici corectă, alegând să-l bucure doar pe unul dintre copii, s-a descurcat singur.

Nu m-am străduit niciodată să-mi tratez copiii la fel. Pentru că ei sunt diferiți și ce-l bucură pe unul îl lasă rece pe altul. Cel mic nu a dat niciodată semne de supărare când sora lui a primit ceva și el nu. Ea, în schimb, nu acceptă asta.

Încerc să-i ofer fiecăruia ce-i place, ce-mi cere, ce cred că i-ar plăcea și ce i se potrivește.
Ei îi place să ne îmbrățișăm, să ne mângâiem, să ne spunem dulcegării. Lui îi place să ne luptăm, să mi se urce în spate, să-mi plimbe mașini prin păr. Ei îi place să o pup pe năsuc, pe obrăjori, pe frunte, în timp ce toarce ca o pisică. Lui îi place să-i gâdil tălpile cu nasul, să mă întrebe dacă ”pute tare” și eu să mă strâmb și să ”leșin” din cauza mirosului. Ei îi place să adoarmă lipită de mine, cu capul pe mâna mea. El mă dă la o parte, nu am voie nici să-i ating perna când se culcă. Ea vrea să-i vorbesc despre infinit și să-i citesc cărți despre prietenia și iubirea dintre animale. El vrea despre mașina de gunoi, vidanjă și mașina care aspiră frunzele de pe stradă.

24 de ori din 24, 7 zile din 7, cu asta mă ocup: răspund la nevoi și la dorințe, le anticipez, le ghicesc, mă conformez. Pentru că mor de dragul lor și în momentul acesta din viața mi se pare că nimic nu e mai important decât să-i slujesc. Pe fiecare, după nevoi și dorințe. Când greșesc, mă taxează. Uneori direct, cu vorbe grele și crize de nervi, alteori subtil, fluturându-mi pe sub nas o farfurie albastră, de unică folosință.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

6579 citiri

2 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.