Acasa | Familie | Cum se înmulțește și cum se împarte iubirea când ai doi copii. Povestea farfuriei albastre

Cum se înmulțește și cum se împarte iubirea când ai doi copii. Povestea farfuriei albastre

 SHARE  

Adaugat in 29 august 2017

Cum se înmulțește și cum se împarte iubirea când ai doi copii. Povestea farfuriei albastre

Familie. pixabay

Zilele trecute, m-am întors din oraș cu brațele pline: două sacoșe cu hăinuțe și pantofi, plus un joc cu întrebări și răspunsuri. Toate pentru fetița cea mare (patru ani), nimic pentru băiețel (doi ani).

Așa a fost să fie. Îmbrăcămintea, la mâna a doua, am primit-o de la o prietenă a cărei fetiță e cu doi ani mai mare decât a mea, iar jocul mi s-a lipit de mâini într-un supermarket în care intrasem să iau mâncare.

Când am ajuns acasă, fericită nevoie mare, fata a început să probeze hainele și, după ce se admira în oglindă cu fiecare ținută, mergea la tatăl ei, spunând: ”Uite, tati, ce mi-a adus mami!” A durat mai bine de o jumătate de oră parada modei, apoi i-a arătat soțului și jocul cel nou, cu aceeași replică: ”Uite, tati, ce mi-a adus mami!”. Cel mic o urma ca un cățeluș, când în dormitor să se schimbe, când în hol la oglindă, când în biroul soțului să se laude. După ce s-au încheiat prezentările, puștiul s-a dus în bucătărie, a luat o farfurie albastră, din plastic, de unică folosință, și s-a dus mândru cu ea în biroul soțului: ”Uite, tati! A adus mami! Pentru mine!”
Episodul m-a amuzat și m-a întristat totodată. Copilul ar fi vrut și el un cadou de la mama lui, dar, pentru că ea n-a fost nici inspirată și nici corectă, alegând să-l bucure doar pe unul dintre copii, s-a descurcat singur.

Nu m-am străduit niciodată să-mi tratez copiii la fel. Pentru că ei sunt diferiți și ce-l bucură pe unul îl lasă rece pe altul. Cel mic nu a dat niciodată semne de supărare când sora lui a primit ceva și el nu. Ea, în schimb, nu acceptă asta.

Încerc să-i ofer fiecăruia ce-i place, ce-mi cere, ce cred că i-ar plăcea și ce i se potrivește.
Ei îi place să ne îmbrățișăm, să ne mângâiem, să ne spunem dulcegării. Lui îi place să ne luptăm, să mi se urce în spate, să-mi plimbe mașini prin păr. Ei îi place să o pup pe năsuc, pe obrăjori, pe frunte, în timp ce toarce ca o pisică. Lui îi place să-i gâdil tălpile cu nasul, să mă întrebe dacă ”pute tare” și eu să mă strâmb și să ”leșin” din cauza mirosului. Ei îi place să adoarmă lipită de mine, cu capul pe mâna mea. El mă dă la o parte, nu am voie nici să-i ating perna când se culcă. Ea vrea să-i vorbesc despre infinit și să-i citesc cărți despre prietenia și iubirea dintre animale. El vrea despre mașina de gunoi, vidanjă și mașina care aspiră frunzele de pe stradă.

24 de ori din 24, 7 zile din 7, cu asta mă ocup: răspund la nevoi și la dorințe, le anticipez, le ghicesc, mă conformez. Pentru că mor de dragul lor și în momentul acesta din viața mi se pare că nimic nu e mai important decât să-i slujesc. Pe fiecare, după nevoi și dorințe. Când greșesc, mă taxează. Uneori direct, cu vorbe grele și crize de nervi, alteori subtil, fluturându-mi pe sub nas o farfurie albastră, de unică folosință.Autor: Totul despre mame
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

6852 citiri

2 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.