Acasa | Good to know | Avem obligatia fata de copiii nostri adulti sa le platim facultatea, creditul la casa sau gradinita copiilor?

Avem obligatia fata de copiii nostri adulti sa le platim facultatea, creditul la casa sau gradinita copiilor?

 SHARE  

Adaugat in 6 septembrie 2017

Avem obligatia fata de copiii nostri adulti sa le platim facultatea, creditul la casa sau gradinita copiilor?

Relatia parinti-copii

După ce am fost părinți devotați timp de 18 ani, copiii noștri nu dispar. Este o relație continuă, apropiata sau nu, in functie de fiecare si acest lucru este un fapt. Insa, ce se intampla cand vorbim de etică?

Presupunând că avem obligații părintești față de copiii noștri imaturi și dependenți, avem și obligații față de copiii noștri adulti? De exemplu, parinții tai au obligația sa-ti plateasca facultatea, creditul de casa sau gradinita copiilor tai?

Filosoafa Rivka Weinberg discuta despre obligațiile neîntrerupte ale părinților si susține că obligațiile noastre față de copiii noștri mici provin din faptul că i-am nascut ca urmare a acțiunilor noastre, știind că copiii intră în lume vulnerabili, dependenți și expuși riscului de a se confrunta cu tot felul de probleme. Astfel ca suntem responsabili pentru ei și trebuie să atingem un standard rezonabil in îngrijirea lor, scrie psychologytoday.com.

Rezultatul nu este că trebuie să-i nu-i mai avem in vedere pe copiii noștri adulți. Evaluările noastre privind obligațiile parentale ar trebui făcute luand in considerare faptul că adulții au nevoie de autonomie. Dar există momente când Weinberg crede că noi, părinții copiilor adulți, nu suntem doar înclinați să ii ajutăm, ci obligați să-i ajutăm.

Jean Kazez, profesoara de filosfie la Southern Methodist University, este mai înclinata să creada că au obligații (dintr-un motiv sau altul) decât că le au pe baza faptului că și-au conceput copiii. ''Există ceva foarte ciudat în legătură cu un bărbat în vârstă de 50 de ani care susține că părinții săi ar trebui să-l ajute cu ceva pentru că sunt responsabili pentru faptul că există. Am intuiția că a trecut prea mult timp să facă o astfel de afirmație, dar ce are timpul de-a face cu asta?''

Poate că aceasta este: odată cu trecerea timpului, oamenii sunt ceea ce sunt  datorită propriilor alegeri. Ei aleg să mănânce sau nu, să fumeze sau nu, să treacă strada cu atenție sau nu. Numeroși alti factori afectează, de asemenea, dacă viata unui adult continuă sau nu. Astfel, partea părinților în responsabilitatea cauzală devine mai mică în timp. Dacă responsabilitatea creează obligații, o cota mai mică presupune mai puține obligații.

Cu toate acestea, uneori, copiii adulți se află într-o situație dificilă: ai 50 de ani si o problemă gravă de sănătate, iar părinții ar putea să ofere asistență critică. Trebuie să faca acest lucru? Pentru majoritatea dintre noi, întrebarea etică nici măcar nu ar mai apare. Suntem oameni, rămânem atașați de descendenții noștri și vrem să îi ajutăm. Dar dacă ea apara, trebuie să ajutăm un copil adult și, dacă da, de ce?

Jean Kazez crede că avem obligații speciale pentru a ajuta copiii noștri adulți, dar pe ce se bazează ele? Au o bază diferită de obligațiile de a ne ajuta soții sau frații?Autor: Smart Woman
 


 SHARE :  Trimite pe mail
CITESTE MAI MULTE DESPRE

9269 citiri

50 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.